Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτημάτων ενδοδημοτικής κινητικότητας –περίπου 5000 τα αιτήματα μέχρι τώρα

0

79135-ypallhloi-dimosiou

Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτημάτων από τους φορείς που έχουν κενά και επιθυμούν να τα καλύψουν μέσω του Προγράμματος  Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν καταθέσει αιτήματα για κάλυψη κενών θέσεων, είναι  μέχρι τώρα 4.950, αριθμός ο οποίος θα αυξηθεί κατά πολύ μετά την παράταση που δίδεται με τη νεότερη τροπολογία.

Η τροπολογία που προτείνεται περιέχει μια σειρά από αλλαγές και ως προς τη διαδικασία ολοκλήρωσης της μετάταξης. Τα αιτήματα δεν θα αποστέλλονται στο υπουργείο Εσωτερικών,αλλά απευθείας στο ΑΣΕΠ, το οποίο αν δεν απαντήσει ηλεκτρονικά σε διάστημα 5 ημερών, θα θεωρείται ότι συμφωνεί. Ο υπάλληλος θα υποβάλει μία  αίτηση σε έναν μόνο φορέα. Το αίτημα θα υποβάλλεται με υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται ο κλάδος, η ειδικότητα, ο βαθμός, τα χρόνια προϋπηρεσίας και τα προσόντα που κατέχει.

Ο υπάλληλος θα πρέπει να επισυνάπτει τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης ή του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, καθώς και ότι άλλα στοιχεία αποδεικνύουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους. Σε διάστημα τριών ημερών ο φορέας υποδοχής συντάσσει την απόφαση μετάταξης «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διαδικασίας». Με την ίδια απόφαση βεβαιώνεται ότι ο φορέας υποδοχής διαθέτει τις απαιτούμενες πιστώσεις. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο φορέας υποδοχής δεν προωθήσει τη διαδικασία μετάταξης ο υπάλληλος συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του στο φορέα της οργανικής του θέσης. Με τη πρόβλεψη αυτή διασφαλίζεται ο υπάλληλος δεν θα μείνει μετέωρος μετά τη λήξη του ενός μήνα που θα μπει σε διαθεσιμότητα.

Η  τροπολογία  έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τίτλο «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις». Στο τέλος της επίμαχης τροπολογίας αναφέρεται ότι: «Αιτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 30 του 4223/2013 μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος λαμβάνονται υπόψη». Πρακτικά δηλαδή αυτό σημαίνει ότι μέχρι την δημοσίευση του επίμαχου νομοσχεδίου το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία της ψήφισης στη Βουλή οι ενδιαφερόμενοι φορείς της αυτοδιοίκησης μπορούν να συνεχίζουν να υποβάλλουν αιτήματα για κάλυψη  πιθανών κενών μέσω της ενδοδημοτικής κινητικότητας.

ΠΗΓΗlocalit.gr
Προηγούμενο άρθροΜειώθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές και εισαγωγές τον Ιανουάριο
Επόμενο άρθροΗ ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.