Πρακτικά 4ης συνεδρίασης (08/03): “Ναρκοθέτηση”…

0

Γράφαμε για την 3η συνεδρίαση (05/03) της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που αφορά τις 12 προτάσεις της διοίκησης Γιάννη Βούρου για την αναβάθμιση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας:

Η συνεδρίαση “έγινε” την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Οι διάλογοι που θα διαβάσετε στα πρακτικά της σύντομης συνεδρίασης,  προδικάζουν το αποτέλεσμα της διαπαραταξιακής… και φανερώνουν το “μικροπολιτικό” παιχνίδι και τις ανίερες ετερόκλητες συμμαχίες που έχουν στηθεί… για το “καλό του άλσους και της πόλης”… βεβαίως – βεβαίως!

Στην 4η και τελευταία συνεδρίαση επιβεβαιωθήκαμε απόλυτα! Ο τέως δήμαρχος Α. Βασιλόπουλος δεν παρέστη για λόγους… υγείας, όπως για λόγους υγείας δεν τον αντικατέστησε και ο αναπληρωματικός του Γ. Καλαμπόκης! Ο Χ. Τομπούλογλου… αποχώρησε… λίγο μετά την έναρξη… της συνεδρίασης “για λόγους διαμαρτυρίας”! Να σημειώσουμε ότι στην 2η συνεδρίαση αποχώρησε πριν την έναρξή της χωρίς να τον αντικαταστήσει ο αδερφός του που είχε ορίσει ως αναπληρωματικό μέλος και στην 3η δεν παρέστη ούτε ο ίδιος ούτε ο αναπληρωματικός του…

Διαβάστε τα πρακτικά της 4ης και τελευταίας συνεδρίασης μετά την παράθεση των πρακτικών των προηγούμενων:

Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής:

  • Η κατασκευή Δημοτικού Αναψυκτηρίου (πρώην Κένταυρος)  βάσει και των οριζομένων δυνατοτήτων που παρέχονται από το ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.
  • Έργο αναβαθμών εντός ζώνης περίπου 10,00 μ. σε περιοχή του «Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», έναντι του αδιάνοικτου πεζοδρόμου κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του Ο.Τ. 295 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.
  • Έργο απορροής ομβρίων υδάτων για την προστασία των διαμορφωμένων πρανών καθώς και μονοπάτι, σε συνέχεια του προτεινόμενου έργου των αναβαθμών.
  • Φυλάκιο και μπάρα απαγόρευσης εισόδου οχημάτων ανατολικά του υπαίθριου χώρου στάθμευσης, που βρίσκεται στο πλάτωμα που δημιουργείται σε επαφή με το διαμορφωμένο πεζόδρομο της οδού Δεκελείας, στην αρχή του ασφαλτόδρομου που διασχίζει διαγωνίως το άλσος, ξεκινώντας από την οδό Τρωάδος στα δυτικά και καταλήγοντας στην οδό Ικαρίας στα ανατολικά. (Πύλη Ε3)
  • Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο κτίριο της πρώην ΕΜΥ (και αποθηκευτικός χώρος στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου), το οποίο παραχωρήθηκε στο Δήμο από το ΥΠΕΝ για την ανωτέρω χρήση όπως το ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.
  • Κατασκευή δεξαμενής πυρόσβεσης.
  • Απομάκρυνση  των αυθαίρετων εγκαταστάσεων από το άλσος όπως υπαγορεύουν οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί όπως και το προαναφερόμενο ΦΕΚ για την διαχείριση των αλσών και των δασών του συνόλου της χώρας.
  • Μετατόπιση της λιθόκτιστης εισόδου Ε1 επί της οδού Ατταλείας και σύνδεση με την υφιστάμενη οδό εντός του Άλσους για την είσοδο –έξοδο οχημάτων.
  • Έξι (6) είσοδοι για πρόσβαση του κοινού στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και συγκεκριμένα:
  • Γήπεδο ΑΕΚ (Ε1)
  • ΠΠΙΕΔ (αριστερά της εισόδου του κτιρίου – Ε2)
  • Κένταυρος ( Ε3 )
  • Χίου (Ε4)
  • Νέα Ιωνία (Ε5)
  • Νέα Ιωνία (Νέα Πύλη- Ε6)
  • Κατασκευή λυομένου θεάτρου σύμφωνα με τη παρ.3 του ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.
  • Κατασκευή τεσσάρων (4) δημοσίων WC  σύμφωνα με τη παρ. 1 του ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.
  • Δημιουργία χώρου – κιόσκι ψυχαγωγικών εκδηλώσεων πλησίον της λίμνης του Άλσους προκειμένου να φιλοξενείται εκεί η υπό ίδρυση φιλαρμονική του Δήμου μας.

Κάντε Like στη σελίδα της εφημερίδας μας

Πρακτικά 1ης συνεδρίασης (26/02):

Πρακτικά 2ης συνεδρίασης (02/03):

Πρακτικά 3ης συνεδρίασης (05/03):

Πρακτικά 4ης συνεδρίασης (08/03):

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 8ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ – ΩΡΑ: 09:30

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΒΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΟΣΚΟΛΕΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΑΦΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ

Κοσκολέτος Σωτήριος, Γραμμένος Σπύρος, Τάφας Ηλίας, Κοπελούσος Χρήστος, Τομπούλογλου – Λεωνιδόπουλος Χαράλαμπος, Κωνσταντινίδης Αναστάσιος, Ουσταμπασίδης Ιωάννης, Κουτσάκης Μιχαήλ,

ΑΠΟΝΤΑ ΜΕΛΗ

Βασιλόπουλος Αριστείδης, Γρετζελιάς Παντελής, Σερετάκης Νικόλαος.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Ξεκινάμε τη συνεδρίασή μας και να πάρουμε παρουσίες για τη διαπίστωση της απαρτίας.

Ο κ. Κοσκολέτος Σωτήριος παρών, ο κ. Γραμμένος Σπύρος παρών, ο κ. Τάφας Ηλίας παρών, αναπληρωματικός του κ. Κανταρέλη είναι ο κ. Κοπελούσος Χρήστος παρών, ο κ. Κουτσάκης Μιχαήλ είναι καθ’ οδόν οπότε για την ώρα είναι απών, ο κ. Βασιλόπουλος Αριστείδης με έχει ενημερώσει ότι δεν θα παρευρεθεί σήμερα λόγω θέματος υγείας και λόγω θέματος υγείας δεν θα παρευρεθεί και ο αναπληρωματικός του ο κ. Καλαμπόκης Ιωάννης, από την Παράταξη «Η πόλη της καρδιάς μας» ο κ. Τομπούλογλου – Λεωνιδόπουλος Χαράλαμπος παρών, από την Παράταξη «Πόλης Ενότητα»  ο κ. Κωνσταντινίδης Αναστάσιος παρών και εκ μέρους των ανεξαρτήτων συμβούλων ο κ. Ουσταμπασίδης Ιωάννης παρών.

Επομένως έχουμε τη νόμιμη απαρτία μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συνεδρίασή μας.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Παρασκευής πήραμε την απόφαση να ολοκληρώσουμε τις εργασίες της Διαπαραταξιακής Επιτροπής καταθέτοντας όλες οι Παρατάξεις εγγράφως τις προτάσεις τους έτσι ώστε να κάνουμε μια τελική ανάπτυξη επ’ αυτών και να οδηγηθούμε στο πόρισμα το οποίο θα έρθει σαν εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί αφορά τη διαχειριστική μελέτη του άλσους.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω λάβει  μόνο από τον κ. Κωνσταντινίδη  τις εισηγήσεις του. Δεν ξέρω αν θέλει κάποια άλλη Παράταξη να καταθέσει τις προτάσεις της στη Γραμματεία. Ο κ. Τομπούλογλου έχει τον λόγο.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κατ’ αρχήν να κάνω μια ερώτηση στον κ. Πλέσσα. Κύριε Πλέσσα έχετε λάβει εκ μέρους μου το υπ’ αιρθμ. 4383/3-3-2021 έγγραφο. Το έχετε καταχωρήσει στα πρακτικά της Επιτροπής όπως ζήτησα;

Κ. ΠΛΕΣΣΑΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου)

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ωραία, το έχετε λάβει πάντως και είναι προς καταχώρηση στα πρακτικά, ωραία.

Στο έγγραφό  μου αυτό έχω θέσει τα εξής ερωτήματα στα οποία δεν έχω πάρει απάντηση, από τις 3/3 δηλαδή πριν πέντε μέρες και λέω:

  1. Τον λόγο για τον οποίο από το σύνολο των εισόδων του Άλσους προτείνεται να απομείνουν μόνο έξι είσοδοι ανοικτοί για το κοινό, ενώ στην περιοχή του αδιάνοικτου πεζόδρομου κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του γηπέδου της Α.Ε.Κ. Οικοδομικό Τετράγωνο 295 προβλέπονται άλλες τρεις είσοδοι.    Η  ΑΕΠΟ του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής» στην παράγραφο 4.3.8.5.1 θέτει απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του γηπέδου το κλείσιμο των εισόδων κατά την ημέρα τέλεσης των αγώνων σαν μέτρο υλοποίησης αντιπυρικής προστασίας του άλσους. …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Τομπούλογλου μου επιτρέπετε; Όλα αυτά συζητήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις που απουσιάζατε.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Κοσκολέτο θα τελειώσω το έγγραφό μου και θα σας πω μετά και τη θέση μου.

