Κατάληψη… ΜΑΤ και Ξύλο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!!(video)

0

‘Ενταση επικράτησε το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς όπως καταγγέλλουν, παραμένουν επί έξι μήνες απλήρωτοι.

Όλα άρχισαν όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να σηκώσει το ρολό ασφαλείας της πύλης. Νωρίτερα είχε κλείσει το ένα ρεύμα της Λ. Μεσογείων.

Στη συνέχεια αδιευκρίνιστος αριθμός συγκεντρωμένων παραβίασε την κεντρική πύλη του υπουργείου και εισέβαλε στον περιβάλλοντα χώρο, πολιορκώντας την κεντρική είσοδο του κτηρίου του ΥΕΘΑ. Χαρακτηριστική ήταν η απουσία δυνάμεων ασφαλείας στο υπουργείο, την ώρα της εισβολής των διαδηλωτών. Λίγο αργότερα και αφού είχαν φθάσει στην είσοδο του κτηρίου οι εργαζόμενοι, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους.

Λίγο μετά τις 11.00 και αφού απεδείχθη μάταια η παρέμβαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι άνδρες των ΜΑΤ επενέβησαν απωθώντας τους συγκεντρωμένους από τα σκαλοπάτια της εισόδου του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατά την επέμβαση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν τέσσερις διαδηλωτές, ενώ ακολούθησαν μαζικές προσαγωγές εντός του χώρου του υπουργείου. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι ο πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου του σωματείου «Τρίαινα».

Όπως έγινε γνωστό, για σήμερα το πρωί στις 10.00 υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Ελευσινιώτη, και τη συμμετοχή του εθνικού συντονιστή των Ναυπηγείων Ν. Αναστασόπουλο. Ωστόσο μετά την εισβολή των διαδηλωτών στο χώρο του υπουργείου, η συνάντηση ματαιώθηκε και σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ, θα γινόταν μόνο μετά την αποχώρησή τους.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι ο κύριος όγκος των διαδηλωτών εξήλθε του προαυλίου του υπουργείου, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα τις Λ. Μεσογείων. Πρόθεσή τους στη συνέχεια, ήταν να κάνουν πορεία προς τη ΓΑΔΑ όπου οδηγήθηκαν με κλούβες της Αστυνομίας όλοι οι προσαχθέντες. Στη ΓΑΔΑ μετέβη και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους.

«Δεν μπορεί αυτοί που έχουν καταπατήσει κάθε ιερό και όσιο, οδηγώντας στην εξαθλίωση χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, να συλλαμβάνουν τώρα εργαζόμενους που διεκδικούν τα δίκαιά τους», παρατήρησε ο κ. Παναγόπουλος και κάλεσε κι άλλα συνδικαλιστικά να συγκεντρωθούν έξω από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Στο πλευρό των εργαζομένων δήλωσε ότι είναι και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καλώντας τα σωματεία μέλη του να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο σωματείο και τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων.

Οι εργαζόμενοι χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής «επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν αξιοπρεπή εργασία αντί της μιας ημέρας εργασία που τους προσφέρει η εργοδοσία», επισημαίνει το ΕΚΑ στη σχετική ανακοίνωσή του και κατηγορεί το υπουργείο Αμυνας και συνολικά την κυβέρνηση, ότι είναι «υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό για την απαξίωση της εγχώρια αμυντικής βιομηχανίας».

Σε μήνυμά του προς το υπουργό Εθνικής Αμυνας με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στο υπουργείο, ο αρμόδιος τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γ. Νταβρής, υπογραμμίζει ότι τα μέτρα και η πολιτική της κυβέρνησης οδηγούν «απλήρωτους και πεινασμένους οικογενειάρχες» στο «πεδίο της κοινωνικής βίας».

«Κύριε Υπουργέ η πολιτική σας είναι αδιέξοδη. Πείτε στον κ. Στουρνάρα και στον κ. Πρωθυπουργό να πάρουν τα χρήματα από τους φοροφυγάδες και τους κλέφτες, για να μπορέσουν και οι πένητες πλέον των ναυπηγείων να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Αποφύγετε πάση θυσία τη βία και αναλύστε σε βάθος το συγκεκριμένο περιστατικό», καταλήγει στη δήλωσή του ο βουλευτής Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Προηγούμενο άρθροΙ.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου(Παναγίτσα): Δείτε το πρόγραμμα εορτασμού της Παναγίας της Βουρλιώτισσας
Επόμενο άρθροΞεκίνησε(?) Πόλεμος Τουρκίας με Συρία!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.