Στέλλα Γερολυμάτου: To πένθος μας

0

Ακολουθεί ένα κείμενο της ψυχολόγου Στέλλας Γερολυμάτου:

Το πένθος μας…
Η αντιμετώπιση του πένθους – της απώλειας κάποιου ή κάτι που αγαπάμε είναι μια από τις
μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής. Η συναισθηματική ταλαιπωρία που νιώθουμε όταν
αφαιρείται κάτι ή κάποιος που αγαπάμε, συνοδεύεται από συντριπτικό πόνο. Μπορεί να
βιώσουμε κάθε είδους δύσκολα και απροσδόκητα συναισθήματα, από σοκ, άρνηση ή θυμό
μέχρι ενοχές και βαθιά θλίψη.

Η θλίψη είναι μια φυσική απάντηση στην απώλεια. Ο πόνος της θλίψης μπορεί επίσης να διαταράξει τη σωματική μας υγεία, δυσκολεύοντας τον ύπνο, το φαγητό ή ακόμα και τη σωστή σκέψη. Ακόμη και οι ανεπαίσθητες απώλειες στη ζωή μπορούν να προκαλέσουν μια αίσθηση θλίψης. Όποια και αν είναι η απώλειά, είναι προσωπική για τον καθένα. Εάν το άτομο, το ζώο, η σχέση ή η κατάσταση που χάθηκε ήταν σημαντικά, είναι φυσιολογικό να θρηνούμε την απώλεια που βιώνουμε.

Όποια και αν είναι η αιτία της θλίψης μας, ωστόσο, υπάρχουν υγιείς τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τον πόνο που, με τον καιρό, μπορεί να απαλύνει τη θλίψη και να μας βοηθήσει να συμβιβαστούμε με την απώλειά μας, να βρούμε νέο νόημα και τελικά να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

Στέλλα Γερολυμάτου (Ψυχολόγος – M.Sc.- Ειδικευθείσα στη διαχείριση του πένθους)

Προηγούμενο άρθροΛ.Σ. ΝΦ/ΝΧΑΛ: Μετά τους λογαριασμούς, τα σούπερ μάρκετ, τη φοροληστεία τώρα και ο Δήμος πέφτει σαν το κοράκι στο λαϊκό εισόδημα
Επόμενο άρθροΖητείται προσωπικό στο BLANCO Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.