  1. Τον λόγο για τον οποίο προτείνεται η κατασκευή αναβαθμών, δεδομένου ότι έρχεται σε αντίθεση ομοίως με την παράγραφο 4.3.8.5.1 της ΑΕΠΟ όπου προβλέπεται άλλου είδους κατασκευή (τοίχος περίφραξης ο οποίος κατασκευάζεται εντός του πεζόδρομου)και επιπλέον με την παράγραφο 4.2.5.5 που δεν επιτρέπει καμία επέμβαση στο άλσος που είναι εφαπτόμενο του γηπέδου πέραν των αναφερομένων στην παρ. 4.3.8.
  2. Την προμελέτη από την οποία προέκυψε το πολυσχιδές περίγραμμα του νέου αναψυκτηρίου, δεδομένου ότι η μορφή του και η δέσμευση αυτής μέσω συντεταγμένων  προϋποθέτει την ύπαρξη τουλάχιστον προμελέτης και δεν μπορεί να είναι τυχαία.
  3. Το έργο των αναβαθμών προτείνεται προς αντικατάσταση του εγκεκριμένου  τοίχου περίφραξης ο οποίος κατασκευάζεται εντός του πλάτους του πεζόδρομου. Σύμφωνα με την απόφαση  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προ της κατασκευής του πεζόδρομου, θα πρέπει να συνταχθεί μελέτη διαμόρφωσης του πεζόδρομου από το φορέα κατασκευής του γηπέδου (ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.) και όπως αναφέρεται στο άρθρο 13 του Ν. 4467/2017 θα πρέπει να εγκριθεί από το ως άνω Υπουργείο ως συνοδό έργο του γηπέδου.
  4. Επειδή το έργο των αναβαθμών εντός του παραχωρηθέντος κατά χρήση τμήματος του άλσους, δεν καλύπτεται από την ισχύουσα  ΑΕΠΟ του «Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής», όπως αναφέρεται και στην παράγραφο 6.3 (έκταση υπαγόμενη στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας) και η υλοποίηση του αφορά συνοδό έργο του γηπέδου εφόσον εγκριθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα πρέπει να γίνει στη συνέχεια τροποποίηση της ΑΕΠΟ, όπως άλλωστε αναφέρει και η Νομική Υπηρεσία.

Παρακαλώ να παρίστανται στην συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής την Παρασκευή 5 Μαρτίου –που ανεβλήθη- οι απασχοληθέντες υπάλληλοι …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν αναβλήθηκε κ. Τομπούλογλου.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ωραία. Έγινε; Ήταν παρόντες οι κύριοι; «… Οι απασχοληθέντες υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας με τα ως άνω αναφερθέντα, δηλαδή εν προκειμένω η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κα Σγουράκη και ο προϊστάμενος του τμήματος Μελετών και έργων κ. Μανής». Αυτά έλεγα στις 3 Μαρτίου στο έγγραφό μου.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθούν οι δυο αρμόδιοι, δηλαδή η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας και ο Προϊστάμενος του τμήματος μελετών ο κ. Μανής, οι οποίοι είναι και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια συνολική άποψη.

Επίσης να πω ότι στα ερωτήματα τα οποία έθεσα, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Εκτός αυτού όμως κύριοι συνάδελφοι υπάρχει η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία είναι ad hoc είναι απόλυτα συγκεκριμένη. Λέει:

«Επειδή η σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν έχει τεθεί υπόψη της Νομικής Υπηρεσίας κατά συνέπεια φρονούμε ότι εάν το έργο των αναβαθμών εντός του άλσους προβλέπεται στη σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου κατασκευής του γηπέδου, τότε θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στην ως άνω μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, άλλως θα πρέπει να τροποποιηθεί ή συνταχθεί νέα ΜΠΕ που θα συμπεριλαμβάνει τους αναβαθμούς. Εάν η κατασκευή του ως άνω τεχνικού έργου, δηλαδή η κατασκευή αναβαθμών εντός του άλσους ήθελε θεωρηθεί ως συνοδό έργο της κατασκευής του γηπέδου τότε θα πρέπει να προβλέπεται ρητά στη σχετική  ΜΠΕ και απαιτείται απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Ως γίνεται κατανοητό οι καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ήτοι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Πρασίνου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, θα πρέπει να καταθέσουν τις απόψεις τους και εισηγηθούν, γνωμοδοτήσουν αρμοδίως σχετικά».

Επομένως θα πρέπει να υπάρξει πρώτον η διαδικασία που προβλέπει η Νομική Υπηρεσία την οποία δεν ακολουθήσατε και θα πρέπει βεβαίως να υπάρξουν απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία έχω θέσει γραπτώς και εγκαίρως και να παραστούν εδώ οι δυο υπάλληλοι τους οποίους αναφέρω, οι οποίοι είναι και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Τομπούλογλου είναι η 4η συνεδρίαση που κάνουμε σήμερα, τη 2η και την 3η απουσιάζατε. Στην 1η επιλέξατε να πάτε την ώρα της συνεδρίασης να καταθέσετε τη μήνυση, μη φέροντας μαζί σας το αναπληρωματικό σας μέλος. Εσείς είχατε κάθε δικαίωμα να πάτε να κάνετε τη διαδικασία που είχατε επιλέξει, ο αναπληρωματικός σας όμως σύμβουλος δεν ήταν παρών.

Και στην 3η συνεδρίαση είναι καταγεγραμμένο και στα πρακτικά, επιλέξατε δέκα λεπτά πριν τη συνεδρίαση να ενημερώσετε ότι δεν θα παρευρεθείτε. Τόσο στη 2η όσο και στην 3η συνεδρίαση έχουν απαντηθεί τα ερωτήματά σας. Νομίζω ότι σας είναι γνωστό ότι σήμερα η Επιτροπή ολοκληρώνει τις διαδικασίες της και θα θέλαμε να καταθέσετε τις προτάσεις σας.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κατ’ αρχήν στη συνεδρίαση που παρέστην και έφυγα για να καταθέσω τη μήνυση δεν επρόκειτο να παραστεί κανένα αναπληρωματικό  μέλος εάν δεν υπήρχε καταδίκη των δημοσιευμάτων. Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνεδρίασης έγινε η καταδίκη των δημοσιευμάτων. Άρα πολύ καλά έκανα και δεν ειδοποίησα το αναπληρωματικό μου μέλος.

Στην άλλη συνεδρίαση που δεν ήμουν και πάλι δεν είχαμε προβεί στην δημοσίευση της καταδικαστικής απόφασης των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων και υπό την πίεση της απουσίας μου, το κάνατε μετά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν αποφασίσαμε κάτι τέτοιο κ. Τομπούλογλου.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα με διακόπτεις…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να μιλάτε στον πληθυντικό όπως σας μιλώ κι εγώ.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν σε διέκοψα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να μιλάτε στον πληθυντικό.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν σέβεσαι. Δεν θα διακόπτεις. Σε διέκοψα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να μιλάτε στον πληθυντικό όπως σας μιλούν!

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Σε διέκοψα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τρόπους δεν έχετε;

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το ότι διακόπτεις, είναι τρόπος δικός σου. Αυτά αλλού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να συνεχίσουμε τη διαδικασία.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αποχωρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πρωτοτυπείτε!

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πρόκειται για μια παράνομη απόφαση την οποία τη μεθοδεύετε κατά παράβαση της γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας, χωρίς να έχετε την τεχνική …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να ήσασταν στις συνεδριάσεις να ενημερωθείτε.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Τομπούλογλου θα ακούσετε και τους άλλους όμως;

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πω τις απόψεις μου. Αποχωρώ διαμαρτυρόμενος για τα εξής και να καταγραφούν στα πρακτικά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καταγράψτε τα κ. Πλέσσα.

Χ. ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτον, δεν απαντήθηκε το έγγραφό μου, το οποίο εγκαίρως απέστειλα από τις 3 Μαρτίου.

Δεύτερον, προβαίνετε σε μια παράνομη απόφαση η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της ούτε την εισήγηση της οικείας Νομικής Υπηρεσίας, ούτε την απόφαση του Υπουργού η οποία είναι ad hoc και το κάνετε αυτό παραχωρώντας παράνομα δασική έκταση. Αυτά.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θέλω τον λόγο κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Κωνσταντινίδη να αποχωρήσει ο κ. Τομπούλογλου να κάνουμε τη διαδικασία κανονικά. Ούτως ή άλλως και στις προηγούμενες δεν ήταν.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Δεν μας σέβεται, δεν σέβεται τους υπολοίπους, δεν θέλει να ακούσει την άποψή μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πλέσσα τα έχετε καταγράψει στα πρακτικά; Ωραία.

Στο σημείο αυτό αποχώρησε ο κ. Τομπούλογλου – Λεωνιδόπουλος Χαράλαμπος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης έχει τον λόγο.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε η τυχόν ατέρμονη συνέχιση της λειτουργίας της Επιτροπής με τη συνεχή επανάληψη ήδη πολλάκις διατυπωμένων και παγιωμένων απόψεων εκ μέρους κάποιων μελών της -αναφέρω ένα κομμάτι της εισήγησης που σας έχω στείλει- κρίνετε τουλάχιστον με τη δική μου οπτική όχι απλώς ως ατελέσφορη αλλά και εν τέλει παρελκυστική. Δηλαδή εδώ υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν παρακωλύσουν την πρόοδο των εργασιών της Επιτροπής.

