Απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και αυτοδιοίκηση σήμερα Τετάρτη

0

ÁÐÅÑÃÉÁ - ÃÓÅÅ -ÁÄÅÄÕ - ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ (2)

Νεκρώνει σήμερα Τετάρτη δημόσιο και αυτοδιοίκηση καθώς έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση από το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, την ΑΔΕΔΥ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή της και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.  Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και κατηγορούν τη κυβέρνηση ότι εξαπολύει  επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και στις κατακτήσεις τους.  Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, η Τρόικα ζητά νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εξασφαλιστεί το «δικαίωμα» των εργοδοτών για ανταπεργία (λοκάουτ), κατάργηση τριετιών και επιπλέον μείωση του κατώτερου μισθού. Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι είχαν προγραμματίσει για σήμερα Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, συλλαλητήριο στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Με ανακοίνωση της η ΠΟΕ –ΟΤΑ κάνει γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.  στη Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24. Στη συνέχεια θα κινηθούν προς την Πλατεία Κλαυθμώνος που θα είναι συγκεντρωμένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ολοκληρωθεί με πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Να σημειωθεί τέλος ότι η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει νέα 48ώρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου.

ΠΗΓΗepoli.gr
Προηγούμενο άρθροΕμπρησμός Α.Τ Ν.Χαλκηδόνας: Αντιεξουσιαστές ανέλαβαν την ευθύνη… (Προκήρυξη)
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές: Σε ποια ΑΕΙ-ΤΕΙ μειώνονται και σε ποια αυξάνονται οι θέσεις.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.