O Τζωρτζ Κλούνεϊ υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα

0

clooney

Αίσθηση κι έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Τζωρτζ Κλούνεϊ, υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, από το Βρετανικό Μουσείο.

Τον Κλούνει, αλλά και τους υπόλοιπους ηθοποιούς της ταινίας «Μνημείων Άνδρες», περίμενε στο κόκκινο χαλί της Μπερλινάλε κι ο Χάρι Έτλινγκερ ένας από τους πρωταγωνιστές των πραγματικών γεγονότων.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός ρωτήθηκε από Ελληνίδα δημοσιογράφο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

«Νομίζω ότι είναι δίκαιο το αίτημα για τα μάρμαρα (του Παρθενώνα) και θεωρώ ότι δεν θα ήταν κακό να επιστραφούν» .

Στη συνέχεια όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει να κάνει συγκεκριμένη πρόταση, εκείνος απάντησε με χιούμορ, ότι δεν είναι καλός στις προτάσεις, αλλά υπονοώντας τις προτάσεις… γάμου !

Σε ρόλο πρωταγωνιστή αλλά και σκηνοθέτη ο Τζώρτζ Κλούνει, παρέα με ένα λαμπρό καστ συμπρωταγωνιστών, μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη την υπόθεση ιστορικών, οι οποίοι επιχειρούν να πάρουν πίσω τους θησαυρούς και τα έργα τέχνης, που έκλεψαν οι ναζί στην περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Χωρίς ίχνος στρατιωτικής εμπειρίας, οι επιστήμονες καλούνται να εκπαιδευτούν για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους

Δυσφορία στο Λονδίνο για τις δηλώσεις Κλούνεϊ

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, ο Τζων Γουιτνγκέιλ, προεδρεύων στην επιτροπή πολιτισμού, ΜΜΕ κι αθλητισμού της Βρετανίας απάντησε πως προφανώς ο ηθοποιός δεν γνώριζε στην πραγματικότητα σε ποια υπόθεση τοποθετήθηκε.
«Είμαι θαυμαστής του Τζωρτζ Κλούνεϊ, αλλά υποψιάζομαι ότι δεν γνωρίζει την ιστορία γύρω από τα “ελγίνεια” μάρμαρα και τα έννομα δικαιώματα, που έχει η Βρετανία επ’ αυτών. Είναι Αμερικανός και υποψιάζομαι ότι δεν γνωρίζει γιατί η Βρετανία πήρε τα “ελγίνεια” μάρμαρα. Υπάρχει ισχυρό ρεύμα σε αυτήν την χώρα ότι πρέπει να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», υποστήριξε ο Τζων Γουιτνγκέιλ.

Από την πλευρά του ο Άντονι Σνόντγκρας, ομότιμος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και υπέρμαχος της επιστροφής των Μαρμάρων απάντησε ότι «Ο Τζώρτζ Κλούνεϊ δεν είναι κάποιος που οδηγείται από προσωπικά ωφέλη».

Εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε πως «Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει άποψη. Αλλά η επιτροπή του Μουσείου ανέκαθεν ήταν ξεκάθαρη αισθανόμενη ύπάρχει δημόσιο συμφέρον να βρίσκονται στην συλλογή μας και θα παραμείνουν στη συλλογή μας».

Η Μαρία Πούλινγκερ-Κουτσίκου, επικεφαλής της εκστρατείας για την επιστροφή των Μαρμάρων, χαιρέτησε την τοποθέτση του Τζωρτζ Κλούνεϊ. «Είναι πάντα θετικό όταν ένα δημόσιο πρόσωπο μιλά υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα καθώς βοηθά στην ευαισθητοποίηση του κόσμου».
(euronews.com)

Προηγούμενο άρθροΔΕΥΑ Καλαμάτας: Έξι προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων
Επόμενο άρθροΕκατόμβη νεκρών στην Οξφόρδη για ένα ποτό
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.