Σπύρος Φωκάς: Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός στα 86 του

0

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε η σύζυγός του – Νοσηλευόταν σε κέντρο αποκατάστασης – Η καριέρα στο Χόλιγουντ και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε με τη σύζυγό του.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο αγαπημένος ηθοποιός Σπύρος Φωκάς.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λίλιαν, με ανάρτησή της στο Facebook στην οποία έγραψε «καλή αντάμωση Σπύρο μου».

Η Λίλιαν Φωκά συνόδευσε την ανάρτησή της με το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα, «Τα δειλινά»

Λίγες μέρες πριν, η Λίλιαν Φωκά ανάρτησε φωτογραφία του ηθοποιού, ο οποίος ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένος. Ο Δημήτρης Κολλάτος τον επισκέφτηκε στο κέντρο αποκατάσταση και η εμφάνιση του Σπύρου Φωκά «μαρτυρά» τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

Από την Πάτρα στο Χόλιγουντ
Ο Σπύρος Φωκάς ήταν Έλληνας ηθοποιός με αξιοσημείωτη καριέρα και στο εξωτερικό όπου συμμετείχε μέχρι και σε μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ. Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Αυγούστου το 1937 και το πραγματικό του όνομα ήταν Ανδρουτσόπουλος Σπύρος. Ο πατέρας του ήταν ταξιδιωτικός πράκτορας και η μητέρα του καταγόταν από την Κέρκυρα. Η οικογένεια Φωκά ήρθε στην Αθήνα όταν ο ηθοποιός ήταν 9 ετών.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολής του Κωστή Μιχαηλίδη. Έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στην Αμερική, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα. Ο Σπύρος Φωκάς έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1959 στην ταινία του Ανδρέα Λαμπρινού, «Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα» και «Τσάι στη Σαχάρα», «Το διαμάντι του Νείλου». Η ταινία προβλήθηκε τότε στο Φεστιβάλ των Καννών και ήταν η σταθμός για την διεθνή καριέρα του.

 

ΠΗΓΗPROTOTHEMA
Προηγούμενο άρθροΝίκος Βούτσης: Η επιστολή αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΑΕΚ – Μαρσέιγ: Πέντε συλλήψεις έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.