Έφυγε από τη ζωή η Πόλυ Πάνου…

0

panou-poliΦτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι… Κι αυτό διότι, μία από τις σημαντικότερες φωνές του, η Πόλυ Πάνου, «σώπασε» για πάντα σε ηλικία 73 ετών, ενώ το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 9:30 το πρωί της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Α’ Νεκροταφείου, ενώ στις 15:00, στην εκκλησία του ίδιου χώρου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία. Στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου όπου και θα ταφεί σε οικογενειακό τάφο.
Η Πολύτιμη Μπίθα (κατά άλλους Πολύτιμη Κολιοπάνου) -όπως ήταν το πραγματικό της όνομα- γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μεγάλωσε όμως στην Πάτρα. Ο …νονός του καλλιτεχνικού της ονόματος ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο άνθρωπος που την ανακάλυψε στην Πάτρα και έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.
Κρυφά από τους γονείς της, συμμετέχει σε διαγωνισμό ταλέντων, τραγουδά το τραγούδι «Μητέρα» του Φώτη Πολυμέρη και παίρνει το πρώτο βραβείο. Το 1953 μπήκε στη δισκογραφία με το «Πήρα τη στράτα την κακιά» σε μουσική του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Από το 1956 με το «Να πας να πεις της μάνας μου» των Γιώργου Ζαμπέτα και Χαράλαμπου Βασιλειάδη η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη: «Τα αδέλφια δε χωρίζουνε», «Τα λιμάνια», «Το δαχτυλίδι», «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», «Ένα σφάλμα έκανα», «Εσένα δε σου άξιζε αγάπη», «Η παντρεμένη», «Ο κόσμος όλος σε κατακρίνει» κ.ά.

Ήταν, μάλιστα, η πρώτη που τραγούδησε «Τα παιδιά του Πειραιά», που αργότερα έγινε μεγάλη επιτυχία και ήταν ο ίδιος ο Μάνος Χατζιδάκις που την κάλεσε στο τηλέφωνο και της είπε: «Έχω, Πόλυ, γραμμένο ένα τραγούδι για σένα».

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ημέρες, ήταν πολύ δύσκολες, αφού νοσηλευόταν με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου.
Αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες για την ίδια της τη ζωή στιγμές έχει κοντά της το πιο αγαπημένο της πρόσωπο, τον υιοθετημένο της γιο Βαγγέλη. Ο Βαγγέλης Πάνου είναι το παιδί της ανιψιάς της, που έγινε δικό της παιδί, μιας και η Πόλυ Πάνου υιοθέτησε τον γιο της σε ηλικία έξι μηνών και φυσικά είναι η μεγαλύτερη αδυναμία της. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ήταν 12 ετών όταν έμαθε από την ίδια πως δεν ήταν βιολογικό της παιδί, αλλά υιοθετημένος.
«Η κατάστασή της είναι πολύ κρίσιμη», δήλωσε πρόσφατα ο Βαγγέλης και συμπλήρωσε με έντονη ανησυχία: «Μπήκε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο στις 23 Μαρτίου, βγήκε λίγες μέρες το Πάσχα και από τότε βρίσκεται στο νοσοκομείο, μπαινοβγαίνοντας στην εντατική, καθώς τα αναπνευστικά προβλήματα που την ταλαιπωρούν, μέρα με τη μέρα επιδεινώνονται».

ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ανακοινωθέν του νοσοκομείου Υγεία αναφέρεται: «H Πολυτίμη Πάνου, ετών 73, απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη και άνιση μάχη με τον καρκίνο.

 

 

Προηγούμενο άρθροΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ! Μελισσανίδης – Δήμος Φ.Χ. την Τετάρτη στην Νέα Φιλαδέλφεια για το Γήπεδο! (Live Fx-WebTv)
Επόμενο άρθροΜπλόκο στους Εφέδρους “Πραξικοπηματίες” από την ΕΛ.ΑΣ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.