Δημοτικό Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια! (Ρεπορτάζ-Πρόταση Fx-news)

0

2dhmotiko-ghpedo-nea-filadelfeiaΤο Fxnews για μια ακόμα φορά θίγει θέματα για καλό σκοπό…

Και ποιος είναι αυτός ο σκοπός;;;

Να μπουν στην ατζέντα των υποψηφίων δημάρχων σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη πόλη μας. Ένα χρόνιο αίτημα των συμπολιτών μας είναι η κατασκευή ενός δημοτικού γηπέδου. Ένας τόσο μεγάλος και όμορφος δήμος όπως είναι της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας δεν νοείται να μην έχει ούτε ένα δημοτικό γήπεδο για τους δημότες του. Με τον ίδιο ζήλο που οι αρμόδιοι έχουν αντιμετωπίσει την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, με την ίδια θέληση και σοβαρότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το θέμα του δημοτικού γηπέδου.

Το Fxnews βγήκε και πάλι στους δρόμους κάνοντας την δική του έρευνα, θέλοντας να δώσει προτάσεις στο θέμα αυτό.

Το πρώτο ερώτημα φυσικά που μας απασχόλησε είναι: Υπάρχουν κατάλληλοι χώροι στον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας για την κατασκευή δημοτικού γηπέδου;;;

Στην έρευνα που κάναμε αρχικά διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δύο εκτάσεις που θα μπορούσαν να «φιλοξενήσουν» το δημοτικό γήπεδο της πόλης.

Το οικόπεδο του «Έσπερου» δίπλα από το 4ο δημοτικό σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας (ΚΑΜΙΝΑΔΑ) και το οικόπεδο που βρίσκεται σήμερα το «Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής» στην Νέα Χαλκηδόνα δίπλα στη Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Στην πορεία της έρευνας διαπιστώσαμε ότι στη δεύτερη περίπτωση (Ν. Χαλκηδόνα), το οικόπεδο δεν έχει την απαραίτητη έκταση για να δημιουργηθεί γήπεδο και επίσης ο χώρος αυτός είναι δεσμευμένος τουλάχιστον μέχρι το 2015, λόγω της επιδότησης που είχε πάρει ο τότε δήμος Νέας Χαλκηδόνας για να κατασκευάσει το πάρκο.

Οπότε ο μοναδικός χώρος που ενδείκνυται, είναι το οικόπεδο του «Έσπερου» δίπλα από το 4ο δημοτικό σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας (ΚΑΜΙΝΑΔΑ). Ο συγκεκριμένος χώρος έχει έκταση 13,5 στρέμματα, και είναι το υπόλοιπο του μεγάλου οικοπέδου όπου στο παρελθόν δέσποζε το μεγάλο εργοστάσιο της Ανώνυμης Υφαντουργικής Εταιρείας «Έσπερος».

1dhmotiko-ghpedo-nea-filadelfeiaΝα αναφέρουμε πως ο χώρος αυτός ανήκει στον πρώην ΟΣΚ ΑΕ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ΑΕ), ο οποίος συγχωνεύτηκε πρόσφατα μαζί με άλλα νομικά πρόσωπα του δημοσίου σε έναν νέο οργανισμό, με την ονομασία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας μετά τις τελευταίες νομικές αλλαγές της ιδιοκτησίας, το «κλίμα» είναι «ευνοϊκό» για να διεκδικηθεί ο χώρος από τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Θεωρούμε πως με τις ανάλογες πιέσεις η έκταση μπορεί να παραχωρηθεί στο δήμο μας.

Ένα άλλο «πρόβλημα» του οικοπέδου που «ανακαλύψαμε» στην έρευνα που κάναμε, είναι το φουγάρο του παλαιού εργοστασίου που βρίσκεται στη μέση περίπου του οικοπέδου και έχει ανακηρυχτεί διατηρητέο ως μνημείο…

Το ίδιο πρόβλημα όμως υπήρχε και στο χώρο που κτίστηκε τελικά το 4ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας. Ειδικά συνεργεία, μετέφεραν αυτούσιο το φουγάρο στην γωνία του οικοπέδου και φυσικά το σχολείο κατασκευάστηκε…

Η έρευνα μας όμως δεν σταματάει εδώ. Το Fx-news το προχώρησε…

Σε συνεργασία με ειδικούς, έφτιαξε για τους αναγνώστες του μια κατασκευή – μακέτα, με το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί το δημοτικό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στο οικόπεδο του «Έσπερου».

 Η επιλογή που προτείνει με επιφύλαξη το Fxnews, περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου 11x11, γήπεδο ποδοσφαίρου 6x6, διαδρομή στίβου 100 μέτρων και σκάμα αλμάτων για προπόνηση και σχολικό αθλητισμό, αποδυτήρια, αναψυκτήριο στεγασμένο, θέσεις παρκινγκ κλπ, όπως μπορείτε να διακρίνεται στην παρακάτω κάτοψη της μακέτας.

dhmotiko-ghpedo-nea-filadelfeiaΕν κατακλείδι αυτό που χρειάζεται είναι θέληση, πρωτοβουλία και βούληση από τους αρμόδιους αλλά και από όλους τους δημότες. Με «μπροστάρη» τον Δήμο, την βοήθεια των αθλητικών σωματείων και όλων των φορέων της πόλης μας, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πετύχουμε τη δημιουργία του δημοτικού γηπέδου. Μην ξεχνάμε πως και το γηπεδάκι (προπονητήριο)  του Αττάλου το οποίο βλέπεται στην μακέτα (πίσω από το σχολείο), φτιάχτηκε με πρωτοβουλία, χρήμα και προσωπική εργασία φίλων του αθλητισμού και του Α.Ο.Ν.Φ. Άτταλου.

Είναι κρίμα να μην μπορεί η ίδια η πόλη να κρατήσει τα παιδιά της, και να τα αναγκάζει να βγαίνουν εκτός πόλης για να αθληθούν…

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Fx-news, τεύχος ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Προηγούμενο άρθροΗ Ελληνοαμερικανική Ένωση στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΤΑΦΑ»!
Επόμενο άρθροΔικαστήρια: αναστολή λειτουργίας λόγω εκλογών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.