Στα γήπεδα του… παραδείσου ο «Παγκόσμιος»

0

qwrfaw«Αθάνατος»… Αυτό φώναξαν άπαντες όσοι βρέθηκαν στην κηδεία του Γιώργου Αμερικάνου, το μεσημέρι της Τρίτης στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών, στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο «Παγκόσμιος», άλλωστε, είναι αδύνατον να ξεχαστεί, καθώς η «κληρονομιά» του στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ είναι ανεκτίμητη.

Μπορεί τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Γιώργος Αμερικάνος να ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι για τα… παρκέ του παραδείσου, όπου θα βρει τον φίλο του και αντίπαλό του δέος, τον Γιώργο Κολοκυθά, αλλά πάντα θα υπάρχει στις μνήμες όλων, κάθε ηλικίας.

Οι παλιότεροι θα έχουν να λένε ότι είδαν εν δράσει να φορτώνει τα αντίπαλα καλάθια και οι νεότεροι θα μνημονεύουν τα κατορθώματά του, με «κορωνίδα» τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο που χάρισε στην Ελλάδα το 1968, με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Η εξόδιος ακολουθία του θρύλου της «Ένωσης» άρχισε στις 16.30 και μετά τις 17.00 η σορός του Γιώργου Αμερικάνου μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι του κοιμητηρίου.

Στο φέρετρό του βρισκόταν ένα κασκόλ της αγαπημένης του ΑΕΚ και μπροστά από αυτό δύο φωτογραφίες του, η μία με τη φανέλα της «Ένωσης».

Περίπου στις 17.40 η ακολουθία ολοκληρώθηκε και εν μέσω χειροκροτημάτων ο Γιώργος Αμερικάνος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

Ήταν ένας αποχαιρετισμός αντάξιος ενός τεράστιου αθλητή, του οποίου τα επιτεύγματα δεν θα ξεχαστούν ποτέ, ενός εξαιρετικού ανθρώπου που όσοι τον γνώρισαν νιώθουν τυχεροί.

Στην εξόδιο ακολουθία του «Παγκόσμιου», που γι’ αυτόν σε όλη του τη ζωή η λέξη «έπαρση» του ήταν άγνωστη, βρέθηκαν ο ισχυρός άνδρας τηςqwrtf34wy ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο πρόεδρος της μπασκετικής και της Ερασιτεχνικής, Κωνσταντίνος Κοτσάτος, παλαίμαχοι της ομάδας-θρύλος του ’68, αλλά και της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ (μεταξύ αυτών οι Νεστορίδης, Συμιγδαλάς, Καραφέσκος, Σταματιάδης), καθώς και παίκτες που αγωνίστηκαν στην «Ένωση» μεταγενέστερα, όπως οι Κακιούζης και Χατζής.

Επίσης, το «παρών» στην κηδεία του «Παγκόσμιου» έδωσαν και ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης, αλλά και οι Ποδαράς και Γιαννούλης.

Στεφάνια απέστειλαν – μεταξύ άλλων – η ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης, ο Τρόντζος, ο Μπουρούσης, ο Χατζής, ο σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών, η ΕΟΚ, η ΚΑΕ Ηλυσιακός, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Γκάλης, ο Ιωνικός Ν.Φ., ο Αδαμίδης, αλλά και η οικογένεια του Μάκη Ψωμιάδη.

Ο Γιώργος Αμερικάνος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της ΑΕΚ, το ελληνικό μπάσκετ και ολόκληρη την οικογένεια του ελληνικού αθλητισμού.

zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Όλγα Λαφαζάνη είναι “παιδί-διαμάντι και κορμί-αλφάδι”! (photos+video)
Επόμενο άρθρο104,4 εκατ. ευρώ για τους δήμους…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.