Το να αποχωρεί κάποιος καταγγέλλοντας μόνος έναντι όλων γιατί είναι κοινή η απόφαση όλων των υπολοίπων Παρατάξεων και του εκπροσώπου των ανεξαρτήτων του κ. Ουσταμπασίδη, να περατώσει η Επιτροπή σήμερα τις εργασίες της.

Φεύγοντας ένα μέλος της Επιτροπής ο κ. Τομπούλογλου που δεν έχει έρθει στις δυο προηγούμενες συνεδριάσεις, καταγγέλλοντας όλους τους υπόλοιπους ως αντιδημοκρατικούς και ως παράνομους, νομίζω αυτό και μόνο χαρακτηρίζει τη στάση του. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, εγώ σας έχω στείλει τις εισηγήσεις αν θέλετε να κάνουμε μια συζήτηση όπως κάναμε μέχρι τώρα για το πόρισμα όπως λέγατε, ευχαρίστως στη διάθεσή σας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχουν κατατεθεί στα πρακτικά το έγγραφό σας, ο κ. Ουσταμπασίδης έχει τον λόγο.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Επί της διαδικασίας. Δεν κάθισα να γράψω τις προτάσεις, θα σας τις στείλω σε e-mail μέχρι το απόγευμα, όμως μπορώ να τις αναφέρω αν θέλετε, τις διαφορές που έχουμε. Είναι οι εξής: θέλω τρεις εξτρά εισόδους ακόμη …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Ουσταμπασίδη ένα λεπτό για να σημειώνουμε. Θέλετε να τα πάμε σημείο – σημείο;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι. Να στα στείλω το απόγευμα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα μου τα στείλετε το απόγευμα απλά η διαδικασία έχει ως εξής: θα αναγραφούν οι όποιες παρατηρήσεις επί σημείου – σημείου και θα βγει ένα πόρισμα με το πέρας της συνεδρίασης το οποίο θα καθαρογραφεί και θα είναι εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το ότι θα τη στείλετε το απόγευμα, θα είναι απλά η επιβεβαίωση για τα πρακτικά.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Αν κάποια από αυτά που θέλω να προτείνω εγώ δεν τα θέλει εδώ το Σώμα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν είναι κάποια τα οποία θα προταθούν και δεν θα υπερψηφιστούν από την πλειοψηφία της Επιτροπής …

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Δεν είχαμε πει έτσι. Είχαμε πει ότι θα  μπουν οι προτάσεις όλες και θα ψηφίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Κάνω λάθος;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εδώ η Επιτροπή θα συντάξει μια εισήγηση για το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν σας αφαιρεί κανένας το δικαίωμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να επαναφέρετε την πρότασή σας.  Απλά θα πρέπει να καταγραφεί στα πρακτικά …

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Αν υπάρχει κοινή συνισταμένη Γιάννη σε κάποια θέματα, εγώ έφερα την εισήγησή μου που έχει τις δικές μου προτάσεις. Κάποιες έχουν συμφωνηθεί ήδη πριν απ’ όλους, αν υπάρχουν όμως –αυτό εννοεί ο κ. Πρόεδρος- κοινές συνισταμένες όλων, τα βάζουμε αυτά ως κοινό πόρισμα και μετά ο καθένας βέβαια έχει καταθέσει τις προτάσεις του κατά μόνας.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ωραία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να ξεκινήσουμε. Το πρώτο σημείο που αφορά τη μετατόπιση της εισόδου Ε1 επί της οδού Αττάλειας;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι και μεγάλος δρόμος και μπορούν να μπαίνουν μέσα και αυτοκίνητα είτε ασθενοφόρα, είτε πυροσβεστικά, είτε οτιδήποτε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία, το δεύτερο σημείο που αφορά το έργο των αναβαθμών.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Εγώ έχω εκφράσει και με το έγγραφο που έκανα προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και υπέγραψαν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι τη διαφωνία μου ως προς την έγκρισή του. Πρώτα, εγώ νομίζω, ότι απαιτείται έγκριση από τον φορέα διαχείρισης σε σχέση με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και μετά εμείς.  Αν σου πει «όχι», εμείς τι θα λέμε στη διαχειριστική ότι θα κάνουμε αναβαθμούς;

Και βέβαια δεν συμφωνώ με αυτά που έλεγε ο κ. Οικονομάκης ότι…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θεωρείτε λοιπόν ότι απαιτείται έγκριση από το ΥΠΟΜΕΔΙ εσείς.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Έλεγε «θέλετε τη γραφειοκρατία;». Ναι, θέλω τη γραφειοκρατία για να είμαι νόμιμος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς θεωρείτε λοιπόν ότι απαιτείται έγκριση από το ΥΠΟΜΕΔΙ.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Μάλιστα. Πρώτα και μετά εμείς. Δεν βγάζω την ουρά μας απ’ έξω, είναι άλσος, είναι δικό μας και πρέπει κι εμείς. Αλλά πρέπει πρώτα να πάρουμε την έγκριση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 3 αφορά το έργο ομβρίων;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Κανένα πρόβλημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συμφωνείτε όπως με την εισήγηση. Το σημείο 4 αφορά το χώρο του φυλακίου και τη μεταφορά από τον πρώην ΚΕΝΤΑΥΡΟ;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Διαφωνούμε πλήρως. Να μείνει η μπάρα και το φυλάκιο στη θέση που είναι, πάνω από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και μάλιστα σε μια από τις προτάσεις μου που έχω να μπει και μια παιδική χαρά ΑμεΑ δίπλα στην εκκλησία ενισχύει αυτή ..

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι επιπρόσθετο αυτό.

Στο σημείο αυτό προσήλθε ο κ. Κουτσάκης

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Απλά ενισχύει αυτό που λέω για το φυλάκιο γιατί θα μπορούν να πηγαίνουν αυτοκίνητα με τα παιδιά ΑμεΑ να τα αφήνουν έξω από την παιδική χαρά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα το συζητήσουμε μετά σαν σημείο. Το σημείο 5 αφορά τον προτεινόμενο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο κτίριο της πρώην ΕΜΥ;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Κανένα πρόβλημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 6 αφορά τον προτεινόμενο χώρο κατασκευής του πρώην ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ του νέου αναψυκτηρίου.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Κανένα πρόβλημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 7 αφορά τον προτεινόμενο χώρο κατασκευής δεξαμενής πυρόσβεσης όπως αποτυπώνεται στο συνημμένο σχέδιο.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Κανένα πρόβλημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 8 αφορά την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του Φιλοζωικού, του γηπέδου του τένις και των Υπηρεσιών Πρασίνου.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Διαφωνούμε. Θέλουμε να μείνει η Φιλοζωική μέσα στο άλσος. Είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος ότι 11/3 έχει ραντεβού με τον Υπουργό και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό. Θεωρώ ότι είναι σε καλό δρόμο τουλάχιστον να το έχουμε μέσα στη διαχειριστική και αν καταφέρουμε τη νομοθεσία να πάρει έγκριση, να μπορεί η Φιλοζωική να είναι μέσα στο άλσος. Αν και έχω μια πρόταση την οποία θα την κάνω στο Δημοτικό Συμβούλιο, να μείνει η Φιλοζωική ούτως ή άλλως.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Μπορούμε να κάνουμε διάλογο κ. Πρόεδρε επ’ αυτού ή μετά σε κάθε σημείο;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι θα κάνουμε διάλογο μετά. Πρέπει να καταθέσει τις προτάσεις του γιατί είναι νομικό το θέμα.

Πάμε στο σημείο 9 αφορά τις έξι εισόδους. Υπάρχουν έξι είσοδοι με τις οποίες δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Όχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πάμε να καταθέσετε τις επιπρόσθετες που θέλετε.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Μάλιστα. Η μία είναι στην οδό Μωραϊτίνη, είναι πλησίον των σχολείων που χτίζονται, η δεύτερη στην Παπάγου και η τρίτη είναι να αφήσουμε μία ακόμη από τη Νέα Ιωνία.

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: Δηλαδή 9;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι και 3 από το γήπεδο, 12.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 10 αφορά το λυόμενο θέατρο.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Κανένα πρόβλημα, απλά θέλουμε αυτό που είπε και ο κ. Βασιλόπουλος να μην υπάρχει αντίτιμο για τους πολίτες μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει ήδη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 11 αφορά τα τέσσερα δημόσια W.C.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Κανένα πρόβλημα, απλά είχαμε πει όλοι μας ότι πρέπει να αλλάξουμε λίγο τις θέσεις σε σχέση με τις αποχετεύσεις. Θεωρώ ότι το έχετε δει αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα σας απαντήσω σε όλα. Και το σημείο 12 που αφορά τον προτεινόμενο χώρο για το κιόσκι των πολιτιστικών εκδηλώσεων πλησίον της λίμνης.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Της Φιλαρμονικής που λέμε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Κανένα πρόβλημα. Και θα ήθελα προσωπικά να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο αν μπορούμε να έχουμε κάποιο κιόσκι ειδικά προς τη βόρεια πλευρά ώστε να μπορεί κάποιος –έστω και να το νοικιάσουμε ακόμη- να παίρνει ένα νερό, ένα καφέ, κάτι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εδώ έχουμε ακούσει τα χίλια μύρια ότι εμπορευματοποιείται το άλσος με τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ θα βάλουμε και κιόσκι;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Δεν με ενδιαφέρει τι έχετε ακούσει. Εγώ παίρνω τη θέση μου μπαίνω μέσα στο άλσος και λέω τι θα ήθελα να είχε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να συζητήσουμε ένα – ένα τα σημεία για να μπορέσει να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις θέσεις των ανεξαρτήτων.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Έχω κι εγώ κ. Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτές έχουν κατατεθεί στα πρακτικά, να τις διαβάσει και ο κ. Κωνσταντινίδης.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Να σας πω σε ποια σημεία θέλω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ θα αναφωνήσω σημείο – σημείο κ. Κωνσταντινίδη και θα πείτε αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την εισήγηση της Διοίκησης. Οπότε ξεκινάμε.

