Ανοίγει και πάλι η συζήτηση για αλλαγές στον Καλλικράτη…

1

Mixelakhs_Επαναφέρει το χωροταξικό θέμα του Καλλικράτη, μέσω Βουλής αυτή τη φορά, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, ενώ επαναλαμβάνει  ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν  την δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, αν και πρόσφατα, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμνα  τόσο για τις χωροταξικές αλλαγές σε δήμους νησιά – Κέρκυρα και Λέσβος- όσο και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε την Παρασκευή  τα κόμματα να προσέλθουν σήμερα Τετάρτη στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα ημερήσιας διάταξης: Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την επεξεργασία της επόμενης φάσης του Προγράμματος «Καλλικράτης – Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης». Ο υπουργός Εσωτερικών  ενημέρωσε ότι η Ομάδα Εργασίας θα ασχοληθεί με όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Καλλικράτη και φυσικά και με το χωροταξικό.

Ενώ εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, όπως είπε χαρακτηριστικά, επανέλαβε τη θέση ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών . Το ζήτημα έθεσε μετ’ επιτάσεως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης, υπενθυμίζοντας ότι έχει κατατεθεί ερώτηση και από τον πρόεδρο του κόμματος Αλ. Τσίπρα.

«Το άρθρο 9 του Καλλικράτη δεν διευκρινίζει», υποστήριξε ο υπουργός και πρόσθεσε: «προσωπικά αυτό που πιστεύω είναι ότι οι ευρωεκλογές πρέπει να συμπίπτουν με τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Συμπλήρωσε πάντως ότι επειδή υπάρχει η ερώτηση του Αλ. Τσίπρα «θα απαντήσουμε από εκεί γραπτώς και θα γίνει ο διάλογος».

Προηγούμενο άρθροΔΗΜΑΡ Φ.Χ.: Μετάθεση της εκδήλωσης με τον Φώτη Κουβέλη λόγω…
Επόμενο άρθροΗ έξυπνη πόλη στην υπηρεσία των πολιτών και της διαφάνειας…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.