H Μέρκελ αντιμέτωπη με το «κομμουνιστικό παρελθόν» της

0

mer65H Άνγκελα Μέρκελ είχε πολιτική δράση και αποτέλεσε τμήμα της κομμουνιστικής γραφειοκρατίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, υποστηρίζουν δύο γνωστοί δημοσιογράφοι σε νέο βιβλίο τους που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τρίτη  από τις εκδόσεις Piper σχετικά με τη γερμανίδα καγκελάριο.

Η Μέρκελ προτιμούσε μάλιστα μια αυτόνομη και σοσιαλδημοκρατική Γερμανία αντί της επανένωσης, υποστηρίζει ο Ραλφ Γκέοργκ Ρέουτ της Bild και ο Γκουέντχερ Λάχμαν της Die Welt στο βιβλίο με τίτλο «Η πρώτη ζωή της Άγκελα Μέρκελ».

Η ίδια έχει επιμείνει πολλές φορές ότι οι πολιτικές φιλοδοξίες της «ξύπνησαν» μετά την κατάρρευση του καθεστώτος στην Ανατολική Γερμανία. Όπως φαίνεται όμως η Άνγκελα Μέρκελ είχε πολιτική δράση πολύ νωρίτερα. Σύμφωνα με το νέο βιβλίο, η Μέρκελ ήταν πολύ πιο κοντά στο κομμουνιστικό καθεστώς απ’ ό,τι ήταν γνωστό.

Συγκεκριμένα ήταν στέλεχος της επιστημονικής ελίτ του καθεστώτος και συμπεριφερόταν αναλόγως. Μάλιστα φαίνεται ότι ήταν πολύ πιο κοντά στο κομμουνιστικό καθεστώς απ’ ό,τι ήταν γνωστό.

«Όσο δραστηριοποιόταν στην Ακαδημία Επιστημών της Ανατολικής Γερμανίας είχε αξίωμα. Για παράδειγμα από το 1981 ήταν γραμματέας για την παρότρυνση και την προπαγάνδα στη νεολαία. Επιπλέον ήταν στην ηγετική ομάδα του εργασιακού συνδικάτου», εξήγησαν οι δημοσιογράφοι σε συνέντευξή τους. Σύμφωνα με το βιβλίο, η καγκελάριος ήθελε μια αυτόνομη Ανατολική Γερμανία με δημοκρατικό σοσιαλισμό και δεν υποστήριζε την επανένωση των δύο Γερμανιών.

Οι συγγραφείς αποφεύγουν να ισχυριστούν ότι η Μέρκελ αλλοίωσε το βιογραφικό της, αλλά σχολιάζουν ότι προφανώς ήθελε να διαμορφώσει το παρελθόν της κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να συνάδει με την ένταξή της στους Χριστιανοδημοκράτες. Ο Ρέουτ υποστηρίζει ότι τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν ύστερα από πολύχρονες έρευνες σε αρχεία που δεν υπήρχε πρόσβαση, από μαρτυρίες ατόμων της εποχής εκείνης που μέχρι σήμερα είχαν σιωπήσει, ενώ η Μέρκελ διαμήνυσε μέσω εκπροσώπου της ότι δεν είχε χρόνο να απαντήσει στις ερωτήσεις των δύο δημοσιογράφων.

the times

Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα στην Νέα Φιλαδέλφεια…
Επόμενο άρθροΆνεργοι εκτίθενται σε βιτρίνα για να βρουν δουλειά…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.