3η συνεδρίαση (05/03): Τα… απομαγνητοφωνημένα πρακτικά!

0

Ξεκίνησε, “ναρκοθετήθηκε” και μεταφέρθηκε για την Δευτέρα… η 3η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που αφορά τις 12 προτάσεις της διοίκησης Γιάννη Βούρου για την αναβάθμιση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας. Η συνεδρίαση “έγινε” την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Οι διάλογοι που θα διαβάσετε στα πρακτικά της σύντομης συνεδρίασης,  προδικάζουν το αποτέλεσμα της διαπαραταξιακής… και φανερώνουν το “μικροπολιτικό” παιχνίδι και τις ανίερες ετερόκλητες συμμαχίες που έχουν στηθεί… για το “καλό του άλσους και της πόλης”… βεβαίως – βεβαίως!

Οι προτάσεις της δημοτικής αρχής:

  • Η κατασκευή Δημοτικού Αναψυκτηρίου (πρώην Κένταυρος)  βάσει και των οριζομένων δυνατοτήτων που παρέχονται από το ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.
  • Έργο αναβαθμών εντός ζώνης περίπου 10,00 μ. σε περιοχή του «Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», έναντι του αδιάνοικτου πεζοδρόμου κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του Ο.Τ. 295 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.
  • Έργο απορροής ομβρίων υδάτων για την προστασία των διαμορφωμένων πρανών καθώς και μονοπάτι, σε συνέχεια του προτεινόμενου έργου των αναβαθμών.
  • Φυλάκιο και μπάρα απαγόρευσης εισόδου οχημάτων ανατολικά του υπαίθριου χώρου στάθμευσης, που βρίσκεται στο πλάτωμα που δημιουργείται σε επαφή με το διαμορφωμένο πεζόδρομο της οδού Δεκελείας, στην αρχή του ασφαλτόδρομου που διασχίζει διαγωνίως το άλσος, ξεκινώντας από την οδό Τρωάδος στα δυτικά και καταλήγοντας στην οδό Ικαρίας στα ανατολικά. (Πύλη Ε3)
  • Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο κτίριο της πρώην ΕΜΥ (και αποθηκευτικός χώρος στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου), το οποίο παραχωρήθηκε στο Δήμο από το ΥΠΕΝ για την ανωτέρω χρήση όπως το ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.
  • Κατασκευή δεξαμενής πυρόσβεσης.
  • Απομάκρυνση  των αυθαίρετων εγκαταστάσεων από το άλσος όπως υπαγορεύουν οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί όπως και το προαναφερόμενο ΦΕΚ για την διαχείριση των αλσών και των δασών του συνόλου της χώρας.
  • Μετατόπιση της λιθόκτιστης εισόδου Ε1 επί της οδού Ατταλείας και σύνδεση με την υφιστάμενη οδό εντός του Άλσους για την είσοδο –έξοδο οχημάτων.
  • Έξι (6) είσοδοι για πρόσβαση του κοινού στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και συγκεκριμένα:
  • Γήπεδο ΑΕΚ (Ε1)
  • ΠΠΙΕΔ (αριστερά της εισόδου του κτιρίου – Ε2)
  • Κένταυρος ( Ε3 )
  • Χίου (Ε4)
  • Νέα Ιωνία (Ε5)
  • Νέα Ιωνία (Νέα Πύλη- Ε6)
  • Κατασκευή λυομένου θεάτρου σύμφωνα με τη παρ.3 του ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.
  • Κατασκευή τεσσάρων (4) δημοσίων WC  σύμφωνα με τη παρ. 1 του ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.
  • Δημιουργία χώρου – κιόσκι ψυχαγωγικών εκδηλώσεων πλησίον της λίμνης του Άλσους προκειμένου να φιλοξενείται εκεί η υπό ίδρυση φιλαρμονική του Δήμου μας.

Κάντε Like στη σελίδα της εφημερίδας μας

Πρακτικά 1ης συνεδρίασης (26/02):

Πρακτικά 2ης συνεδρίασης (02/03):

Πρακτικά “3ης συνεδρίασης” (05/03):

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 3ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 5ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΩΡΑ: 09:50

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΒΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΟΣΚΟΛΕΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΑΦΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ

Κοσκολέτος Σωτήριος, Τάφας Ηλίας, Κουτσάκης Μιχαήλ, Γραμμένος Σπύρος, Βασιλόπουλος Αριστείδης, Κωνσταντινίδης Αναστάσιος, Κοπελούσος Χρήστος, Ουσταμπασίδης Ιωάννης.