Το πρώτο σημείο που αφορά τη μετατόπιση της λιθόκτιστης εισόδου Ε1 επί της οδού Αττάλειας;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Συμφωνώ με την πρόταση της εισήγησης της Διοίκησης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το δεύτερο σημείο που αφορά το προτεινόμενο έργο των αναβαθμών.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Όπως αναφέρω αναλυτικά και στην εισήγηση που σας έχω στείλει κ. Πρόεδρε συμφωνώ με το προτεινόμενο έργο των αναβαθμών, θεωρώ ότι η οποιαδήποτε τυχόν έγκριση της μελέτης από οιονδήποτε Δημόσιο φορέα έπεται της συζήτησης στο πλαίσιο της διαχειριστικής και γι’ αυτό ακριβώς ρώτησα και την υπάλληλο, την παρευρισκομένη και εδώ του Πρασίνου, είναι τμήμα του άλσους οπότε απαιτείται να συζητηθεί το σχέδιο γι’ αυτό το έργο κατά τις εργασίες της διαπαραταξιακής. Το αν είναι αρμόδιος για την έγκριση της μελέτης το Υπουργείο ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας, είναι κάτι που θα το δούμε μεθαύριο.

Αν ήθελε ισχύσει το αντίθετο, δηλαδή αν έπρεπε να έχουμε εγκεκριμένες μελέτες για τα έργα που συζητούμε εντός του άλσους θα έπρεπε να απέχουμε και να μη συζητούμε ούτε τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ, ούτε τις υπόλοιπες κατασκευές για τις οποίες δεν έχουμε εγκεκριμένες μελέτες.

Άρα ή θα έχουμε εγκεκριμένες μελέτες για όλα, ή δεν θα έχουμε. Αφού συζητούμε τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ, συζητούμε το θεατράκι, συζητούμε δηλαδή κατασκευές επί των οποίων δεν υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες, με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια έννοια πρέπει να συζητήσουμε και για τους αναβαθμούς.

Θεωρώ, για να πάμε και λίγο στην ουσία, ότι το έργο των αναβαθμών δίνει ένα αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα αρτιότερο από τον υπάρχοντα τοίχο που προβλέπεται από τη μέχρι τώρα μελέτη και θεωρώ ότι για λόγους ασφαλείας επειδή θα υπάρχουν οι θύρες, όπως ακούω από τη μελέτη, οι οποίες θα είναι κλειστές κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά θα επιτρέπουν σε μια έκτακτη ανάγκη να μπει προσωπικό ασφαλείας στο άλσος και να αντιδράσει σε μια επείγουσα περίπτωση, θεωρώ για λόγους ασφαλείας, αισθητικούς και λειτουργικούς λόγους είναι ένα έργο που πρέπει να το συζητήσουμε, πρέπει να γίνει.

Αν εγκριθεί η μελέτη και από ποιον θα εγκριθεί, είναι ένα άλλο θέμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εν κατακλείδι συμφωνείτε με την εισήγηση;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι, συμφωνώ με την εισήγηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 3 που αφορά το έργο ομβρίων;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Συμφωνώ με την εισήγηση, έτσι κι αλλιώς είναι ένα έργο που συναρτάται με το προηγούμενο. Συμφωνώ με την εισήγηση, ας μην καθυστερώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 4 που αφορά τη μεταφορά του φυλακίου από τον χώρο του πρώην ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ πέριξ της λίμνης κάτω στην οδό Τρωάδος;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Συμφωνώ με την εισήγηση. Σε αυτό το θέμα δεν είμαι κάθετος με την έννοια ότι έχω μιλήσει κι εγώ με τον ιερέα της εκκλησίας και τη μόνη ένσταση που εκείνος ανέφερε είναι ότι θα ήθελε να έχει το κλειδί εφόσον ήθελε κριθεί ότι θα πάει πιο κάτω η είσοδος. Δεν είμαι κάθετος όμως, μπορεί να συζητηθεί, αν η Επιτροπή αποφασίσει διαφορετικά δεν θεωρώ ότι είναι ένα μείζον θέμα το οποίο πρέπει να οδηγήσει σε διαφωνία. Συμφωνώ με την εισήγηση αλλά θα ζητήσω ενδεχομένως και μια αλλαγή της τροποποίησης αυτής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 5 αφορά τον προτεινόμενο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Συμφωνώ με την εισήγηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 6 αφορά την ανέγερση του πρώην ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ του νέου αναψυκτηρίου.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Συμφωνώ με την εισήγηση. Η ανέγερση του πρώην ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ του αναψυκτηρίου είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας και προεκλογική υπόσχεση όλων των Παρατάξεων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 7 που αφορά την κατασκευή της πρόσθετης υδατοδεξαμενής για την πυροπροστασία του άλσους;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Προφανώς είναι ένα έργο που προσφέρει περισσότερη ασφάλεια για το άλσος, συμφωνώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 8 αφορά την απομάκρυνση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων του Φιλοζωικού, του γηπέδου του τένις και των Υπηρεσιών Πρασίνου εντός του άλσους;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Όπως ειπώθηκε σχεδόν με ομοφωνία από τα μέλη της Επιτροπής, η απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του Φιλοζωικού προβλέπεται από το νόμο, προβλέπεται από τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό σε αυτό.

Συμφωνώ όμως με την τροποποίηση αυτής εδώ της παραγράφου και την εισήγησή μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αποφασιστεί η απομάκρυνση των εγκαταστάσεων, αλλά να καταφέρει ο Δήμος να προκαλέσει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την εγκατάσταση Φιλοζωικού Συλλόγου στο άλσος σε ελαφρές εγκαταστάσεις μετά βέβαια από τροποποίηση του σχετικού νόμου.

Άρα νομίζω ότι εδώ υπάρχει ομοφωνία, ή αν όχι ομοφωνία μεγάλη πλειοψηφία στα μέλη της Επιτροπής, ναι στην απομάκρυνση των εγκαταστάσεων με την προσθήκη ότι ο Δήμος θα προσπαθήσει να προκαλέσει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τη δημιουργία ελαφρών εγκαταστάσεων ώστε να φιλοξενούν τα ζώα του Φιλοζωικού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 9 αφορά τις έξι πύλες εισόδου για το άλσος;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Το είπα και στις προηγούμενες συνεδριάσεις, θεωρώ κι εγώ ότι δυο επιπλέον είσοδοι θα είναι θετικότερο να υπάρχουν, με την έννοια ότι και για λόγους ασφαλείας όπως ακούστηκε εδώ ήδη καλό είναι να υπάρχουν δυο ακόμη είσοδοι από την πλευρά της Δεκελείας. Από την πλευρά της Νέας Ιωνίας δεν είμαι έτοιμος να αναφέρω άποψη, θεωρώ κι εγώ ότι είναι κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε ως Επιτροπή, αν υπάρχουν δύο ή τρεις παραπάνω είσοδοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με τη θέση του κ. Ουσταμπασίδη που εκπροσωπεί τους ανεξάρτητους, για μια πύλη στη Μωραϊτίνη, μια δεύτερη στην Παπάγου και μια τρίτη Στη Νέα Ιωνία, συμφωνείτε; Είναι ένα πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε για δυο ή τρεις παραπάνω πύλες. Είναι ένα θέμα το οποίο κι εγώ συζητώ, δεν είμαι κάθετος σε αυτά, δεν έχω απόλυτη άποψη. Θεωρώ ότι το σωστότερο είναι να υπάρχουν ακόμη δύο το πολύ τρεις πύλες ακόμη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 10 αφορά το προτεινόμενο έργο της κατασκευής του λυόμενου θεάτρου;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Προφανώς συμφωνώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 11 που αφορά το προτεινόμενο έργο της κατασκευής των τεσσάρων δημόσιων W.C.;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Βεβαίως συμφωνώ κ. Πρόεδρε, μια παρατήρηση εδώ. Είχαμε πει ότι κάποιες από τις τουαλέτες αυτές θα είναι και τουαλέτες ΑμεΑ;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι κάποιες.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Σε όλες θα υπάρχει;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το ΦΕΚ προβλέπει ανάπτυξη μέχρι και 60 τετραγωνικά για δημόσιες τουαλέτες. Η πρόταση αφορά 4 σετ δημοσίων W.C. των 15 τ.μ., όπου μέσα στα 15 τ.μ. βάσει της πολεοδομικής νομοθεσίας μπορεί να είναι το κάθε σετ ανδρών, γυναικών και ΑμεΑ.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Πάρα πολύ ωραία, συμφωνώ απολύτως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και το σημείο 12 που αφορά τον προτεινόμενο χώρο για το κιόσκι των πολιτιστικών – ψυχαγωγικών εκδηλώσεων πλησίον της λίμνης.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Συμφωνώ κ. Πρόεδρε σε αυτό όπως αναφέρω στην εισήγησή  μου κι εμείς ως Παράταξη είχαμε βασική προεκλογική υπόσχεση την επαναδημιουργία και ενίσχυση της Φιλαρμονικής του Δήμου. Διαφωνώ με αυτό που ακούστηκε από τον κ. Βασιλόπουλο ότι υπάρχει ήδη κιόσκι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, γιατί θα προτιμούσα σε συνεννόηση και με την Φιλαρμονική να φτιαχτεί ένα νέο κιόσκι που να είναι πιο λειτουργικό και να καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες της Φιλαρμονικής. Άρα συμφωνώ στο να υπάρξει ακόμη ένα κιόσκι για τη Φιλαρμονική.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία. Πριν συνεχίσουμε τη συζήτηση θα ήθελα να αποκρυσταλλώσουμε τα πράγματα ως εξής:

Τόσο ο κ. Βασιλόπουλος όσο και ο αναπληρωματικός του με ειδοποίησαν ότι έχουν θέμα υγείας, επομένως είμαστε εν αναμονή για να στείλουν στο Προεδρείο το έγγραφό τους που θα αφορά τις θέσεις τους.

