Βίννεο: Συνεχίζεται η προέλαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ!

0

Ιρακινά μαχητικά έπληξαν θέσεις των ανταρτών στη Μοσούλη, σύμφωνα με βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Παρά την αντεπίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων, στα δυτικά οι σουνίτες μαχητές συνεχίζουν την προέλασή τους.

Με αφετηρία την συνοριακή πόλη Καΐμ, κατέλαβαν τις πόλεις Ράβα και Άνα κατά μήκος του Ευφράτη και την Ρούτμπα στο νότο, ελέγχοντας πλήρως το πέρασμα από την Βαγδάτη προς την Ιορδανία

Η υποχώρηση του τακτικού στρατού στην δυτική επαρχία Ανμπάρ έχει σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση.

Στη Βαγδάτη, χιλιάδες Σιίτες κατατάσσονται εθελοντικά και προωθούνται άμεσα στο μέτωπο.

Επίκεντρο των σφοδρών μαχών είναι το Τικρίτ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, 40 αντάρτες έπεσαν νεκροί στην γενέτειρα του Σαντάμ Χουσείν και προπύργιο των σουνιτών.

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που ξεκινάει την 1η Ιουλίου, απηύθυνε ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Παράλληλα, προειδοποίησε τις χώρες του Κόλπου που στηρίζουν τους αντάρτες, τονίζοντας: «Όσοι χρηματοδοτούν με τα πετροδόλαρά τους τους τρομοκράτες να προσέχουν γιατί σύντομα θα στραφούν εναντίον τους».

Από την πλευρά του Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ καταδίκασε την προοπτική εμπλοκής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ, βάζοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν την Τεχεράνη να συνεργάζεται με την Ουάσινγκτον για την στήριξη της κυβέρνησης της Βαγδάτης.

 

ΠΗΓΗeuronews
Προηγούμενο άρθροΗ “Λαϊκή Συνέλευση Ν.Φ./Ν.Χ.” για τα γεγονότα της Παρασκευής!
Επόμενο άρθροO «ΑΝΤΑΡΣΥΑ N.Φ.-Ν.Ι.» για τα γεγονότα της Παρασκευής!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.