26ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός πληροφορικής

0

ma8itikos diagonismos pliroforikisΟ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ). Ο ΠΔΠ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού  και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) και αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κατ’ έτος υπό την αιγίδα της UNESCO. Η διεξαγωγή του γίνεται με τη συνεργασία τμημάτων Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ελληνικών Πανεπιστημίων και τμημάτων Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕΙ.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής διεξάγεται ενιαία για τους μαθητές ημερήσιων και νυχτερινών: Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.), Εκκλησιαστικών Λυκείων, Μουσικών Λυκείων, ΤΑΔ-ΕΤΑΔ, ΕΠΑγγελαμτικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), ΕΠΑγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ), Σχολών Μαθητείας, Ναυτικών Λυκείων, Προγραμμάτων IB, και GCE, Ελληνικών Λυκείων & Σχολών, Ελληνικών προγραμμάτων ξένων σχολείων που λειτουργούν βάσει διακρατικών συμφωνιών στην Ελληνική επικράτεια, Ελληνικών σχολείων της αλλοδαπής, Ελληνικών Προγραμμάτων Σπουδών ξένων σχολείων, που τελούν υπό την αναγνώριση των Ελληνικών αρχών (Έλληνα μορφωτικού ακολούθου) και όλων των Ελληνικών Σχολείων με ειδικά προγράμματα σπουδών (Ειδικής Αγωγής, Διαπολιτισμικών, Δεύτερης Ευκαιρίας, σχολείων εντός ειδικών «καταστημάτων» κλπ) με την προϋπόθεση του ακόλουθου ηλικιακού περιορισμού: Οι μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν δεν μπορούν να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, πριν τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, του σχολικού έτους διεξαγωγής. (Προκειμένου για τον 26ο ΠΔΠ ημερομηνία γέννησης μετά την 31/07/1995 για Ολυμπιάδα ή Βαλκανιάδα και  31/12/1999 για Βαλκανιάδα νέων).

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές προκειμένου να λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής, πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά μέσω σχετικής ιστοσελίδας του κόμβου του διαγωνισμού, συμπληρώνοντας πλήρως τις σχετικές φόρμες. Το σύνολο των στοιχείων των μαθητών θωρούνται ως προσωπικά δεδομένα και διέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία. Στον αντίστοιχο κόμβο αναφέρεται πια δεδομένα και υπό ποιες προϋποθέσεις είναι ανακοινώσιμα. Οδηγίες αποστολής απαντήσεων προκαταρτικών φάσεων και κάθε άλλη σχετική πληροφορία δίνονται αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου. Η αποστολή των λύσεων των θεμάτων γίνεται επίσης ΜΟΝΟ μέσω Διαδικτύου. Μαθητές οι οποίοι επιχειρούν να αλλοιώσουν τα στοιχεία του διαγωνισμού ή να «εξερευνήσουν» τα συνδεδεμένα με το διαγωνισμό πληροφοριακά συστήματα ή να εισέλθουν σε αυτά εκτός της καθορισμένης διεπαφής υπόκεινται σε κυρώσεις.

Για κάθε θέμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση:
Γραμματεία ΕΠΥ, Σπ. Τρικούπη 20, 106 82 Αθήνα.
Τηλ. + 30 2103301307, fax + 30 2103301890
E-mail: epy@epy.gr, ή info@pdp.gr
(diorismos.gr)

Προηγούμενο άρθρο16ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι συννεφιές
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.