Έρχεται λύση για τους ασφαλισμένους της «Ασπίς Πρόνοια»!

0

aspis-pronoiaΟλοκληρώθηκε τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, η εκκαθάριση της εταιρίας «Ασπίς Πρόνοια» του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 350.000 ασφαλισμένοι της «Ασπίδος» θα μπορούν να αποζημιωθούν, άμεσα, εφόσον δεχθούν να μειώσουν κατά 50% τις απαιτήσεις τους.

Όπως αποκαλύπτει ο Σύλλογος Ζημιωθέντων, οι επαφές που άρχισαν το 2010 με το Υπουργείο Οικονομικών, βρίσκονται πλέον, στο τελικό τους στάδιο.

Οι αρμόδιες αρχές της Πολιτείας καταθέτουν τις οριστικές προτάσεις τους προς το Σύλλογο, ο οποίος δεν έχει παρεκκλίνει από το στόχο της εξεύρεσης της πλέον βιώσιμης και αξιόπιστης λύσης του προβλήματος, που ανέκυψε το Σεπτέμβριο του 2009.

Πάντως, οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, αν και παραμένουν επιφυλακτικοί, μπορούν να ελπίζουν, βάσιμα αυτή τη φορά, σε θετικές εξελίξεις.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου επιβεβαιώνεται ότι : «πλέον κινούμαστε σε γρήγορους ρυθμούς και φαίνεται ότι υπάρχει (πολιτική) βούληση για την λύση του προβλήματος».

Συγκεκριμένα η λύση που προκρίνει το Υπουργείο Οικονομικών αφορά την άμεση πληρωμή του 50% των οφειλών μέχρι 2.000 ευρώ για τους ασφαλισμένους της «Ασπίς Πρόνοια» και μέχρι 15.000 ευρώ για τους ασφαλισμένους της «Commercial Value».

Δηλαδή, αποζημιώσεις μέχρι 1.000 € και 7.500 € αντίστοιχα.

Δεν έχει διευκρινιστεί πάντως από το υπουργείο αν τα unit linked έχουν αποτιμηθεί με αξία μεριδίου ή με τις εγγυήσεις που ενσωματώνανε.

Σε κάθε περίπτωση τα 350.000 μέλη του Συλλόγου θα ενημερωθούν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που αναμένεται να διεξαχθεί πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Τυχαίο ;   Δεν νομίζω…

ΠΗΓΗΑνδρέας Μορφόπουλος
Προηγούμενο άρθροΟ Χ. Μπόβος στην παράταξη “Ζούμε Μαζί” του Απ. Κόντου!
Επόμενο άρθρο«Για ψύλλου (η μάλλον ψήφου) πήδημα»… ΔΕΝ!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.