Γήπεδο ΑΕΚ: Τελείωσε η συνάντηση στο Δημαρχείο – δηλώσεις

0

978979789Τελεόωσε η συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Νέας Χαλκηδόνας τη Δευτέρα το απόγευμα για το θέμα της κατασκευής του  γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. (Δείτε⇒Γήπεδο ΑΕΚ: Κρίσιμη συνάντηση ΟΛΩΝ σήμερα στο Δημαρχείο – τι περιμένουμε)

Τη συνάντηση προκάλεσε ο Δήμος Φ.Χ. “στα πλαίσια της πάγιας θέσης για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη μας και στο χώρο που ιστορικά ανήκει στο Σύλλογο, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος παίρνει την πρωτοβουλία και διοργανώνει ευρεία σύσκεψη για το θέμα αυτό.

Στη συνάντηση πήραν μέρος:

Από τον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: Δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος, αντιδήμαρχος τεχνικών Γ. Καλαμπόκης, πρόεδρος Δ.Σ. Γ.Πάνος, Ειδ. σύμβουλος τεχνικών Κ.Μπαρούτας και οι Geraint John, Gold Medalist of 2015 International Olympic Committee, Gar Holohan, Director of UIA-Sports and leisure Group, Νίκος Φιντικάκης, Μέλος του Συμβουλίου της UIA και Δ/ντής του Προγράμματος UIA –ARES «Αρχιτεκτονική και Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», Αντώνης Μαούνης, Πρόεδρος του Δ.Σ του τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ, Νίκος Μπελαβίλας, Δ/ντής του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Τμήματος Αρχιτέκτων του ΕΜΠ, Ηλίας Αποστολίδης, Δασολόγος.

ΠΑΕ ΑΕΚ: Πρόεδρος Βαγγέλης Ασλανίδης.

Ερασιτεχνική ΑΕΚ: Πρόεδρος Αλέξης Αλεξίου.

Δικέφαλος Α.Ε.: Νίκος Στράτος

Dimand/Μελετητές project “Αγιάς Σοφιάς”:  Δ.Ανδριόπουλος, Π. Παναγιωτίδης, Μ.Αναστασόπουλος, Α.Κυρατσούς, Φ.Γεωργιάδης, Κ.Ζέκκος, Γ.Δεμάγκος, Ν.Χλύκας, Τ.Τσικνιάς.

Φωτογραφίες από τη συνάντηση – intime.gr

Φωτογραφία από τη συνάντηση - intime.gr

234234324234

Τελείωσε η συνάντηση – ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Ανδριόπουλος: «Ήταν η πιο ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε με τον Δήμο μέχρι τώρα. Όπως είχε ειπωθεί, ο Δήμος δεν είχε να παρουσιάσει καμία δική του μελέτη. Απλά έγινε η συνάντηση παρουσία διαφόρων συμβούλων, έγιναν ερωτήσεις για τη αρχιτεκτονική μελέτη και διάφορα τεχνικά θέματα και μάλιστα όπως ειπώθηκε από τον Δήμαρχο, καλύφθηκαν σχεδόν σε όλα τα ζητήματα. Δεν θέλω να προϊδεάσω θετικά, ούτε σε θέμα χρόνου, αλλά ο δρόμος δεν είναι μακρύς. Περιμένουμε την επίσημη απόφαση του ΣτΕ και από εκεί και πέρα ελπίζω να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον δήμο. Για να προχωρήσουμε στο όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων. Αυτή η διαδικασία ίσως πάρει και ένα μήνα. Η τακτική της οικογένειας της ΑΕΚ είναι να έχει συνεργασία με τον Δήμο».

Ασλανίδης: «Μετά από αυτή τη συνάντηση που έγινε έστω και αργά, πιστεύουμε ότι το γήπεδο θα χτιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Ο κόσμος της πόλης, ο Δήμος και οι φίλοι της ΑΕΚ.

Έγινε μία εμπεριστατωμένη και επαγγελματική συζήτηση. Λύθηκαν από πλευράς της ΑΕΚ όλες οι απορίες που υπήρχαν. Αυτό που είχε γραφτεί ότι θα μας πρότειναν νέο σχέδιο δεν υφίσταται.

Ήρθαν άνθρωποι από την Αγγλία και ένα άλλο μέρος. Πιστεύουμε ακράδαντα πως το επιτελείο που έχει σχεδιάσει, το μεγαλείο που λέγεται έργο και γήπεδο της ΑΕΚ, τους έλυσε τις απορίες.

Γίνανε κάποιες ερωτήσεις για καλυτέρευση από την πλευρά των ανθρώπων που υπήρξαν στη συνάντηση. Όλα θα πάνε καλά στη συνέχεια με ηρεμία και συνέπεια. Μην μπούμε σε λεπτομέρειες τώρα. Λύθηκαν όλα τα βασικά ερωτήματα».

ΥΠΕΚΑ: Ο κ. Διάκος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Είπε όμως επιγραμματικά: “‘Ολα πήγαν καλά. Όλα θετικά:”

Στράτος:  «Ήταν θετικό το κλίμα. Ενημερώθηκαν και οι άνθρωποι που έφερε ο δήμος. Έγινε μία επιστημονική κουβέντα από τον κύριο Ανδριόπουλο. Είχαμε έναν διάλογο πολύ σοβαρό. Λύθηκαν οι όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν. Νομίζω ότι πήγαν όλα καλά και έγινε ένα βήμα».

Βασιλόπουλος: «Έγινε μια αναλυτική ενημέρωση σήμερα για όλα τα τεχνικά ζητήματα, για την υπογειοποίηση. Υπήρξαν ερωτήσεις από την επιστημονική ομάδα του Δήμου. Θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα που πήραμε σήμερα και στη συνέχεια θα τα επικοινωνήσουμε και πάλι με την ΑΕΚ. Υπάρχει θετική διάθεση. Εμείς από την αρχή έχουμε πει ότι θέλουμε να γίνει το γήπεδο. Έχουμε κάποιες επισημάνσεις, τις οποίες είχαμε και προεκλογικά και αυτές συζητήσαμε»

Ανδριόπουλος: «Ήταν η πιο ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε με τον Δήμο μέχρι τώρα. Όπως είχε ειπωθεί, ο Δήμος δεν είχε να παρουσιάσει καμία δική του μελέτη. Απλά έγινε η συνάντηση παρουσία διαφόρων συμβούλων, έγιναν ερωτήσεις για τη αρχιτεκτονική μελέτη και διάφορα τεχνικά θέματα και μάλιστα όπως ειπώθηκε από τον Δήμαρχο, καλύφθηκαν σχεδόν σε όλα τα ζητήματα.

Δεν θέλω να προϊδεάσω θετικά, ούτε σε θέμα χρόνου, αλλά ο δρόμος δεν είναι μακρύς. Περιμένουμε την επίσημη απόφαση του ΣτΕ και από εκεί και πέρα ελπίζω να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον δήμο. Για να προχωρήσουμε στο όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων. Αυτή η διαδικασία ίσως πάρει και ένα μήνα. Η τακτική της οικογένειας της ΑΕΚ είναι να έχει συνεργασία με τον Δήμο».

ΜΕΣΩonsports.gr
ΠΗΓΗΠληροφορίες-φωτογραφίες aek-live.gr
Προηγούμενο άρθροΓήπεδo ΑΕΚ: “Δεν απορρίφθηκε η προσφυγή του Δήμου Φ.Χ.”
Επόμενο άρθροΠολιτικός δεν άντεξε τις selfie της συζύγου του! (photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.