        Παρίστανται η κα Δρόσου από τη Νομική Υπηρεσία, η κα Κλοκίτη από την Υπηρεσία Πρασίνου, ο κ. Αθανασιάδης από την Τεχνική Υπηρεσία, ο κ. Καλαμπόκης Ιωάννης, ο κ. Ευάγγελος Οικονομάκης ως εκπρόσωπος της DEMAND, ο κ. Λέκκας ως παρατηρητής.

ΑΠΟΝΤΑ ΜΕΛΗ

Τομπούλογλου – Λεωνιδόπουλος Χαράλαμπος, Κανταρέλης Δημήτριος.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλημέρα κύριοι συνάδελφοι. Αρχίζει η 3η συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που αφορά το θέμα της διαχειριστικής του άλσους, παρακαλώ να πάρουμε παρουσίες για να δούμε αν έχουμε απαρτία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κ. Κοσκολέτος Σωτήριος παρών, ο κ. Τάφας Ηλίας παρών, ο κ. Κουτσάκης Μιχαήλ παρών, ο κ. Γραμμένος Σπύρος παρών, ο κ. Βασιλόπουλος Αριστείδης παρών, ο κ. Κωνσταντινίδης Αναστάσιος παρών, ο κ. Κοπελούσος Χρήστος παρών, ο κ. Ουσταμπασίδης Ιωάννης παρών, ο κ. Τομπούλογλου – Λεωνιδόπουλος Χαράλαμπος απών και ο κ. Κανταρέλης Δημήτρης απών.

Επίσης παρίσταται η κα Δρόσου από τη Νομική Υπηρεσία, η κα Κλοκίτη από την Υπηρεσία Πρασίνου, ο κ. Αθανασιάδης από την Τεχνική Υπηρεσία, ο κ. Καλαμπόκης Ιωάννης, ο κ. Ευάγγελος Οικονομάκης ως εκπρόσωπος της DEMAND, ο κ. Λέκκας ως παρατηρητής.

Ο κ. Γρετζελιάς Παντελής και ο κ. Σερετάκης Νικόλαος κατά δήλωσή τους έχουν αποχωρήσει από την Επιτροπή.

(Διαλογικές συζητήσεις – Κλειστά Πρακτικά)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο σημείο αυτό να αναφέρω το εξής: ενώ έχουμε νόμιμη απαρτία και μπορούμε να συνεδριάσουμε κανονικά, έχουμε ένα μήνυμα μέσω κοινωνικής δικτύωσης από τον κ. Τομπούλογλου το οποίο το έχει στείλει και στον κ. Πλέσσα …

(Κλειστά Πρακτικά)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μόλις πριν από 4 λεπτά, στις 9:47 λάβαμε από τον κ. Πλέσσα ότι στις 8:48 μόλις 12 λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης λάβαμε ένα e-mail από τον κ. Τομπούλογλου προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με κοινοποίηση στο γραφείο Δημάρχου, στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στους Προέδρους των Τοπικών, όπου ζητάει να καταχωρηθεί στο οικείο πρακτικό της Διαπαραταξιακής Επιτροπής το εξής μήνυμα το οποίο διαβάζω:

«Αποχωρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας εφ’ εξής από τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι παρά την ομόφωνη καταδίκη των συκοφαντικών και απειλητικών δημοσιευμάτων εναντίον μου στη συνεδρίαση της 2/3/2021 από οπαδικά και άλλα site στις 27/2/2021 και 1/3/2021 ουδεμία επίσημη ανακοίνωση ή δελτίο Τύπου εκδόθηκε, όπως επί αυτού έχει λεχθεί.

Είχα κάθε διάθεση να συνεχίσω να συμμετέχω στις συνεδριάσεις της Επιτροπής αυτής, όπως αποδεικνύεται και από το σχετικό έγγραφό μου με αριθμό Πρωτοκόλλου 4383/3-3-2021 το οποίο και ζητώ να καταχωρηθεί στα πρακτικά της Επιτροπής. 

Αναμένοντας υπομονετικά 3 μέρες και έως τώρα την τελευταία στιγμή, πριν τη νέα σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής στις 5/3ου και ώρα 09:00 π.μ. για την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης, δελτίο Τύπου προς τα  ΜΜΕ περί καταδίκης των επιθέσεων εναντίον μου, τις οποίες ήδη καταμήνυσα και ερευνά η δικαιοσύνη».

