Χρήστος Κοπελούσος: “Για το ΑΥΡΙΟ”!

0

Ζητήσαμε από έναν άνθρωπο που κατά κοινή ομολογία κοσμεί με την παρουσία του το δημοτικό μας συμβούλιο  να μας δώσει ένα μικρό στίγμα των σκέψεών του για το αύριο της πόλης και του δήμου μας. Ο κ. Χρήστος Κοπελούσος μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα του Fx-news, αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται. Με λίγα και ουσιώδη…

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της δήλωσής του:

“Ο πολιτικός θα πρέπει να έχει μνήμη, ευχέρεια και έφεση στη μάθηση, μεγαλοπρέπεια, χάρη και συγγένεια με την αλήθεια, την δικαιοσύνη και την σωφροσύνη. Οφείλει δε να ανέλθει το απότομο και στενωπό μονοπάτι, που θα τον βγάλει από το σπήλαιο για να επιτελέσει το έργο του, το οποίο είναι η ευταξία, η δικαιοσύνη και η προετοιμασία των μελλοντικών ηγετών”

Τα παραπάνω λόγια ειπώθηκαν πριν από 2500 χρόνια από τον Πλάτωνα, αλλά σε κάθε περίπτωση και περίσταση θα πρέπει να δίνουν το παράδειγμα και να οδηγούν τον καθένα από εμάς, τον κάθε πολίτη που καταπιάνεται με τα κοινά. Τον κάθε άνθρωπο που ενεργοποιείται και δραστηριοποιείται πολιτικά και έχει ως στόχο να βελτιώσει την καθημερινή ζωή του δημότη.

Την καθημερινή ζωή του γείτονά του…

Του φίλου του…

Του ανθρώπου της διπλανής πόρτας, που τον συναντούσε και θα τον συναντά καθημερινά. Του ανθρώπου που θέλει να σφίγγει το χέρι του συμπολίτη του και μετά τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής. Γιατί  ο καθένας μας εκεί θα δείξει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Πριν τις εκλογές όλοι μας λέμε πολλά και σε πολλούς. Αλλά εκεί που θα κριθούμε αυστηρά είναι στο τι από αυτά θα  υλοποιήσουμε.

Σε αυτό το σημείο δεν μπορώ φυσικά να μην αναφέρω κάποιες προσωπικές μου σκέψεις για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει ο δήμος από την πρώτη μέρα, που αν και εφ’ όσον ο κόσμος μας εμπιστευθεί, βρεθώ με την πλευρά της διοίκησης και όχι της αντιπολίτευσης όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Ο δήμος έχει χάσει πολύτιμο χρόνο. Θεωρώ ακούγοντας και την φωνή των συμπολιτών μου, ότι έχουμε χάσει σε αυτή την πόλη το “τρένο” της εξέλιξης και της γόνιμης δημιουργίας. Αντί να κάνουμε έστω και μικρά βήματα μπροστά, είτε μένουμε στάσιμοι, είτε κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Επομένως η φράση περίοδος χάριτος για εμάς είναι και θα είναι έννοια απαγορευμένη. Από την πρώτη ημέρα πρέπει να λειτουργήσουμε με σχέδιο και συντονισμό έτσι ώστε σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες να προχωρήσουμε ταχύτατα σε όλες εκείνες τις κινήσεις που θα αλλάξουν την όψη της πόλης μας…

Αν αυτό δεν επιτευχθεί στον πρώτο χρόνο της θητείας μας θα πω με πάσα ειλικρίνεια ότι ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ

Ο δημότης θα πρέπει επιτέλους σε αυτή την πόλη να ανταμοιφθεί στην καθημερινότητά του και να δει ότι τα χρήματα που δίνει μέσω των ανταποδοτικών τελών πιάνουν τόπο. Άρα η προσοχή μας θα πρέπει να εστιαστεί πρωτίστως στην καθαριότητα και το πράσινο. Διότι αυτός είναι και ο καθρέφτης της πόλης μας.

Πέραν αυτού με δεδομένη την συνεχή μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μην διεκδικούμε έσοδα μέσω άλλων τρόπων (πχ ΕΣΠΑ, ενοικιαζόμενοι δημοτικοί χώροι κτλ).

Τέλος δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Η οποία σαφέστατα και θα πρέπει να προχωρήσει. Όχι μόνο γιατί το χρωστάμε στην ιστορία αυτού του μεγάλου συλλόγου που μας κάνει την τιμή να εδρεύει στην πόλη μας, αλλά γιατί μέσω αυτού θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για τον δήμο  και όλους τους συνδημότες μας.

Αυτές εν κατακλείδι είναι κάποιες πρώτες σκέψεις μου για το αύριο.

Για το αύριο που πρέπει να ξημερώσει σε αυτόν εδώ τον τόπο, που με κόπο και δάκρυ χτίστηκε από τους τελειομανείς παππούδες μας…

Ας μην τους απογοητεύσουμε…

—————————————————————-
Από την νέα εφημερίδα του Fx-news, τεύχος Ιουνίου. Διαβάστε την on-lineΕΔΩ

fx-news.gr

 

Προηγούμενο άρθροΠολιτιστική Αναγέννηση: Εκδρομή στο Σπήλαιο Λιμνών & Βυτίνα
Επόμενο άρθροΔημ. Γ. Νικολοπούλου: “Ηθικός αλληθωρισμός”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.