Βίντεο με τη «Μαύρη χήρα» που σκόρπισε το θάνατο στο “Στάλινγκραντ”

0


Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 18 νεκρούς και 25 τραυματίες σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Βόλγκογρκραντ -το πάλαι ποτέ Στάλινγκραντ- 900 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Η έκρηξη συντάραξε τον σιδηροδρομικό σταθμό Volgograd-1 περί τις 12.45 το μεσημέρι (10.45 π.μ Ελλάδας) σε ώρα και ημέρα όπου εκατομμύρια Ρώσοι μετακινούνται για τον εορτασμό της νέας χρονιάς.

stalingrant-explo

Δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι μία γυναίκα, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε «μαύρη χήρα», ενώ οι ρωσικές αρχές θεωρούν την τρομοκρατική ενέργεια μία ακόμη στη σειρά του κύκλου βίας που έχει ανοίξει ενόψει των Χειμερινών Αγώνων του Σότσι (ξεκινούν σε έξι εβδομάδες).

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε όλες τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες «να λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ενώ σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς ήδη έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο του σταθμού, πολύ κοντά στο σημείο των ανιχνευτών μετάλου.

Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι αρχικές ενδείξεις δείχνουν ως δράστη της επίθεσης μία γυναίκα.

Κάμερα ασφαλείας που βρισκόταν στο χώρο συνέλαβε τη στιγμή της έκρηξης. Εικονίζει μία έντονη πορτοκαλί λάμψη πίσω από τις κεντρικές πύλες του σταθμού.

Η έκρηξη έσπασε δεκάδες τζάμια και γέμισε καπνούς και συντρίμμια το εσωτερικό του σταθμού.

Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο ενώ αποσβολωμένοι, ενώ έξω από αυτό δεκάδες ανθρώπινα σώματα κείτονταν ακίνητα.

Μεταξύ των νεκρών, υπάρχει τουλάχιστον ένα παιδί, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται ένα 9χρονο κορίτσι που νοσηλεύεται με πολύ βαριά τραύματα.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών Βαντίμ Κολέσνικοφ ανακοίνωσε ότι έχουν τεθεί σε επιφυλακή οι υπηρεσίες ασφαλείας στους συγκοινωνιακούς κόμβους και ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε δημόσιους χώρους, όπου αναμένεται συνωστισμός την περίοδο των εορτών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η καμικάζι βομβιστής προκάλεσε τις υποψίες των αστυνομικών αμέσως μετά την είσοδό της στο κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού και φέρεται ότι πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε μαζί της, όταν κινήθηκε προς το μέρος της ένας αστυνομικός από τη φρουρά που πραγματοποιούσε τον έλεγχο στους ανιχνευτές μετάλλων της κεντρικής εισόδου.

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Της “Λακκούβας το Κάγκελο”…
Επόμενο άρθροΟ καιρός της Πρωτοχρονιάς…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.