Στο σημείο αυτό θέλω  να αναφέρω τα εξής: στην προηγούμενη συνεδρίαση καταδικάστηκαν και είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά ομόφωνα και κατηγορηματικά τα φραστικά και λεκτικά σχόλια που είχε λάβει ο κ. Τομπούλογλου από οπαδικά site.

Θα τοποθετηθώ στη συνέχεια περί της διαδικασίας, αν θέλει κάποιος τον λόγο να τον πάρει για να τοποθετηθεί. Ο κ. Κουτσάκης έχει τον λόγο.

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: Το Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει 17 του μηνός, θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή τα οπαδικά site δεν έχουν καμία σχέση με τον κ. Τομπούλογλου. Οπαδοί που έγραψαν από κάτω από τα site, έχουν και την ευθύνη. Εγώ όμως δεν θα κατονομάσω αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε, εγώ είμαι ενάντια σε κάθε είδους βία από όπου κι αν προέρχεται. Εγώ δεν διαβάζω κάθε μέρα ούτε facebook, ούτε instagram, ούτε εφημερίδες ούτε τίποτα.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είσαι ενεργός όμως!

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: Εγώ καταδικάζω κάθε βία από όπου κι αν προέρχεται. Μόνο με αυτή την προϋπόθεση μπορώ να βγάλω δελτίο Τύπου και χωρίς να αναφέρω τίποτε από αυτά, τα οποία δεν ξέρω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πριν δώσω τον λόγο στον κ. Βασιλόπουλο, στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω τα εξής: είναι γραμμένο στα πρακτικά ότι δεν πάρθηκε απόφαση για κάποιο δελτίο Τύπου, επομένως κωλυσιεργήσαμε ή αμελήσαμε κάτι τέτοιο. Καταδικάσαμε  ομόφωνα, το ξαναλέω και το τονίζω, την όποια μορφή βίας δέχτηκε ο κ. Τομπούλογλου.

Παρ’ όλα αυτά δεν πάρθηκε κάποια απόφαση για δελτίο Τύπου το οποίο δεν εξεδόθη. Θέλω να τοποθετηθώ κι εγώ ως Πρόεδρος της συγκεκριμένης Επιτροπής και να πω ότι ούτε κωλυσιεργήσαμε, ούτε αμελήσαμε, ούτε υποβαθμίζουμε αυτό που συμβαίνει.

Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι αυτό που αναφέρθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση είναι ότι θα τοποθετηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το όποιο δελτίο Τύπου. Με ενοχλεί όμως και οφείλω να το πω γιατί θέλω να καταγραφεί ότι τόσο στη 2η συνεδρίαση που είχαμε, όπου ο κ. Τομπούλογλου ήρθε για να μας πει για τις επιθέσεις εναντίον του και έφυγε, επέλεξε το συγκεκριμένο χρονικό σημείο την ώρα της Επιτροπής να πάει να καταθέσει τη μήνυση, μη φέρνοντας μαζί του το αναπληρωματικό μέλος το οποίο είχε ο ίδιος ορίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και σήμερα περίμενε μόλις 12 λεπτά πριν τη συνεδρίαση για να μας πει ότι δεν θα έρθει στη συνεδρίαση και ότι αποχωρεί από την Επιτροπή.

Θεωρώ ότι αυτό το πράγμα αν μη τι άλλο δηλώνει μια τάση η οποία δεν βοηθά τη διαδικασία και τις ενέργειες της Επιτροπής η οποία είναι προς το καλό της πόλης και μόνο. Εδώ είμαστε άνθρωποι οι οποίοι ήρθαμε να βγάλουμε μια ευρεία συναίνεση και να βγει ένα πόρισμα το οποίο θα έρθει εισηγητικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα βοηθήσει τη διαδικασία για να έχουμε όλοι ένα άλσος  που θέλουμε.

Αν κάποιος δεν θέλει να συμμετέχει σε αυτό, θα έπρεπε να το πει ευθαρσώς και να μην αποφασίζει την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, τόσο στη 2η όσο και στην 3η συνεδρίαση να ενεργεί, έτσι όπως επιλέγει ο ίδιος.

