Φάγαμε και στην Ελλάδα κρέας με… πέταλα!

0

KREAS-ALOGOYΗ Ελλάδα δεν γλίτωσε από τη διάχυση του αλογίσιου κρέατος σε ολόκληρή την Ευρώπη, καθώς ο ΕΦΕΤ εντόπισε την ύπαρξη DNA αλόγου σε βόειο κατεψυγμένο κρέας τροφίμων.

Ειδικότερα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, εντόπισε την Τετάρτη, δυο θετικά δείγματα, που αφορούν σε ισάριθμες παρτίδες βόειου κατεψυγμένου κρέατος συνολικής ποσότητας 1.064 κιλά με την επισήμανση FROZEN BEEF MEAT NECK και FROZEN BEEF MEAT TOPSIDE της επιχείρησης «ΖΗΚΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ». Οι εν λόγω παρτίδες κρέατος είχαν εισαχθεί από τη Ρουμανία και όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, έχουν ήδη δεσμευθεί από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στις 14.02.2013.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει πως εντόπισε ύποπτες ποσότητες κρέατος σε αποθήκη –τις οποίες έστειλε ήδη τα δείγματα για έλεγχο στο χημείο του κράτους– θέτοντας τη χώρα μας σε κατάσταση συναγερμού για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια 76 δείγματα, έχουν αναλυθεί τα 26, εκ των οποίων τα 2 βρέθηκαν θετικά. Τα 76 δείγματα ελήφθησαν από ελέγχους σε παραγωγικές – μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντιπροσωπευτική και αναλογική κάλυψη ανά την επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων όλης της χώρας, συνεχίζει να πραγματοποιεί ελέγχους σχετικά με την ύπαρξη DNA αλόγου σε διάφορα τρόφιμα σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας. Στην περίπτωση και άλλων θετικών αποτελεσμάτων θα παρθούν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σωρεία κρουσμάτων διεθνώς

Ολοένα και περισσότερα κρούσματα έρχονται στο φως της δημοσιότητας που αφορούν στο διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας. Από τα πλέον πρόσφατα, είναι τα κρούσματα στο ΙΚΕΑ, με την εταιρεία να σταματάει τη διάθεση συγκεκριμένων διατροφικών προϊόντων ακόμα και στην Ελλάδα.  

Αξίζει να σημειωθεί και μία ακόμα είδηση που προκαλεί αίσθηση στη διεθνή κοινή γνώμη: κρέας γαϊδουριού, νεροβούβαλου και κατσίκας βρέθηκε σε λουκάνικα και μπιφτέκια στη Νότια Αφρική

Προηγούμενο άρθροΟι «λεμούριοι» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…
Επόμενο άρθροΤο 1ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας και η “Χρυσή Αυγή”…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.