Ο κ. Τομπούλογλου αποχώρησε από τη διαδικασία.

Επομένως οι θέσεις του κ. Κωνσταντινίδη  και οι θέσεις του κ. Ουσταμπασίδη έχουν καταγραφεί. Οι θέσεις της Διοίκησης έχουν εκφραστεί, ήταν η βάση της όλης διαδικασίας, επομένως ακούγοντας τόσο από τον κ. Κωνσταντινίδη όσο και από τον κ. Ουσταμπασίδη τις θέσεις τους, ένα δυο σημεία είναι που νομίζω εγείρεται θέμα συζήτησης.

Το ένα φορά το έργο των αναβαθμών και σε αυτό το κομμάτι να ξαναπώ ότι εδώ φαίνεται από πιο οπτικό πρίσμα εξετάζει κάποιος το δεδομένο. Το δεδομένο είναι ότι έχουμε ένα έργο το οποίο γίνεται πλησίον του άλσους, αλλά εμείς αυτή τη στιγμή που μιλάμε συζητάμε για τη διαχειριστική του άλσους.

Το τι γίνεται έξω από αυτό το οικόπεδο δεν είναι θέμα της συγκεκριμένης Επιτροπής, ούτε της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επομένως εγώ θα πω ακόμη μια φορά, ότι το θέμα των συνοδών έργων εάν θα μπορούσε κάποιος να πει τους αναβαθμούς ως συνοδό έργο, θα έπρεπε να εξεταστεί έτσι όπως ο κ. Ουσταμπασίδης ανέφερε.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης όμως πριν και δεν τον διακόψατε, μιλούσε για την πλευρά του γηπέδου για τους αναβαθμούς. Άρα η ίδια η ομιλία του κ. Κωνσταντινίδη πριν, για εμένα, το λέει συνοδό έργο. Ακούστε τα πρακτικά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι το εξής …

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Όταν σας ρώτησε ο κ. Κοσκολέτος για το 2ο θέμα που είναι οι αναβαθμοί, μιλήσατε για έξω από το άλσος, δεν μιλήσατε για μέσα από το άλσος.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Όχι.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Άρα για εμένα έτσι όπως το θέσατε κιόλας είναι συνοδό έργο.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Όχι δεν είπα τέτοιο πράγμα, Γιάννη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω τα εξής: η διαχειριστική αφορά το άλσος, οι αναβαθμοί είναι εντός του άλσους.

Ο πεζόδρομος που είναι συνοδό έργο είναι εκτός του άλσους. Εμείς αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τα έργα που γίνονται μέσα στο άλσος μέχρι το όριο του άλσους και ένα τέτοιο έργο είναι η προτεινόμενη κατασκευή των αναβαθμών στην έκταση που διαχειριζόμαστε.

Επομένως αυτή η θέση έτσι όπως την αναπτύσσετε εσείς κ. Ουσταμπασίδη, θα είχε μια βάση συζήτησης και θα μπορούσε να αναπτυχθεί, εάν κάποιος έρθει και πει ότι οι αναβαθμοί είναι συνοδό έργο του γηπέδου. Αυτό λέω, εκεί είναι η διαφορά.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Αυτό θέλετε εσείς παιδιά, δεν είναι έτσι. Εγώ την προηγούμενη φορά απέδειξα στον άνθρωπο που φέρατε εδώ τον κ. Οικονομάκη, ότι αυτό που είναι οι αναβαθμοί από το άλσος εγώ δεν το χαίρομαι. Το χαίρεται αυτός που είναι στον πεζόδρομο του γηπέδου. Ο άνθρωπος το είπε, «το βλέπω» στο τέλος, δεν το πατάω.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε έχω τον λόγο επειδή ακούστηκε κάτι για εμένα από τον κ. Ουσταμπασίδη;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ένα λεπτό κ. Κωνσταντινίδη. Ερώτηση μπας και βγάλουμε μια άκρη: ο πεζόδρομος είναι κοινόχρηστος χώρους για όλους τους δημότες;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Βεβαίως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το ότι βαφτίζεται συνοδό έργο του γηπέδου η κατασκευή του, δεν σημαίνει ότι είναι εντός του γηπέδου. Θα κατασκευαστεί και θα είναι ένας χώρος πέριξ αυτού, αλλά κοινόχρηστος.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Οι πεζόδρομοι δεν είναι συνοδό έργο, υπάρχουν μέσα στη μελέτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό λέω.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Υπάρχουν σα δρόμοι, δεν είναι κάτι που θα γίνει μετά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επειδή είπατε πριν ότι δεν θα τους χαίρεται αυτός που θα είναι στο άλσος, θα τους χαίρεται αυτός που θα είναι στον πεζόδρομο.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Τους αναβαθμούς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι. Και αυτός που θα είναι στον πεζόδρομο, ο πεζόδρομος κοινόχρηστος χώρος είναι, δημότες της περιοχής, πολίτες.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Απλά εγώ επιμένω: επηρεάζει, μου ανασύρει την Υπουργική Απόφαση του κ. Σπίρτζη και πρέπει να περάσουμε πρώτα από Υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών. Θεωρώ τον εαυτό μας αναρμόδιο, θεωρώ τον φορέα διαχείρισης που είναι η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ αρμόδιο να πάει να πάρει πρώτα έγκριση και μετά να μιλήσουμε εμείς.

Κάτι ακόμη πολύ βασικό. Αυτά που με ρωτάγατε πριν γιατί η διαδικασία έτσι όπως έγινε, μπορεί και να μη μου άρεσε, τα «όχι» – «ναι» που σας έλεγα στα 12 σημεία είναι προσωπικές μου απόψεις. Οι προτάσεις που έχω να σας κάνω είναι κοινές με τους άλλους δυο ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, θα ήθελα να καταγραφεί αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επομένως είμαστε εν αναμονή των προτάσεών σας οι οποίες θα έρθουν στο Προεδρείο, πότε.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Σήμερα μέχρι το απόγευμα θα σας έχω στείλει το έγγραφο με e-mail σε εσάς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τέλεια. Ο κ. Κωνσταντινίδης έχει τον λόγο.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Μισό λεπτό για τους αναβαθμούς για να μην υπάρχουν παρανοήσεις γιατί κάτι είπε ο κ. Ουσταμπασίδης και θέλω να καταγραφεί, τα πρακτικά καταγράφονται και δημοσιοποιούνται.

Το έργο των αναβαθμών προφανώς και θα είναι –σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση- σε τμήμα του άλσους. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου -νομίζω ότι αυτό καταφάνηκε από τη συζήτηση που έγινε μέχρι τώρα- κανένας αποκλεισμός του τμήματος αυτού από την υπόλοιπη επιφάνεια του άλσους, δηλαδή οι αναβαθμοί στο πάνω μέρος τους θα είναι ελεύθεροι και η συνέχεια του άλσους θα είναι ελεύθερη, ακώλυτη, στο κάτω μέρος του κάτω αναβαθμού θα υπάρχει κάγκελο που θα χωρίζει τους αναβαθμούς και άρα το άλσος από τον πεζόδρομο.

Με το δεδομένο αυτό το τμήμα αυτό των αναβαθμών δεν αφαιρείται από κανέναν από την υπόλοιπη επιφάνεια του άλσους, δεν χωρίζεται από το άλσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Άρα εφόσον δεν χωρίζεται από το άλσος καθ’ οιονδήποτε τρόπο, δεν είναι δυνατό να στέκει οποιαδήποτε κατηγορία ότι εκχωρείται τμήμα του άλσους προς το γήπεδο, προς τον πεζόδρομο. Θέλω να είμαι καθαρός σε αυτό.

Θα είναι προσπελάσιμο, είναι ένα 1 μέτρο οι αναβαθμοί κατάφυτοι οριζόντια και πετρόκτιστοι κάθετα. Συνεχίζεται το άλσος και διαμορφώνουμε ένα κομμάτι του άλσους με αυτό τον τρόπο, που θα είναι σε συνέχεια της υπόλοιπης επιφάνειας. Δεν εκχωρείται λοιπόν. Αυτή είναι η άποψή μου και θέλω να ακουστεί, δεν είπα ποτέ εγώ ότι οι πεζόδρομοι είναι εκτός του άλσους, παρανόηση θα έγινε κ. Ουσταμπασίδη, δεν είπα τέτοιο πράγμα.

Θεωρώ και υπάρχει και στην εισήγηση γραπτά, ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους συμφωνώ με το έργο είναι ότι ένα τμήμα του άλσους που γειτνιάζει με τον πεζόδρομο και χωρίζεται από αυτόν με το κάγκελο που θα προβλεφθεί, είναι αισθητικά και λειτουργικά αρτιότερο και ασφαλέστερο, σύμφωνα με τη μελέτη.

