H Ένωση Γονέων τίμησε το Πολυτεχνείο και τον αντιδικτατορικό αγώνα

0

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας, πλαισιωμένη από αρκετούς εκπροσώπους συλλόγων γονέων και μαθητές επισκέφθηκε την Πέμπτη 17 Νοέμβρη το πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, κρατητήρια του οποίου υπήρχαν στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το 2ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό Νέας Χαλκηδόνας.

Στο  προαύλιο του 2ου Νηπιαγωγείου υπάρχει μια μικρή πλάκα που θυμίζει την ιστορικότητα του μέρους όπου φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν εργαζόμενοι και νεολαίοι αγωνιστές κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974.

Εκεί, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων, οι μαθητές και οι νηπιαγωγοί του 2ου Νηπιαγωγείου αποθέσαν συμβολικά λουλούδια, τιμώντας τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.

Η Ένωση θα αναλάβει το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες για την ανάδειξη τοπόσημων και σημείων στο Δήμο μας που συνδέονται με την ιστορία των αγώνων του λαού μας και αξίζει να γίνουν ευρύτερα γνωστά

Προηγούμενο άρθροΑποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας στη μνήμη του Σπύρου Κοντούλη στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ
Επόμενο άρθροΟ Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος στο συνέδριο της ΚΕΔΕ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.