Το «Παρατηρητήριο» άλλοθι για περαιτέρω μείωση των πόρων των Δήμων…

0

askounisΗ δημιουργία του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις συνταγματικές διατάξεις για την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ και ως εκ τούτου η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του

Αυτό επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης με δήλωσή του – απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος παρουσίασε χθες την λειτουργία του Παρατηρητηρίου.

Ο κ. Ασκούνης τονίζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε το Παρατηρητήριο έχοντας ως προφανή στόχο την επιτροπεία των δήμων και την εξυπηρέτηση επικοινωνιακών και άλλων σκοπιμοτήτων και όχι την πρόθεση  παροχής βοήθειας και επίλυσης των προβλημάτων των Δήμων.

«Ίσως, τονίζει ο κ. Ασκούνης, η Κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλοθι για περαιτέρω μείωση των πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αφήνεται να διαρρεύσει, όταν ο ίδιος ο υπουργός είχε δημοσίως δηλώσει ότι οι πόροι για την Αυτοδιοίκηση το 2013 είναι σε οριακό σημείο».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ είναι η εξής:

Η ΚΕΔΕ είναι σταθερά προσηλωμένη στην εμπέδωση της διαφάνειας και της νομιμότητας στους Δήμους. Αυτό όμως που αρνείται κατηγορηματικά είναι η κατάλυση του Συντάγματος και της αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» έχοντας ως προφανή στόχο την επιτροπεία των Δήμων, εξυπηρετώντας επικοινωνιακές και άλλες σκοπιμότητες και όχι την πρόθεση παροχής βοήθειας και επίλυσης των προβλημάτων των Δήμων.

Ίσως η Κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών προσπαθούν να δημιουργήσουν άλλοθι για περαιτέρω μείωση των πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως αφήνεται να διαρρεύσει, όταν ο ίδιος ο υπουργός είχε δημοσίως δηλώσει ότι οι πόροι για την Αυτοδιοίκηση το 2013 είναι σε οριακό σημείο.

Επαναλαμβάνουμε  τη θέση μας ότι η δημιουργία του «Παρατηρητηρίου» έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις Συνταγματικές Διατάξεις για την Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ και ότι η ΚΕΔΕ θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του».

Προηγούμενο άρθροΟ σκυμμένος Σαμαράς, η ζητιάνα Λαγκάρντ και η… αφέντρα Μέρκελ!!!
Επόμενο άρθρο“Κομανέτσι” στην Κύπρο και «Κούρεμα» 22% έως 25% των καταθέσεων!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.