Κοτρώτσου Μαρία, υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (Συνέντευξη)

0

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Γιάννη Βούρο θα είναι στις επερχόμενες εκλογές η Μαρία Κοτρώτσου.

Γνωρίστε την αναλυτικά : 

Ονομάζομαι Μαρια Κοτρωτσου. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Νέα Χαλκηδονα. Κατάγομαι απο προσφυγική οικογένεια απο την πλευρά της μητέρας μου. Συγκεκριμένα ο παππούς μου Σταύρος Χατζηχρήστος και η γιαγιά μου Μαρια ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ είχαν έρθει με την καταστροφή της Σμύρνης απο την Περγαμο. Έζησα στην Νέα Χαλκηδηνα τότε που είχε ως επι των πλείστον μονοκατοικίες με ελάχιστα ίσως τρίοροφα κτίρια. Τότε που παίζαμε στην γειτονιά χωρίς φόβο, όλα τα παιδιά μαζί μεχρι που βραδιάζε. Παντρεύτηκα στην Νέα Χαλκηδονα και έκανα δυο παιδιά μένοντας στο ίδιο σπιτι.

Δυστυχώς ένα τραγικό απροσδόκητο γεγονός στην ζωη μου -λίγο πολύ γνωστό-το 2012 τα άλλαξε όλα και με απομάκρυνε αναγκαστικά κάποια χρόνια απο το σπιτι μου, την γειτονιά μου. Μετά το γεγονός αυτό βίωσα την σημασία της λέξης αναπηρία με όλη την σημασία της, εξ αιτίας της βαριάς αναπηρίας της κόρης μου Μυρτως. 11 χρόνια μετά και συνεχίζοντας να ζω με το παιδί μου, αντιμετώπισα τα προβλήματα που φέρνει η βαριά αναπηρία στην μετακίνηση και στην διαβίωση της ζωής του αναπηρου κυρίως ατομου καθώς και στην ζωη όλης της οικογένειας του.

Υποτίθεται ότι υπάρχουν ράμπες, παρκιγκ, πεζοδρόμια, γι αυτούς τους ανθρώπους που κατα τα αλλά λογίζονται ως ισότιμοι πολίτες. Στα χαρτιά όχι στην πράξη βεβαίως. Γι αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με τα του Δήμου μας, ελπίζοντας και προσδοκώντας κάτι να αλλάξει. Να υπάρχει η περιβόητη πρόσβαση παντού, να υπάρχουν παργκιγκ, παιδικές χαρές, και κυρίως τα παιδιά μας να μάθουν να ζουν μαζί με τα άτομα που έχουν κάποια αναπηρία, και αυτό θα γίνει μόνο αν τους μάθουμε ότι δεν διαφέρουν στο μυαλό στην ψυχή στα συναισθήματα απο τους υγιείς. Είναι Άνθρωποι πρώτα απ όλα και πάνω απ όλα! Η μόνη τους διαφορά είναι στην έλλειψη δυνατότητας αυτόνομης κίνησης η κάτι άλλο που μπορεί να μην είναι άμεσα ορατό. Όλοι εν δυνάμει μπορεί να αντιμετωπίσουμε στην ζωη μας την αναπηρία, είτε στα παιδιά μας, είτε στους γονείς μας, απο ατύχημα, απο εγκεφαλικό επεισόδιο η οτιδήποτε άλλο.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί για να αλλάξουμε την πόλη μας, γιατί έτσι μπορεί να αλλάξει και η εικονα όλης της χώρας. Θα ηθελα την ψήφο σας για να μπορέσω να παλέψω απο μέσα το πρόβλημα αυτό, γιατί αν κάτι δεν μας αρέσει πρέπει να προσπαθούμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας, να το αλλάξουμε απο μέσα, όχι απ έξω ως απλοί παρατηρητές. Άλλος τρόπος κατα την γνώμη μου δεν υπάρχει.

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Νεστορίδης, υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΣταυρούλα (Λινα) Σακκά, υποψήφια Δημοτική σύμβουλος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (Συνέντευξη)
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.