Οι Δημόσιοι υπάλληλοι ανά τον κόσμο

0

dimosios8

Ο Ολλανδός φωτογράφος Jan Banning παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό ρεπορτάζ σε οκτώ χώρες του κόσμου και σε πέντε διαφορετικές ηπείρους εν ονόματι «Bureaucratics» όπου οι κρατικοί υπάλληλοι απαθανατίζονται στα γραφεία τους και αποκαλύπτουν τους μισθούς τους. «Πρόκειται για μια συγκριτική φωτογραφική μελέτη του πολιτισμού διάφορων χωρών έτσι όπως διαφαίνεται μέσα από την κρατική διοίκηση και τους δημόσιους υπαλλήλους.

Οι επισκέψεις μου σε όλα τα γραφεία έγιναν ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση έτσι ώστε να μην υπα΄ρχει απόπριν ο χρόνος της… τακτοποίσης των γραφείων», επεξηγεί ο φωτογράφος. Ο Jan ταξίδεψε στη Βολιβία, την Κίνα, τη Γαλλία, την Ινδία, τη Λιβερία, τη Ρωσία, την Υεμένη και τις Ηνωμένες Πολιτείες φωτογραφίζοντας αστυνομικούς, σερίφηδες, ταχυδρόμους, διοικητικούς υπαλλήλους και πολλούς άλλους μέσα στα γραφεία τους, κάνοντας «κλικ» στη ζωή των… γραφειοκρατών. Όσο για τους μηνιαίους μισθούς; Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως πολιτιστικά, καθώς τα ποσά αντικατοπτρίζουν πλήρως την κουλτούρα κάθε χώρας. Έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε όλους αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους να… ανοίγουν τα χαρτιά τους.

ΠΗΓΗperierga.gr
Προηγούμενο άρθροΣτη προσπάθεια τους να διασώσουν μετανάστες…τους έπνιξαν!
Επόμενο άρθροΓεννήθηκε και μεγαλώνει μαζί με ζώα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.