Η Βενετία ψηφίζει για ανεξαρτησία

0

sempione8

Οι κάτοικοι της Βενετίας ψηφίζουν από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή για την «αποκοπή» ή όχι της πόλης από την Ιταλία.

Το Ενετικό δημοψήφισμα πραγματοποιείται από τοπικά κόμματα και ακτιβιστές που θέλουν τη Βενετία να μετονομαστεί σε Δημοκρατία της Βενετίας. Η ψηφοφορία, όπως μεταδίδει το BBC, διεξάγεται διαδικτυακά.  Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, τα δύο τρίτα των πολιτών φέρονται να θέλουν την ανεξαρτητοποίηση της Περιφέρειας του Βένετο, με πρωτεύουσα τη Βενετία.

Οι Βένετοι λοιπόν καλούνται να απαντήσουν σε μια ερώτηση:  «Θέλετε το Βένετο να γίνει μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη ομοσπονδιακή δημοκρατία;».

Η είδηση δεν έχει τύχει της προσοχής των ιταλικών ΜΜΕ, ωστόσο οι διοργανωτές εκτιμούν ότι πλέον των 2 εκατ. πολιτών θα ψηφίσουν.
Να σημειωθεί ότι αυξάνεται συνεχώς η τάση απόσχισης σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Για παράδειγμα η Καταλονία και η Σκοτία τον Σεπτέμβρη αναμένεται να ψηφίσουν για την ανεξαρτητοποίησή τους.

ΠΗΓΗlocalit.gr
Προηγούμενο άρθροΈγκαιρα θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών στην πόλη
Επόμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο με “φόντο” το Γήπεδο της ΑΕΚ & όχι μόνο! (Fx-WebTv)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.