Εκατοντάδες συμπολίτες μας τίμησαν την εκδήλωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για τον Απόστολο Κόντο

0

Εκατοντάδες συμπολίτες μας τίμησαν την εκδήλωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για τον Απόστολο Κόντο

Πρώτος μίλησε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη και σημαντική ημέρα για τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Μία ιδιαίτερη και σημαντική μέρα για την τοπική μας κοινωνία, για όλους εμάς που μεγαλώσαμε, που περπατάμε στους δρόμους αυτής της όμορφης πόλης, που έχουμε την τιμή να την υπηρετούμε.
Με ξεχωριστή λοιπόν χαρά σας καλωσορίζω στην τελετή βράβευσης που διοργανώνει σήμερα ο Δήμος μας, προς τιμήν ενός μεγάλου.Προς τιμήν του συμπολίτη μας Απόστολου Κόντου.Προς τιμήν ενός πανελληνιονίκη,βαλκανιονίκη,μεσογειονίκη.

Του συμπολίτη μας που έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ έχει συμμετάσχει και σε προ-ολυμπιακά τουρνουά.

Προς τιμήν ενός αθλητή που τίμησε τα εθνικά μας χρώματα με περισσότερες από 500 συμμετοχές, τόσο μέσω της επίσημης αγαπημένης όλων των ελλήνων, της εθνικής ομάδας μπάσκετ, όσο και με την φανέλα της Εθνικής Ενόπλων.
Ενός ανθρώπου που πραγματοποίησε το όνειρό του αγωνιζόμενος στις δύο κορυφαίες ομάδες του Ελληνικού Αθλητισμού, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, κατακτώντας τίτλους, διακρίσεις και μετάλλια.
Ενός αθλητή που αγωνίστηκε στο κορυφαίο επίπεδο για περίπου 25 χρόνια και όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του ως παίκτης, είχε επιτύχει κάτι ονειρώδες, ξεπερνώντας συνολικά τους 15.000 πόντους σε όλες τις διοργανώσεις!

Ενός αθλητή που ξεπέρασε γρήγορα τα όρια της πόλης μας, ενός αθλητή που δικαίως έχει την δική του θέση ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Τον χαρακτήρα και το ταλέντο του Απόστολου Κόντου χαρακτήρισε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο ο Κώστας Μουρούζης, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους που έχει αναδείξει το Ελληνικό μπάσκετ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να αναλύσεις τον χαρακτήρα του Απόστολου, χρειάζεται ένα νέο λεξικό με ομορφότερες λέξεις, γιατί το υπάρχων δεν καλύπτει τις αρετές του. Ο Απόστολος ήταν και είναι μια τεράστια καρδιά, που μέσα της όλοι χωρούν. Υπόδειγμα αθλητή, που σεβόταν πάντα τους αντιπάλους του, ενώ οφείλω να επισημάνω πώς ήταν και είναι ο ορισμός του σωστού οικογενειάρχη. Για αυτό άλλωστε και έκανε μια εκπληκτική καριέρα γεμάτη διακρίσεις. Ο Απόστολος ήταν ευγενής και ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα για να σχολιαστεί αρνητικά. Σαν αθλητής διέθετε ένα σπάνιο χάρισμα. Ήταν εκπληκτικός σουτέρ και κακώς όλοι υποστηρίζουν πώς συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ελλάδας. Ο Απόστολος ανήκει στο πάνθεον των καλύτερων Ευρωπαίων σουτέρ όλων των εποχών και είμαστε τυχεροί όσοι προπονητές συνεργαστήκαμε μαζί του».

Αγαπητέ φίλε και συμπολίτη Απόστολε, για όλα αυτά και πολλά ακόμη, σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς.
Σήμερα ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, δεν κάνει κάτι σπουδαίο, κάνει το λιγότερο που θα μπορούσε να πράξει για προσωπικότητες όπως η δική σου.
Το όνομά σου θα είναι πάντα εδώ, για να δείχνει τον δρόμο στους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους αθλητές που περνούν την πόρτα αυτού του κλειστού γυμναστηρίου, για να δείχνει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν.
Πορευόμενοι στην ζωή τους, την αθλητική αλλά και την οικογενειακή, στο μονοπάτι της εντιμότητας, αλλά και της σκληρής δουλειάς, στον δρόμο της ταπεινοφροσύνης, αλλά και του μόχθου.
Σε ευχαριστούμε για όσα έχεις κάνει,
όχι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών,
αλλά και για τον τρόπο που έχεις υπηρετήσει επί δεκαετίες την πόλη μας και τους πολίτες της.

Απόστολε, σε ευχαριστούμε για όλα!”.

Ακολούθησε σε κλίμα χαράς και συνάμα συγκίνησης η τοποθέτηση του Αποστόλου Κόντου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γ. Βούρο και το Δημοτικό συμβούλιο για την ομόφωνη απόφαση για την ονοματοδοσία του κλειστού Γυμναστηρίου της Νέας Φιλαδέλφειας, όπως και όλους τους συναθλητές του, αλλά και τους συμπολίτες του από τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Τιμητικές πλακέτες απένειμαν στον κ. Κόντο, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου.

Τον κο Κόντο τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο π. Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης

Ο Πρόεδρος του ερ. Παναθηναϊκού κ. Μαλακατές,Οι βουλευτές της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης και Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσσόπουλος. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουπλής,Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδοςοι π. Υπουργοί Μ. Αποστολάκη, Φ. Κουβέλης, Ε. Κουντουρά

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Σγούρος, Σοφία Αλυμάρα, Αφροδίτη Αυγερινού, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της πόλης, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές και ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και του Παναθναϊκού και φυσικά εκατοντάδες συμπολίτες του Απόστολου Κόντου που γέμισαν τους χώρους του κλειστού Γυμναστηρίου.

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πάρις Βεντήρης, ο Δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής και η πρόεδρος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Ν.Φ Έλλη Καρακούλη.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα βίντεο αφιέρωμα στην σπουδαία καριέρα του Απόστολου Κόντου.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ

 

Προηγούμενο άρθρο3η Αγέλη Προσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας / Λυκόπουλα “Ελλάδα μας Καλημέρα”
Επόμενο άρθροTέως Β. Κωνσταντίνος Β΄ – Παράσημο Dannebrog Δανίας – Ιστορική Ανασκόπηση
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.