Ξεκίνησε(?) Πόλεμος Τουρκίας με Συρία!!!

0

Με βολές κατά στόχων κατά μήκος της Τουρκοσυριακής μεθορίου και εντός του εδάφους της Συρίας απάντησε το τουρκικό πυροβολικό περί τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης στην έκρηξη βλήματος όλμου στην παραμεθόριο πόλη της Τουρκίας Akçakale.

Τουρκικές πηγές ανέφεραν οι βολές πυροβολικού έπληξαν συστοιχίες ραντάρ της Συρίας οι οποίες ήταν ενεργές. Πολύ πιθανόν αυτό το χτύπημα να αποτελεί προοίμιο γενικότερης επίθεσης εντός των επομένων ωρών, με τους διεθνείς αναλυτές να εκτιμούν πως η Τουρκία κάνει πράξη τις εξαγγελίες των προηγούμενων εβδομάδων, όταν και είχε ξεκαθαρίσει πως ο… «κόμπος έχει φθάσει στο χτένι» τόσο με τις κινήσεις του κυβερνητικού στρατού στα σύνορά της όσο και με το «φλέγον» ζήτημα των Σύρων προσφύγων στο έδαφός της (τουλάχιστον 100.000). Η εμπλοκή του τουρκικού πυροβολικού ήταν αναμενόμενη μετά και την ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης ότι το… «ποτήρι ξεχείλισε» και πως θα υπάρξει ανταπόδοση του χτυπήματος.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, λίγο μετά τις 01.30 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, η κατάσταση στην Akçakale παραμένει ήρεμη, με τους ορισμένους κατοίκους να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Η παρουσία δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας σε συνοικίες της πόλης είναι έντονη ενώ όπως δήλωσαν πολίτες, κατά διαστήματα ακούγονται εκρήξεις σε μακρινή απόσταση.

Την έγκριση της Βουλής για χερσαία επίθεση στη Συρία αναμένεται να ζητήσει σήμερα η κυβέρνηση της Αγκυρας, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, εκτάκτως συνεδρίασε στις Βρυξέλλες το ΝΑΤΟ, έπειτα από αίτημα της Άγκυρας. Σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στην Τουρκία και αξιώνει από τη Συρία να σταματήσει κάθε είδους βιαιότητα εις βάρος του Διεθνούς Δικαίου.

Τη φονική επίθεση της Συρίας καταδίκασε και ο Λευκός Οίκος, εκφράζοντας σαφή δήλωση στήριξης προς την Τουρκία που είναι σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ. «Είμαστε στο πλευρό της συμμάχου Τουρκίας» αναφέρεται στη δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου. Η Συρία από τη δική της πλευρά έσπευσε να εκφράσει την πρόθεσή της να διερευνήσει από που εκτοξεύτηκαν οι οβίδες που έπληξαν κατοικημένη περιοχή στην Τουρκία σκοτώνοντας πέντε πολίτες και ζήτησε αυτοσυγκράτηση.

Προηγούμενο άρθροΚατάληψη… ΜΑΤ και Ξύλο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!!(video)
Επόμενο άρθρο“Τροφεία στους Παιδικούς”: Αποκλειστικά Videos από το επεισοδιακό Δ.Σ. της Τετάρτης!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.