Δύναμη Πολιτών: Επίσκεψη στον 3ο παιδικό σταθμό

0

dinami-politon

 

Αντιπροσωπεία της Δύναμης Πολιτών επισκέφτηκε τη Μεγάλη Δευτέρα τον 3ο Παιδικό Σταθμό στην περιοχή των Απομάχων.

Συζητήσαμε τόσο με τη Διευθύντρια κα. Π. Ζαχαράτου, όσο και με το προσωπικό, για τη λειτουργία του σταθμού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία τους.
Το κύριο ζήτημα, στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση ήταν οι εργασιακές σχέσεις του προσωπικού. Από τους 7 εργαζόμενους στο Σταθμό μόνο οι 4 είναι μόνιμοι υπάλληλοι με προσωποπαγείς θέσεις. Αυτό σημαίνει, ότι μετά την – με οποιονδήποτε τρόπο – απομάκρυνση τους, οι θέσεις αυτές καταργούνται. Οι υπόλοιποι τρεις εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι, με δίμηνες ή οκτάμηνες συμβάσεις. Αυτό έχει σαν συνέπεια να αντικαθίσταται κατά τη διάρκεια της χρονιάς εξειδικευμένο και βοηθητικό προσωπικό, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην ομαλή προσαρμογή των παιδιών και την εύρυθμη λειτουργία του Σταθμού γενικότερα. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και αγωνιούν για το αν θα επαναπροσληφθούν με νέες συμβάσεις ή θα βρεθούν στο δρόμο. Εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού η Διευθύντρια δεν περιορίζεται στα διοικητικά και εποπτικά της καθήκοντα, αλλά έχει και την ευθύνη του ενός από τα δύο τμήματα που λειτουργούν.
Ως Δύναμη Πολιτών θεωρούμε ύψιστη προτεραιότητα τη διασφάλιση της ύπαρξης των δημοτικών και δωρεάν παιδικών σταθμών για τη στήριξη των λαϊκών οικογενειών που πλήττονται καθημερινά από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

Δύναμη Πολιτών

Γραφείο Τύπου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Προηγούμενο άρθρο28 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές – Δείτε το πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΑγώνας Φιλίας απο τους Παλαίμαχους Ν.Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.