Ο κ. Βασιλόπουλος έχει τον λόγο.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ. Σε σχέση με το θέμα του κ. Τομπούλογλου, εμείς ύστερα από κάθε Διαπαραταξιακή Επιτροπή, βγάζουμε κι ένα δελτίο Τύπου. Έχουμε βγάλει δυο δελτία Τύπου όπως έχετε δει που ενημερώνουμε από τη μεριά μας για κάποια θέματα που τέθηκαν στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή.

Προχθές εκδώσαμε ένα δελτίο Τύπου το οποίο στο τελευταίο του σημείο λέει: «Η Δύναμη Πολιτών στήριξε την ομόφωνη απόφαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για δημόσια καταδίκη των δημοσιευμάτων και των απειλών που δέχτηκε ο κ. Τομπούλογλου, θεωρώντας πως τέτοια γεγονότα τα οποία έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν, τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια δημοκρατικού διαλόγου».

Αυτό βγάλαμε εμείς προχθές γιατί θεωρήσαμε ότι αυτό αποφασίστηκε εδώ μέσα. Γιατί ακριβώς δεν έχει νόημα μια καταδίκη που υπήρξε απ’ όλους εδώ μέσα του γεγονότος, αν όμως αυτή δεν βγει προς τα έξω ως θέση απέναντι σε τοποθέτηση που έγινε απέναντι σε μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής. Άρα και εμείς θεωρούμε πως υπήρξε απόφαση για καταδίκη, η οποία δεν υλοποιήθηκε, γιατί θεωρούμε πως δεν έχει νόημα απλώς να το καταδικάζουμε εδώ μέσα.

Άρα σε αυτό το σκέλος ο κ. Τομπούλογλου έχει δίκιο, σε αυτό το σκέλος. Στο σκέλος σκοπιμοτήτων που μπορεί να του καταλογίζετε κάποιοι, αυτό είναι ζήτημα ερμηνείας της στάσης του και αν αυτό το πράγμα το αξιοποιεί. Αλλά παρ’ όλα αυτά στο συγκεκριμένο θέμα έχει δίκιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συγνώμη κ. Βασιλόπουλε. Πως έχει δίκιο; Πάρθηκε απόφαση να εκδώσουμε δελτίο Τύπου;

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι εγώ αυτό λέω. Ότι υπήρξε απόφαση για δημόσια καταδίκη, το οποίο το γράψαμε κιόλας …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία, θα δημοσιοποιήσουμε τότε τα πρακτικά να δούμε που το στηρίζετε αυτό.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε, τώρα μη διυλίζουμε τον κώνωπα …

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Έχουν δημοσιοποιηθεί τα πρακτικά.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε, δημοσιοποιήθηκαν πρακτικά, δεν δημοσιοποιήθηκε η καταδίκη. Γιάννη εσύ ο ίδιος είπες –άρα μην έρχεσαι τώρα και λες άλλα- και εγώ συμφώνησα …

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Δεν λέω άλλα.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τι λες;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Λέω το εξής: ότι εγώ πρότεινα ναι συμφωνήσαμε να βγάλουμε δελτίο Τύπου, συμφωνήσατε κι εσείς συμφώνησαν όλοι να βγει δελτίο Τύπου, δεν βγήκε. Από εκεί και πέρα εγώ καταλογίζω μόνο ότι θα μπορούσε να το κάνει πιο νωρίς ο κ. Τομπούλογλου αυτό.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι άλλο.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Δεν λέω κάτι άλλο, θα έπρεπε να το κάνει. Εδώ χάνουμε τις δουλειές μας για να κάνουμε κάτι καλό ..

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όλοι μας ρε Γιάννη. Εγώ στέκομαι στο γεγονός ότι εδώ υπήρξε απόφαση για καταδίκη, η οποία δεν βγήκε πουθενά προς τα έξω. Γιατί το να βγάλουμε μια καταδίκη μεταξύ μας, η οποία θα εμφανιστεί σε δυο τρεις μέρες σε κάποια πρακτικά, χαμένη μέσα στη συζήτηση, δεν έχει νόημα.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Άρη συμφωνώ. Απλά δεν σεβάστηκε τον χρόνο μας.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ωραία, πάμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα δεν μπορεί να υπονοήσει κάποιος ότι θα βγάλουμε δελτίο Τύπου αν δεν το αποφασίσει η Επιτροπή. Δεν πάμε στη λογική του υπονοώ κάτι, όταν δεν πάρουμε απόφαση. Καταδικάσαμε.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σωτήρη, κατά τη δική μου ταπεινή άποψη όπως το βγάλαμε και δημόσια, δεν σας το λέω τώρα εγώ, εμείς το βγάλαμε και δημόσια ότι υπήρξε απόφαση …

