O αριθμός εισακτέων 2014 για ΑΕΙ και ΤΕΙ

0

neolaia

Τον αριθμό εισακτέων 2014 για όλες τις σχολές και τα τμήματα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας θα ανακοινώσει σε λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας και παρουσιάζουν ΤΑ ΝΕΑ.

Ο αριθμός εισακτέων για το 2014 προβλέπει την ενίσχυση των θετικών σχολών κατά περίπου 3% – 5% ανά περίπτωση και την ανάλογη μείωση των εισακτέων στις θεωρητικές σχολές, όπως οι φιλολογικές, αλλά και οι θεολογικές .

Έτσι ολοκληρώνεται η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, (είχαν αυξηθεί κατά περίπου 16% οι εισακτέοι στις παραγωγικές σχολές και αντίστοιχα είχαν μειωθεί στις θεωρητικές) για καλύτερη απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας και στροφή στις θετικές επιστήμες.

Δυσκολότερη θα είναι φέτος η εισαγωγή υποψηφίων στο 1ο πεδίο (ανθρωπιστικών επιστημών), που χάνει 720 εισακτέους και ευκολότερη στα υπόλοιπα, στα οποία μοιράζονται οι απώλειες του 1ου – ιδιαίτερα στο 2ο (θετικών επιστημών) και στο 5ο (οικονομικών). Η κατανομή εισακτέων αποτελεί χρήσιμο βοήθημα, καθώς ο αριθμός τους ανά τμήμα, συγκρινόμενος με τον αντίστοιχο περυσινό, αποτελεί από τα κεντρικά κριτήρια που θα προσδιορισούν τις βάσεις εισαγωγής.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΠόσοι εκλέγονται ανά Περιφέρεια στις περιφερειακές εκλογές
Επόμενο άρθροΚαταγγελία κατά της ΚΕΔΕ για τις Κοιν.Σ.Επ. απο Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.