Νεανική Θεατρική σκηνή Φ.Χ.: Γίνονται & Υπέροχα πράγματα στην πόλη μας… (Φωτορεπορτάζ)

0

fx-neanikh-skhnh-filadelfeias- (48)Για έκτη χρονιά φέτος η Νεανική Θεατρική Σκηνή Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνας απέδειξε ότι η ανιδιοτελής αγάπη για την Τέχνη, το αληθινά ομαδικό πνεύμα και το δημιουργικό πείσμα μπορούν να χαρίζουν βαθιά αισθητική συγκίνηση και να εμπνέουν αισιοδοξία, ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές!

Από τις 3 έως και τις 7 Ιουλίου η υπέροχη ομάδα παρουσίασε στο υπαίθριο θεατράκι του ΠΠΙΕΔ ένα ευρηματικό, δραματοποιημένο αφιέρωμα στους Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, αποδίδοντας αποσπάσματα από τα έργα τους :
«Δις Διευθυντής», «Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια» και «Η Κόμισσα της Φάμπρικας», καθώς και ολόκληρο το «Τζένη Τζένη».

Οι πρόβες πολλών μηνών που έκαναν τα νέα παιδιά της ομάδας ,με την καθοδήγηση και την εμψύχωση από τις κυρίες Πελαγία Βουτζουλίδου και Στέλλα Κοντοπίδη, απέδωσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που σκόρπισε ενθουσιασμό και γέλιο αλλά και πέρασε με τρόπο νοσταλγικό μηνύματα επίκαιρα στο κοινό, που κατέκλυσε όλες τις ημέρες το θεατράκι.

Σημαντική υπήρξε και η συνδρομή και συμπαράσταση των χορηγών της ομάδας, συλλόγων, επιχειρήσεων και ιδιωτών της πόλης, οι περισσότεροι από τους οποίους, όπως π.χ. ο Πρόεδρος της Όασης, κ. Αντωνόπουλος κ.α. παρακολούθησαν όλες τις παραστάσεις. Αντιθέτως, ελάχιστη ήταν η παρουσία των τοπικών αρχών, με εξαίρεση τους δημοτικούς συμβούλους Ν. Παπανικολάου και Σ. Κοσκολέτο. Ίσως γιατί αυτός ο Ιούλιος δεν είναι προεκλογικός .Ίσως πάλι γιατί στον πολιτισμό δεν πρωταγωνιστεί ο …Γκόρτσος του «Τζένη Τζένη»…

Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες και ελλείψεις που αντιμετώπισαν ,όπως ανέφεραν οι κυρίες Βουτζουλίδου και Κοντοπίδη, η ανταμοιβή της ομάδας ήταν και φέτος η χαρά της συνεργασίας αλλά και η εντυπωσιακή και θερμή ανταπόκριση του κόσμου, που θύμισε – σε παράξενους καιρούς για την πόλη μας- ότι η τέχνη μάς ενώνει. Όπως άλλωστε ακούστηκε και στους όμορφους διαλόγους που συνέγραψαν οι σκηνοθέτιδες της παράστασης : «Πέρα από τις διαφορές τους, τους Έλληνες τους ενώνουν πάντα οι αγώνες και οι καημοί τους!»

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Δήμητρα Νικολοπούλου

 

Προηγούμενο άρθροΑξιολόγηση στους Δήμους: “ΝΑΙ” από ΠΟΕ-ΟΤΑ για διάλογο με την ΚΕΔΕ
Επόμενο άρθρο“Σφραγίστηκαν” Παιδικές χαρές της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.