“Με άλλο όνομα το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές”!!!

1

pasok«Το ‘ταλαιπωρημένο’ ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου όχι ανεξάρτητο αλλά ως μέρος μίας κεντροαριστερής συμμαχίας, λόγω της κατάρρευσης της υποστήριξης του κόσμου» αναφέρει δημοσίευμα – κόλαφος του πρακτορείου Associated Press που αναπαράγεται ευρέως από διεθνή ΜΜΕ.

Αξιωματούχοι του κόμματος ανέφεραν στο πρακτορείο ότι οι υποψήφιοί του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξουν την εκλογή τους μέσω του νέου φορέα, της «Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης», που ιδρύθηκε από στελέχη της κεντροαριστεράς και φίλα προσκείμενους ακαδημαϊκούς.

Με τον ίδιο τρόπο το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει και στις δημοτικές εκλογές.

Το άρθρο αναφέρει ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου για δεκαετίες, αλλά η δημοφιλία τους έχει καταβαραθρωθεί λόγω των ευθυνών του ως προς την σημερινή κατάρρευση της οικονομίας και ως προς τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται εις βάρος της μεσαίας τάξης, μέσω του μνημονίου.

Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα που είχε κερδίσει τις εκλογές του 2009 με 44%, αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάτω από το 5%, ως μέρος της κυβερνητικής συμμαχίας που δέχεται πίεση από τα αντιμνημονιακά κόμματα.

Το άρθρο συμπληρώνει ότι το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια από τον χαρισματικό ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, λίγο μετά την πτώση της Χούντας και σάρωσε στις εκλογές του 1981. Ηγήθηκε της χώρας κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων οικονομικής ανάπτυξης αλλά κατηγορήθηκε για πελατειακές σχέσεις και κακοδιαχείριση.

Ο αναλυτής Γιώργος Τζογόπουλος αναφέρει ότι η απόφαση του ΠΑΣΟΚ θα περιορίσει το μέγεθος της ήττας στις ευρωεκλογές. «Όσο πιο συσπειρωμένες είναι οι κεντροαριστερές δυνάμεις, τόσο το καλύτερο γι’ αυτές», σημειώνει.

«Αν και η κύρια πρόκληση που αντιμετωπίζουν είναι η αποξένωση του εκλογικού σώματος, οι συνεργασίες θα μειώσουν τις αναμενόμενες απώλειες στις κάλπες», προσθέτει.

nooz.gr

Προηγούμενο άρθροΖουλί Γκαγιέ: Το Σέξι αμόρε του Προέδρου Ολάντ… (video+photos)
Επόμενο άρθροΝτέρμπι “αιωνίων”: Δείτε ΟΛΟ το ντοκιμαντέρ του Ερίκ Καντονά! (video)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.