Κάλεσμα σε webinar – ΠΠΙΕΔ Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας

0

Σας προσκαλούμε σε μία σειρά εργαστηρίων συγγραφής στην Ελληνική Βικιπαίδεια με θέμα την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Με αφετηρία τα κειμήλια και τα αρχεία που συνθέτουν την πολιτισμική παράδοση των Μικρασιατών και φιλοξενούνται στο Μουσείο Μικρασιάτικου Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», συν-δημιουργούμε έγκυρο περιεχόμενο για τη σημαντική ιστορική περίοδο στην μεγαλύτερη ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια του κόσμου.

Το online εργαστήριο εξοικείωσης στη Βικιπαίδεια ξεκινά με σκοπό τη μύηση στα εργαλεία και τις δυνατότητες της Βικιπαίδειας.

Θα μάθετε πως να δημιουργεί κανείς λογαριασμό, ένα λήμμα, πώς εμπλουτίζεται υπάρχον περιεχόμενο, πώς ανεβαίνουν φωτογραφίες, τι είναι οι έγκυρες πηγές και πως διαχειριζόμαστε το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η δράση στοχεύει στον εμπλουτισμό της μεγαλύτερης ανοιχτής εγκυκλοπαίδειας με περιεχόμενο γύρω από τον θεματικό άξονα του Μικρασιατικού Ελληνισμού και καλεί  συμμετέχοντες με γνώση & ενδιαφέρον για την θεματική να γράψουν για αυτήν οπλίζοντας τους με σημαντικές ψηφιακές δεξιότητες & έναν συλλογικό τρόπο συγγραφής.

Σας περιμένουμε online στο zoom στο 1ο εργαστήριο την Τετάρτη 14/12 – 12.00!

* Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου είναι περίπου 1.5 ώρα

Δηλώστε συμμετοχή εδώ ή απαντώντας σε αυτό το email.

Προηγούμενο άρθροΜετάθεση ημερομηνίας διεξαγωγής τακτικής συνεδρίασης οικ. επιτροπής
Επόμενο άρθροΣύλλογοι Γονέων συνυπογράφουν την επιστολή της Ένωσης Γονέων: Για την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος εκπαιδευτικού που υπηρετεί σε σχολείο του Δήμου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.