Νέα Ιωνία: Έμπορος αυτοκινήτων «εγκέφαλος» σπείρας κλοπής πολυτελών ΙΧ…

0

car-thiefΗγετικό στέλεχος σπείρας που έκλεβε και στη συνέχεια διέθετε προς πώληση -με παραποιημένα τα στοιχεία τους- πολυτελή οχήματα, ήταν 48χρονος έμπορος αυτοκινήτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των πολυτελών ΙΧ δήλωναν ψευδώς ότι τους τα είχαν κλέψει, ώστε να εισπράξουν αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες και στη συνέχεια τα διέθεταν στον 48χρονο προς πώληση.

Σε έφοδο της Αστυνομίας που έγινε στις 29/4 σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων στη Νέα Ιωνία, τρία συνεργεία-φανοποιεία στους Αγίους Αναργύρους, τις Αχαρνές και τη Μεταμόρφωση και σε κατοικίες μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 56 πολυτελή οχήματα με παραποιημένα στοιχεία, δύο πιστόλια με γεμιστήρες και 223 φυσίγγια, ένα jet ski και 30 έγχρωμα αντίγραφα, αδειών κυκλοφορίας οχημάτων.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά Ελλήνων, ηλικίας 25-65 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας, της απάτης σχετικά με τις ασφάλειες και παράβαση των Νόμων «περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και «περί όπλων».

Τη Δευτέρα συνελήφθησαν τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 36, 39 και 53 ετών. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων έδινε εντολές σε τρίτα άτομα να κλέβουν πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε συνεργεία-φανοποιεία. Εκεί, άλλα μέλη της οργάνωσης φανοποιοί, είτε παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους (αριθμό πλαισίου) και τα επέστρεφαν εκ νέου στο κατάστημα του 48χρονου για πώληση, είτε τα διέλυαν και διέθεταν τμήματά τους για ανταλλακτικά. 

πηγή: naftemporiki.gr

Προηγούμενο άρθροΔΗΜΟΙ: Όλες οι συμβάσεις στον “ηλεκτρονικό” αέρα…
Επόμενο άρθροΑπόφαση ΣΟΚ! Αντισυνταγματική η τακτοποίηση των αυθαιρέτων με απόφαση του ΣτΕ!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.