Γι’ αυτό και ψηφίζω υπέρ, ακριβώς γιατί το τμήμα αυτό του άλσους όπως διαμορφώνεται με τους αναβαθμούς είναι ασφαλέστερο, λειτουργικότερο και ομορφότερο αισθητικά από ότι ήταν πριν με ένα τοιχίο 6 μέτρα. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Να πω κι εγώ τη δική μου άποψη όπως την είπε ο κ. Κωνσταντινίδης. Για εμένα κ. Κωνσταντινίδη παραχωρείται τεχνηέντως άλλα -εγώ έλεγα 2 εσείς μου λέγατε την προηγούμενη φορά και ο κ. Οικονομάκης 3,- 3 στρέμματα.  Παραχωρούνται τεχνηέντως.

Αφού σας αρέσουν οι αναβαθμοί, να αφήσουμε αναβαθμούς λοιπόν να είναι ωραίο. Οι σκάλες;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Αυτό είναι άποψή σας.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Εννοείται είναι άποψή μου, παραχωρούμε τεχνηέντως άλλα 3 στρέμματα, αυτή είναι η δική μου άποψη. Δεν μπορείτε να με πείσετε, όχι. Ο άνθρωπος το είπε «βλέπω μια γραμμή». «Από το άλσος βλέπω μια γραμμή» έλεγε είναι 15-20 πόντοι που θα εξέχει το τοιχίο πάνω από το έδαφος του άλσους και μάλιστα θεωρούσατε και ωραίο ότι μπορεί να περάσει κάποιος από το 1-1,5 μέτρο. Αλλού είναι 1 μέτρο κ. Κωνσταντινίδη να ξέρετε το ύψος του αναβαθμού, αλλού 1,5 μέτρο. Αν νομίζετε ότι θα είναι ελεύθερο κιόλας να πάει να πέσει κανά παιδί, ή κανά καροτσάκι και το βλέπετε και ασφαλές… τι να σας πω, δεν ξέρω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτές ήταν οι τοποθετήσεις για το θέμα των αναβαθμών. Να πάμε στο δεύτερο θέμα που έχει μια σχετική διαφωνία, το σημείο 8 περί της απομάκρυνσης των αυθαίρετων εγκαταστάσεων εντός του άλσους.

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε το εξής: δεν διαφωνεί κανένας, είναι θέληση κοινή όλων και νομίζω και δίκαιο αίτημα το να υπάρχει η Φιλοζωική εντός του φυσικού της περιβάλλοντος το οποίο είναι το άλσος. Δεν παύουμε όμως να γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε σήμερα, υπάρχει μια αυθαίρετη κατασκευή, η οποία μαζί με τις υπόλοιπες τόσο το τένις όσο και των εγκαταστάσεων Πρασίνου, έχουν πιστοποιηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες από το έτος 2009.

Το υπέρογκο πρόστιμο των αρκετών εκατομμυρίων που αντιμετωπίζει ο Δήμος αυτή τη στιγμή αν δεν προβούμε στην απομάκρυνση αυτών των αυθαίρετων εγκαταστάσεων, νομίζω καταλαβαίνετε όλοι ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει κανένας.

Αυτό που λέμε και νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι είναι ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας πρέπει να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ήδη για τις Υπηρεσίες για τις εγκαταστάσεις Πρασίνου έχουμε ξεκινήσει διαδικασία έργο για τη μεταφορά τους και μάλιστα όχι πρόσκαιρη, αλλά για μόνιμη και σταθερή βάση.

Και από εκεί και πέρα έχουμε συμφωνήσει όλοι στο ότι θα πιέσουμε μετά την υπογραφή της διαχειριστικής, ο Δήμαρχος ήδη είναι σε συζητήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό, έτσι ώστε να πετύχουμε μια νομοθετική ρύθμιση για το θέμα της Φιλοζωικής και της εγκατάστασής της νόμιμα όμως πλέον, ξεκάθαρα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εντός του άλσους μας.

Εάν πούμε αυτή τη στιγμή ότι διαφωνούμε στο να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές, είναι σα να συναινούμε στο πρόστιμο των εκατομμυρίων που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή ως Δήμος.  Και νομίζω ότι αυτό το δυσβάστακτο χρέος δεν μπορεί να το πάρει στην πλάτη του κανείς.

Εάν βγάλουμε μια κοινή συνισταμένη για το τι θέλουμε, που το τι θέλουμε είναι κοινό σε όλους, θέλουμε η Φιλοζωική να είναι εντός του άλσους γιατί αυτό λέει η κοινή λογική, καλαίσθητα, με κατασκευή η οποία θα είναι με νόμιμη και με φυσικά ως προς το περιβάλλον υλικά όπως η νομοθεσία ορίζει, αλλά αυτό είναι ένα επόμενο στάδιο. Αυτή τη στιγμή με την ισχύουσα νομοθεσία καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση η οποία θα εναρμονίζει την κατάσταση που μας έχει επιβληθεί -και το γνωρίζετε όλοι ότι από το ’09 έχουμε αυτές τις αυτοψίες που γίνονται στο άλσος- με το σήμερα.

Επομένως συνεχίζετε να λέτε ότι δεν θέλουμε να φύγει η Φιλοχζωική; Και να μην τροποποιήσουμε μια πρόταση ολοκληρωμένη έτσι ώστε όλοι μαζί ομόφωνα να πιέσουμε για μια νομοθετική ρύθμιση…;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Εμένα ρωτάτε…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα, ότι ναι πρέπει να φύγουν οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις, αλλά πρέπει ομόφωνα να πιέσουμε έτσι ώστε να πετύχουμε μια νομοθετική ρύθμιση.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Με τον ίδιο τρόπο. Όπως μου λέτε τώρα ότι λόγω νόμου πρέπει να φύγει η Φιλοζωική, σας λέω κι εγώ λόγω νόμου πρέπει να πάμε για τους αναβαθμούς στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ακριβώς το ίδιο πράγμα είναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ακριβώς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η διαφορά είναι ότι ο νόμος που επικαλείστε αναφέρεται σε γήπεδο πάνω των 15.000 θέσεων και συνοδά αυτού έργα, ενώ οι αναβαθμοί δεν είναι συνοδό έργο του γηπέδου. Ενώ στην προκειμένη περίπτωση της Φιλοζωικής, του τένις και των Υπηρεσιών Πρασίνου έχουμε επιβεβαιωμένα μια αυθαίρετη κατασκευή η οποία πρέπει να φύγει.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Οι αναβαθμοί εφάπτονται πάνω στον πεζόδρομο που ανασύρει το διάταγμα Σπίρτζη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Ουσταμπασίδη να αφήσουμε λίγο τους αναβαθμούς στην άκρη;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Το αφήνουμε, για την Φιλοζωική. Είναι λόγω αυθαίρετων κατασκευών τα πρόστιμα, έτσι δεν είναι;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σωστά.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Άρα λόγω χρήσης επιτρέπονται. Η χρήση επιτρέπεται.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι δεν επιτρέπεται.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Από το ΦΕΚ δεν επιτρέπεται.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Που απαγορεύεται;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Από το ΦΕΚ που βγήκε επιτρέπεται η χρήση της Φιλοζωικής μέσα στο άλσος; Δεν βγήκε ΦΕΚ του Δεκεμβρίου του ’20; Αναφέρει τις χρήσεις που επιτρέπονται στο άλσος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αναφέρει τις χρήσεις που επιτρέπονται στο άλσος, το μέγιστο εύρος των κατασκευών που μπορούν να βρίσκονται εντός αυτού με εμβαδό, με επιφάνεια. Επομένως μόνο με νομοθετική ρύθμιση …

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ωραία συμφώνησα με αυτό, περιμένουμε πιστεύω το θέλημα του Δημάρχου να μπορεί μαζί με άλλους Δημάρχους με τον κ. Βορίδη να κάνει κάτι και περιμένουμε. Αλλά ας προβλεφτεί μέσα. Ναι, να κατεδαφιστεί αλλά ας προβλεφθεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το ίδιο πράγμα λέμε. Ότι πρέπει να απομακρυνθούν τα αυθαίρετα και ταυτόχρονα ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πετύχουμε μια νομοθετική ρύθμιση για το Φιλοζωικό εντός του άλσους.

