Πολιτών Πολιτεία: Αυξήσεις 77% στα δημοτικά τέλη των νοικοκυριών από την Συμπαράταξη Τομπούλογλου – Παπαλουκά

0

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: 

«Σοκ και δέος»… προκαλούν οι αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη για το 2024 που εισηγήθηκε η νέα διοίκηση του κ. Τομπούλογλου, και εν τέλει ψήφισε σήμερα Τετάρτη 17/01 στην Δημοτική Επιτροπή.

Πρόκειται για αυξήσεις της τάξεως του 77% στα νοικοκυριά (στις οικίες από 0,90€ / τμ στα 1,59€ / τμ), αυξήσεις 50% στους επαγγελματικούς χώρους (συγκεκριμένα από 3,50€ / τμ στα 5,25€ / τμ) και 64% στους χώρους εστίασης, μεζεδοπωλεία, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, καφέ, μπαρ κλ.π. (συγκεκριμένα από 3,82 € / τμ στα 6,25€ / τμ).

Αντίστοιχα μεγάλες αυξήσεις ψηφίστηκαν από τη νέα διοίκηση της Συμπαράταξης Τομπούλογλου – Παπαλουκά και στα τέλη του δημοτικού κοιμητηρίου που σε ορισμένες κατηγορίες όπως βλέπετε στους αναλυτικούς πίνακες που δημοσιεύουμε, ξεπερνούν και εκεί 50, το 60 ακόμη και το 70%!

Η νέα διοίκηση δεν περιορίστηκε μόνο στα παραπάνω, αλλά πέραν αυτών εισηγήθηκε και ψήφισε αύξηση 25% και όσον αφορά τον δημοτικό φόρο (Φ.Η.Χ.), ο οποίος από τα 0,31 € / τμ πλέον ανεβαίνει στα 0,39 € / τμ.

Για όλα αυτά ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής μας παράταξης Γιάννης Βούρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Όπως μπορούν σήμερα άπαντες να διαπιστώσουν, οι αυξήσεις όσον αφορά τα τέλη στο δημοτικό κοιμητήριο, καθώς και οι αυξήσεις 50%, 64% και 77% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού είναι πλέον γεγονός και συνειδητή επιλογή της νέας διοίκησης! Αυξήσεις που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον ήδη επιβαρυμένο λογαριασμό ρεύματος που λαμβάνουν κάθε μήνα οι συνδημότες μας. Όπως ανέφερα και πριν μερικές ημέρες, φαίνεται… πως αυτό είναι το ευχαριστώ του κ. Τομπούλογλου στους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την ψήφο τους στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου. Αποδεικνύεται δε περίτρανα πως αυτός ήταν και ο λόγος που όλο το προηγούμενο διάστημα η συγκεκριμένη παράταξη προσπαθούσε να δομήσει το αφήγημα της μη ενημέρωσης και της καμένης γης. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Πλέον όποιο ψευδεπίγραφο επιχείρημα και αν προσπαθήσουν να εφεύρουν, σε όσους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αν καταφύγουν, οι συμπολίτισσές μας και οι συμπολίτες ξέρουν πολύ καλά ότι εμείς από τους πρώτους μήνες της θητείας μας το 2019 φέραμε μειώσεις και ελαφρύνσεις, φτάνοντας ως Δήμος το 2023 να έχουμε τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Αττική. Παρά την πανδημία, παρά την ενεργειακή κρίση που εκτόξευσε τις τιμές του ρεύματος, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις. Γιατί όπως συνηθίζω να λέω… καλά είναι τα λόγια, καλύτερες όμως είναι οι πράξεις. Και από αυτές και μόνον αυτές εν τέλει κρινόμαστε”.

Προηγούμενο άρθροΗλεία: «Βοήθεια σώστε μας, κινδυνεύουμε» – Τα τελευταία λόγια του ζευγαριού πριν τους παρασύρει ο χείμαρρος
Επόμενο άρθροΚαταγγελία Κοινωνίας Βήμα για το κλείσιμο φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.