Τα αυτοσχέδια όπλα των διαδηλωτών του Κιέβου

Από την ημέρα που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις στην Ουκρανία ο φωτογράφος Tom Jamieson ήταν παρών, όχι όμως για να φωτογραφήσει τα γεγονότα και τις συμπλοκές όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι δυτικοί φωτορεπόρτερ

0

tj_weapons_of_maidan01
Βαριοπούλες, πέτρες, γκλομπ, ρόπαλα και ραβδιά, ήταν τα αυτοσχέδια όπλα των Ουκρανών διαδηλωτών που συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις του προέδρου Γιανουκόβιτς στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου αρχικά και μετά σε ολόκληρη την Ουκρανία. Αυτά τα όπλα,το καθένα από τα οποία έχει τη δική του προσωπική ιστορία, φωτογράφισε ο Tom Jamieson που επισκέφθηκε, όπως ο ίδιος δήλωσε, την Ουκρανία, όχι για να αποτυπώσει στον φωτογραφικό του φακό τα γεγονότα, αλλά για να φωτογραφήσει τα όπλα του αγώνα των Ουκρανών διαδηλωτών.

Ο φωτογράφος περιπλανήθηκε όπου υπήρχαν διαδηλωτές κατά προτίμηση τα χαράματα ή αργά το βράδυ για να έχει τον κατάλληλο φωτισμό και αναζήτησε τα πιο παράξενα όπλα που κατείχαν οι διαδηλωτές. Κάποια από αυτά έχουν να διηγηθούν μια προσωπική ιστορία του κατόχου τους, τονίζει ο Jamieson, ενώ κάποια άλλα φέρουν επάνω τους θρησκευτικά σύμβολα για προστασία ή καρτούν, όπως τη φωτογραφία του προέδρου Γιανουκόβιτς!

tj_weapons_of_maidan11

tj_weapons_of_maidan03

tj_weapons_of_maidan04

tj_weapons_of_maidan07
Όπως εξηγεί ο Jamieson η ιδέα να φωτογραφήσει αυτά τα ιδιαίτερα όπλα του αγώνα των διαδηλωτών της Ουκρανίας του ήρθε κατά το τέλος της παραμονής του στη χώρα και δεν ήταν καν σίγουρος αν θα είχε τη δυνατότητα να την πραγματοποιήσει. Είχε όμως τη συμπαράσταση των διαδηλωτών και από στόμα σε στόμα βρήκε πρόθυμους αγωνιστές που δέχτηκαν να φωτογραφηθούν. Ο ίδιος τονίζει ότι το να αναμετρηθεί μια ξύλινη ασπίδα ή τα μπαστούνια των διαδηλωτών με τα σύγχρονα αυτόματα πυροβόλα των στρατιωτών του Γιανουκόβιτς είναι σίγουρα ένας άνισος αγώνας, αλλά «εκείνες τις στιγμές οι διαδηλωτές ήταν έτοιμοι να αγωνιστούν ακόμα και με τα δόντια τους!».

tj_weapons_of_maidan13

tj_weapons_of_maidan06

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΤα ΝΕΑ του Ιωνικού Ν. Φιλαδελφείας
Επόμενο άρθροΒασίλης Βέττος: Τα ρεπορτάζ του Fx, “οδηγός” για τους υποψηφίους!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.