Από τη διαφωνία όμως μέχρι το τι θέλουμε να κάνουμε, έχει μια διαφορά, αυτό λέω. Να προσαρμόσουμε μια πρόταση, η οποία να ανταποκρίνεται.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Εντάξει.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Ουσταμπασίδη, μάλιστα επειδή αυτό αφορά και όλα τα άλση, όπως και το ΦΕΚ του Δεκεμβρίου του ’20 δεν μιλάει για το δικό μας άλσος μόνο, είναι μια νομοθετική ρύθμιση το λέω και στην εισήγηση, το είχα πει και προφορικά εδώ, που θα αφορά όλα τα άλση της Ελλάδας. Γι’ αυτό και θέλει ένα χρόνο για να γίνει αυτή η νομοθετική ρύθμιση.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Εμάς φωτογραφίζει όμως άμα το δείτε, μιλάει για μετεωρολογικούς σταθμούς συγκεκριμένα, δεν υπάρχει σε άλλο άλσος  μετεωρολογικός σταθμός.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είμαστε τυχεροί, γι’ αυτό.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Είναι και μεγαλύτερο απ’ όλα.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Ουσταμπασίδη, πρέπει να συνεννοηθεί ο Υπουργός που θα θέσει μια τέτοια ρύθμιση και με τους υπόλοιπους Δήμους που έχουν άλση και να πάρει τη σύμφωνη γνώμη τους, έχει μια διαδικασία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επομένως κ. Ουσταμπασίδη θέλετε να προσαρμόσετε την …;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Σας έχουμε εμπιστοσύνη, να το κάνετε εσείς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να απομακρυνθούν μεν, αλλά να πιέσουμε για νομοθετική ρύθμιση ώστε ο Φιλοζωικός να είναι εντός του άλσους.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Και να μη χρειαστεί ξανά άλλη διαχειριστική, να είναι μέσα γραμμένο. Ότι άπαξ και γίνει νομοθετική ρύθμιση, η Φιλοζωική θα πάρει τον χώρο της.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό εξυπακούεται. Άρα επαναδιατυπώνουμε την θέση σας στο σημείο 8.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σε ό,τι έχει να κάνει με το σημείο 9 που αφορά τις πύλες τόσο η πρόταση του κ. Ουσταμπασίδη, όσο και η πρόταση του κ. Κωνσταντινίδη, όσο και οι θέσεις του κ. Βασιλόπουλου, ο οποίος δεν είναι εδώ σήμερα να μας τις πει ακριβώς, μιλούν για περισσότερες θύρες σε ό,τι έχει να κάνει με το άλσος.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Λελογισμένα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λελογισμένα. Οι 6 που υπήρχαν στην αρχική πρόταση είναι θύρες οι οποίες έχουν πρόσβαση με οχήματα, δηλαδή πυροσβεστική, περιπολικό, ασθενοφόρο οτιδήποτε χρειαστεί, οι άλλες 3 είναι πύλες οι οποίες είναι ανθρωποθυρίδες, να τις πούμε έτσι. Νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να τις αποδεχτούμε, οπότε σε αυτό το  κομμάτι συναινούμε κι εμείς. Έτσι ώστε οι 6 πύλες να γίνουν 9.

Κάποια άλλη διαφωνία δεν υπάρχει.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Το μόνο θέμα είναι οι αναβαθμοί και η ένσταση του κ. Ουσταμπασίδη όπως τη θέτει για τους αναβαθμούς, δεν υπάρχει άλλο θέμα από ό,τι βλέπω.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Είναι και τα κιόσκια. Παλιά είχαμε ένα περίπτερο που πήγαιναν τα παιδιά και έκαναν δημιουργική απασχόληση, αυτό που κάηκε κάτω δεξιά. Αφού μπορούμε να κάνουμε κιόσκια είτε στο βόρειο κομμάτι που δεν θα υπάρχει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κοντά, να μπορεί ένας άνθρωπος να πάρει ένα νερό, ή αυτό το πράγμα με τη δημιουργική απασχόληση να μπορούμε να το ξαναφτιάξουμε. Γιατί δεν βλέπουμε κανά δυο κιόσκια ακόμη μέσα; Κακό είναι;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ξεπερνάμε το 0,05%.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Εντάξει.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ο κ. Βασιλόπουλος είχε προτείνει να μην κάνουμε άλλα κιόσκια …

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Δική του άποψη αυτή.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Απλώς κ. Ουσταμπασίδη λέω το μέσο όρο. Αφού είμαστε οριακοί να ξεπεράσουμε την επιτρεπόμενη κάλυψη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μην ξεχνάμε επίσης ότι το κιόσκι που υπάρχει ήδη στη λίμνη είναι παραχωρημένο στην Πολιτική Προστασία η οποία κάνει ένα θεάρεστο έργο ειδικά τους θερινούς μήνες και δεν μπορούμε να πούμε ότι τα κιόσκια που υπάρχουν…

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Όχι δεν είπα αυτό, προς Θεού. Σέβομαι απόλυτα το έργο που κάνουν οι άνθρωποι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επομένως θέλετε να πάμε σε ψήφιση σημείο – σημείο; Ωραία. Να ξεκινήσουμε την ψηφοφορία; Ωραία. Για το 1ο σημείο, για την προτεινόμενη μετατόπιση της λιθόκτιστης εισόδου Ε1 επί της οδού Αττάλειας και σύνδεση με την υφιστάμενη οδό εντός του άλσους για την είσοδο – έξοδο των οχημάτων, εκ της Διοικήσεως λέμε ναι.

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι. Απλά σας ξαναλέω θα είναι προσωπική άποψη, δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να επικοινωνήσω με τους ανεξάρτητους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σα μέλος της Επιτροπής.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το 2ο σημείο  που αφορά το προτεινόμενο έργο των αναβαθμών εντός Ζώνης περίπου 10 μέτρων σε περιοχή του κατά χρήση παραχωρηθέντος στο Δήμο τμήματος του κοινοχρήστου χώρου του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας έναντι του αδιάνοικτου πεζοδρόμου κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του Ο.Τ. 295 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, εκ της Διοικήσεως λέμε ναι.

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Όχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το 3ο σημείο που αφορά το προτεινόμενο έργο απορροής ομβρίων υδάτων για την προστασία των διαμορφωμένων πρανών, καθώς και μονοπάτι σε συνέχεια του προτεινόμενου έργου των αναβαθμών, σε περιοχή του κατά χρήση παραχωρηθέντος στο Δήμο τμήματος του κοινοχρήστου χώρου του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας εκ της Διοικήσεως λέμε ναι.

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι, αν δεν επηρεάζει τους αναβαθμούς. Αν δηλαδή δεν γίνουν οι αναβαθμοί δεν χρειάζονται τα όμβρια, είναι όχι. Αν χρειάζονται τα όμβρια λόγω των αναβαθμών, είναι ναι. Συγνώμη ανάποδα: εάν χρειάζονται τα όμβρια λόγω των αναβαθμών είναι όχι, αν χρειάζονται τα όμβρια και από μόνα τους, είναι ναι.

Σ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου)

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Κύριε Γραμμένο όταν ρώτησα όμως τον κ. Οικονομάκη αν θα γίνει μόνο εκεί, μου είπε «ναι, μόνο εκεί». Δηλαδή του λέω το υπόλοιπο άλσος έχει όμβρια; Έχει μελέτη ομβρίων; Και μου λέει «ναι, έχει τα ρυάκια, έχει τα χαντάκια».

Σ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου) Υπάρχει  μια φυσική κατηφορική τάση του εδάφους σε εκείνο το σημείο οπότε είναι επόμενο ότι αυτά τα νερά θα πρέπει να συσσωρεύονται κάπου.

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου)

(Κλειστά Πρακτικά)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να συνεχίσουμε παρακαλώ την ψηφοφορία. Ο κ. Ουσταμπασίδης στο σημείο 3 τι ψηφίζει στα όμβρια;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ψηφίζω ναι, αν δεν είναι απαραίτητοι οι αναβαθμοί για να γίνουν τα όμβρια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν γίνεται υπό την αίρεση …

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Έτσι κι αλλιώς, ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 4 χώρος φυλακίου και μπάρα απαγόρευσης εισόδου οχημάτων ανατολικά του υπαίθριου χώρου στάθμευσης που  βρίσκεται στο πλάτωμα που δημιουργείται σε επαφή με το διαμορφωμένο πεζόδρομο της οδού Δεκελείας στην αρχή του ασφαλτόδρομου που διασχίζει διαγωνίως το άλσος ξεκινώντας από την οδό Τρωάδος στα δυτικά και καταλήγοντας στην οδό Ικαρίας στα ανατολικά, η προτεινόμενη πύλη Ε3, εκ της Διοικήσεως λέμε ναι.

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Όχι να μείνει ως έχει, το φυλάκιο πάνω από την εκκλησία και η μπάρα.  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 5 προτεινόμενος χώρος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο κτίριο της πρώην ΕΜΥ και αποθηκευτικός χώρος στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, το οποίο παραχωρήθηκε στο Δήμο από το ΥΠΕΝ για την ανωτέρω χρήση όπως το ΦΕΚ 5283/1-12-2020 ορίζει, εκ της Διοικήσεως λέμε ναι.

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 6 προτεινόμενος χώρος κατασκευής δημοτικού αναψυκτηρίου πρώην ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ όπως αυτός αποτυπώνεται στο συνημμένο σχέδιο, όπως το ανωτέρω ΦΕΚ ορίζει, εκ της Διοικήσεως λέμε ναι.

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι, εννοείται.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 7 προτεινόμενος χώρος κατασκευής δεξαμενής πυρόσβεσης όπως αυτή αποτυπώνεται στο συνημμένο σχέδιο, εκ της Διοικήσεως λέμε ναι.

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 8 απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του Φιλοζωικού, του γηπέδου του τένις και των εγκαταστάσεων Πρασίνου, εκ της Διοικήσεως λέμε ναι, με την τροποποίηση να απομακρυνθούν μεν, αλλά να πιέσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο -όχι μόνο ως Διοίκηση, ως Δημοτικό Συμβούλιο- ως Δήμος, να έρθουμε σε συνεργασία και με άλλους αρμόδιους φορείς, ώστε ο Φιλοζωικός να είναι εντός του φυσικού του περιβάλλοντος, εντός του άλσους αλλά με νόμιμο τρόπο, με νομοθετική ρύθμιση, η Διοίκηση συμφωνεί με την τροποποιημένη εισήγηση.

