Πολιτιστική Αναγέννηση: Εκδρομή στο Σπήλαιο Λιμνών & Βυτίνα

0

 politistiki-anaggenisiΜία ακόμα επιτυχημένη εκδρομή πραγματοποίησε ο Σύλλογο μας το Σάββατο  15-6-2013.

Ξεκινήσαμε  το πρωί και πρώτος μας σταθμός  το Αρτεμίσιο  για ολιγόλεπτη ξεκούραση και φρεσκάρισμα της διάθεσης. Επόμενη  στάση ο προορισμός μας,  το Σπήλαιο των Λιμνών.

Στο χωριό Καστριά της Αχαΐας 60 χλμ. από την ΤΡΙΠΟΛΗ και 9 χλμ. από την ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ βρίσκεται το ξακουστό “Σπήλαιο των Λιμνών”.

Είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς το “Σπήλαιο των Λιμνών” έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του, που δεν υπάρχει σε άλλα γνωστά σπήλαια.
Είναι οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές και μάλιστα σε τρεις ορόφους λίμνες του, που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.
Είναι παλαιά κοίτη υπόγειου ποταμού με εξερευνημένο μήκος 1980 μέτρα. Τον χειμώνα που λιώνουν τα χιόνια το σπήλαιο μετατρέπεται σε υπόγειο ποταμό με φυσικούς καταρράκτες.
Κατά τους θερινούς μήνες ένα τμήμα του σπηλαίου ξηραίνεται και αποκαλύπτονται πρωτότυπες δαντελωτές λιθωματικές λεκάνες και φράγματα ύψους μέχρι και 4μ. Το υπόλοιπο σπήλαιο διατηρεί μόνιμα νερά σε 13 γραφικές λίμνες. 
Το μεσημέρι γευματίσαμε  σε ταβέρνες της Κλειτορίας.
Επόμενη στάση  η Βυτίνα για το απογευματινό καφεδάκι και βόλτα στο παραδοσιακό χωριό .
Επιστροφή στη Φιλαδέλφεια αργά το απόγευμα.
Το ΔΣ του Συλλόγου εύχεται σε όλα τα μέλη  καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές.
Επόμενη συνάντηση  το Σεπτέμβριο.

Προηγούμενο άρθροΑΕΚ: Τα 3 “χρυσά” κλειδιά για την ανέγερση του ΝΑΟΥ!
Επόμενο άρθροΧρήστος Κοπελούσος: “Για το ΑΥΡΙΟ”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.