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ:. Συμφωνώ με την εισήγηση όπως τροποποιήθηκε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 9 από το σύνολο των εισόδων του άλσους διαμορφώνονται και απομένουν 6 είσοδοι ανοιχτοί, τροποποιείται αυτό πλέον πάμε για 9 εισόδους, η πύλη Ε1 είναι στο γήπεδο της ΑΕΚ, η 2η πύλη πλησίον του Π.Π.Ι.Ε.Δ. εκεί που βρίσκεται σήμερα η κεντρική, η 3η πύλη του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ, η 4η πύλη επί της οδού Χίου, άλλες τρεις 3 πύλες στη Νέα Ιωνία, μια επιπρόσθετη έναντι της οδού Μωραϊτίνη και μια επιπρόσθετη έναντι της οδού Παπάγου, σύνολο 9, εκ της Διοικήσεως είμαστε υπέρ της τροποποιημένης πρότασης.

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Υπέρ της τροποποιημένης πρότασης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: ………

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σημείο 10 προτεινόμενο έργο κατασκευής λυόμενου θεάτρου σύμφωνα με την παρ. 3 του ΦΕΚ 5283/1-12-2020 όπως αυτό αποτυπώνεται στο συνημμένο σχέδιο, εκ της Διοικήσεως λέμε ναι.

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: ….

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το σημείο 11 αφορά το προτεινόμενο έργο κατασκευής 4 δημοσίων W.C. σύμφωνα με την παρ. 1 του ΦΕΚ 5283/1-12-2020 όπως αυτό αποτυπώνεται στο συνημμένο σχέδιο, εκ της Διοικήσεως λέμε ναι.

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι, αν μπορείτε να δούμε λίγο τις θέσεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οι θέσεις έχουν μπει βάσει της επισκεψιμότητας του άλσους και της χρησιμότητας εκεί. Επιμένουμε, έχει καταγραφεί στα παρακτικά και ο κ. Βασιλόπουλος ως προηγούμενη Διοίκηση το έχει πει ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή που  μιλάμε καταγεγραμμένο Δίκτυο ακαθάρτων ή μελέτη ακαθάρτων εντός του άλσους.

Επομένως βάζουμε εμεί τις θέσεις των W.C, βάση εκεί που θεωρούμε βάσει της επισκεψιμότητας εξυπηρετούν τον κόσμο …

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Θα μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτό;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σαφώς και θα μπορεί.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Αν για να περάσει την αποχέτευση να χρειάζεται να κόψετε δυο τρία δέντρα …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν χρειάζεται να κόψουμε δέντρα …

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Εντάξει.

Κ. ΚΛΟΚΙΤΗ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχουμε οδικό Δίκτυο εντός του άλσους, υπάρχει ασφαλτόστρωση. Αν σκάψεις την ασφαλτόστρωση δεν καταστρέφεις …

Κ. ΚΛΟΚΙΤΗ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γι’ αυτό έχουν μπει τα W.C. στα συγκεκριμένα σημεία έτσι ώστε να μην υπάρχει καταστροφή ριζικού συστήματος των δέντρων, έχει προβλεφθεί και αυτό στις θέσεις των W.C. Το ένα είναι στο χώρο πέριξ της λίμνης, το άλλο υφίσταται κάτω στην παιδική χαρά της Χατζήβεη, το τρίτο είναι στο parking σχεδόν εκτός του άλσους δηλαδή στο όριο του άλσους παραπλεύρως της Δεκελείας και ένα τέταρτο που είναι στο βόρειο τμήμα κοντά στο Κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης. Δηλαδή έχει προβλεφθεί αυτό στην εισήγηση.

Σ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: Να είναι σε μεγάλη απόσταση τα δέντρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι σε μόνο σε μεγάλη απόσταση, να είναι πρώτον σε σημεία τα οποία είναι ήδη είτε ασφαλτοστρωμένα, είτε υπάρχει υποδομή πρώτον και δεύτερον βάσει της επισκεψιμότητας. Αυτά τα δύο κριτήρια ήταν που μας οδήγησαν στο να τοποθετήσουμε στις συγκεκριμένες θέσεις τα W.C. Αυτό ήταν το σκεπτικό εξ αρχής.  Επομένως εκ της Διοικήσεως λέμε ναι.

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το 12ο και τελευταίο σημείο προτεινόμενος χώρος κιόσκι ψυχαγωγικών εκδηλώσεων πλησίον της λίμνης του άλσους όπως αυτός αποτυπώνεται στο συνημμένο σχέδιο παραδείγματος χάριν για τις ενέργειες και τις δράσεις της Φιλαρμονικής, εκ της Διοικήσεως λέμε ναι.

 

Διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ναι.

Κ. ΠΛΕΣΣΑΣ: Τα σημεία 1, 3 και 5 έως 12 εγκρίνονται ομόφωνα με τις τροποποιήσεις στα 8 και 9. Τα σημεία 2 και 4 κατά πλειοψηφία (6 υπέρ και 1 κατά).

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο σημείο αυτό να αναφέρω το εξής: πέρα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας επιπρόσθετα το απόγευμα θα έχουμε εγγράφως τις θέσεις των ανεξαρτήτων με e-mail, έχει δεσμευτεί ο κ. Ουσταμπασίδης γι’ αυτό.

Και ευελπιστώ ότι θα έχουμε και τις απόψεις της Παράταξης του κ. Βασιλόπουλου ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να έρθει σήμερα. Παρ’ όλα αυτά κ. Πλέσσα εάν έρθουν μετά την ψηφοφορία έχουμε τη δυνατότητα να τις εντάξουμε στα πρακτικά της Επιτροπής;

Κ. ΠΛΕΣΣΑΣ: Εφόσον το λήγετε σήμερα και τώρα αν το λήξετε θα ληφθούν υπόψη για το Συμβούλιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης έχει τον λόγο.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ευχαριστώ, θέλω κάτι τελευταίο να πω στην Επιτροπή. Κάνοντας κάποιες διερευνητικές με τον κόσμο της Φιλαδέλφειας με τους δημότες, διαπίστωσα ότι η αρχική μου θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κανονικά έπρεπε να κάνουμε δημόσια διαβούλευση και να ακολουθηθεί η διαδικασία αυτή, Επιτροπή Διαβούλευσης ήταν ό,τι καλύτερο. Γιατί ο κόσμος έχει πολύ διαφορετικές απόψεις από εμάς, δηλαδή είδα ιδέες που εμείς ούτε καν τα έχουμε σκεφτεί ποτέ και κανονικά θα έπρεπε να γίνει δημόσια διαβούλευση. Το λέω έστω και τώρα, απλά να καταγραφεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλει κάποιος άλλος τον λόγο πριν κλείσουμε; Όχι. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις εργασίες σε αυτές τις 4 συνεδριάσεις. Πλέον έχουμε το πόρισμά μας που είναι εισηγητικό προς το Δημοτικό Συμβούλιο, θα ενημερωθείτε όλοι για επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πλέον επί της ψηφοφορίας που κάναμε για το εισηγητικό. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ: Να κάνω μια διευκρίνιση σχετικά με τις πρόσθετες εισόδους, είναι πολύ σημαντικό. Από ό,τι κατάλαβα οι περισσότεροι επικεφαλής των Παρατάξεων αλλά και ο εκπρόσωπος των ανεξάρτητων η πρότασή του είναι για τρεις πρόσθετες εισόδους, οι δυο είναι από την πλευρά της λεωφόρου Δεκελείας και η μία αν δεν απατώμαι είναι από τη Νέα Ιωνία.

Ειπώθηκε από κάποιον να υπάρχει τρόπος ούτως ώστε να υπάρχει πρόσβαση από άτομα ΑμεΑ. Θα έλεγα το εξής: είναι προτιμότερο να υπάρχει πρόσβαση ΑμεΑ στο παρτέρι που είναι μεταξύ λεωφόρου Δεκελείας και παράλληλου δρόμου που εφάπτεται στο άλσος ώστε να μπορούν να διασχίζουν κάθετα το παρτέρι ούτως ώστε να βρίσκονται στον πεζόδρομο.

Από εκεί και πέρα βέβαια οι πρόσθετες είσοδοι για να μπει κάποιος μέσα στο άλσος επειδή είναι το έδαφος σε φυσική μορφή, είναι δύσκολο για άτομα με ειδικές ανάγκες ή με άτομα που έχουν πρόβλημα κινητικότητας και  κινούνται σε καροτσάκια, βοηθάει πάρα πολύ ο παράλληλος δρόμος της Δεκελείας και φυσικά ο δρόμος που σε οδηγεί προς την είσοδο της λίμνης στην κεντρική είσοδο που είπαμε στην 3η είσοδο από τη λεωφόρο Δεκελείας προς το άλσος προς το σημείο της λίμνης.

Με λίγα λόγια κάποιος που έρχεται είτε από την οδό Μωραϊτίνη, είτε από τη Στρατάρχου Παπάγου, να έχει εύκολη πρόσβαση κάθετα στη λεωφόρο Δεκελείας ούτως ώστε να μπορέσει να προσπεράσει το παρτέρι να κινείται με άνεση που κινείται ούτως ή άλλως στον παράλληλο δρόμο και ανεβαίνοντας από την ανηφόρα του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ προς αυτήν.

ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 

Προηγούμενο άρθρο3η συνεδρίαση (05/03): Τα… απομαγνητοφωνημένα πρακτικά!
Επόμενο άρθροΣπουδαία εκπαιδευτικά γεγονότα στο Χαλκηδόνιο Ωδείο! (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.