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό που λέτε δημόσια εσείς είναι η εικόνα αυτού που έγινε εδώ μέσα.  Δεν διαφωνεί κανείς. Καταδικάσαμε ομόφωνα. Το παραδέχεστε στο δελτίο Τύπου. Αλλά δεν υπονόησε κάποιος ότι θα πρέπει να εκδοθεί δελτίο Τύπου, ή δεν έγινε η πρόταση και αρνήθηκε κανένας.

Το να λέμε τώρα 10 λεπτά πριν την Επιτροπή ότι «α, δεν κάνατε κάτι το οποίο δεν πάρθηκε η απόφαση εδώ», νομίζω ότι αν μη τι άλλο είναι εμπαιγμός.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ σας λέω ότι την άποψη αυτή που σας καταθέτω τώρα, την εκδώσαμε ήδη και ως ανακοίνωση. Ότι δηλαδή υπήρξε απόφαση για δημόσια καταδίκη, η οποία δεν έγινε. Εν πάση περιπτώσει εμείς δεν γνωρίζαμε τη θέση του κ. Τομπούλογλου το διαπιστώσαμε τώρα, ότι δηλαδή ο κ. Τομπούλογλου εξ αιτίας αυτού δεν θα συμμετάσχει στην Επιτροπή εφ’ εξής, όπως λέει στο κείμενό του.

Εμείς μπήκαμε στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή με την αρχική τουλάχιστον εικόνα ότι θα συμμετάσχουν τέσσερις Παρατάξεις και οι ανεξάρτητοι, δηλαδή θα συμμετέχει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή τη στιγμή θεωρώ πως με την υπάρχουσα σύνθεση δεν έχει νόημα η λειτουργία της Διαπαραταξιακής Επιτροπής γιατί πολύ απλά μπορούμε να σας στείλουμε τις προτάσεις μας γραπτώς και να τελειώνει εκεί η ιστορία. Δεν είναι δηλαδή αυτό το πράγμα Επιτροπή.

Άρα αυτό το οποίο σας είπα και πρότεινα και πιο πριν έξω αλλά και στο Δήμαρχο, είναι να βγει ένα μικρό κείμενο με βάση αυτό το οποίο ειπώθηκε την προηγούμενη φορά όσον αφορά τον κ. Τομπούλογλου και να συνεχίσουμε τις εργασίες μας το συντομότερο δυνατό, δηλαδή ει δυνατό και αύριο. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Αφού γράφει «εφ’ εξής» όμως κ. Βασιλόπουλε.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν είμαστε μόνο δυο Παρατάξεις Γιάννη, θεωρώ πως δεν έχει πια νόημα η ίδια η Επιτροπή.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Αυτό είναι άλλο θέμα.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν είναι δηλαδή η απόφασή του πια …

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Όχι όμως να βγάλουμε ανακοίνωση και να περιμένουμε τον κ. Τομπούλογλου που σου λέει εφ’ εξής δεν θα ξανάρθω. Άρα δεν θα ξανάρθει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κωνσταντινίδης έχει τον λόγο.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Να κάνουμε εδώ κάποιες επισημάνσεις, γιατί δεν θα τρελαθούμε όλοι. Την προηγούμενη φορά όλοι ομόφωνα καταδικάσαμε τα υβριστικά και τα απειλητικά σχόλια κατά του κ. Τομπούλογλου, όλοι. Όλες οι Παρατάξεις, όλοι οι παρευρισκόμενοι. Μάλιστα και οι αναπληρωματικοί και μέλη της Επιτροπής που δεν είναι επικεφαλής Παρατάξεων.

Αυτό είναι δημόσια καταδίκη. Γιατί τα πρακτικά της Επιτροπής κατ’ απαίτηση και του ίδιου του κ. Τομπούλογλου τηρούνται και δημοσιεύονται. Άρα ήξερε ο κ. Τομπούλογλου ότι η ομόφωνη δημόσια καταδίκη των σχολίων απ’ όλους, έχει δημοσιευτεί και έχει περιέλθει στον Τύπο.

Εγώ δεν είδα να έχουμε βγάλει απόφαση για έκδοση δελτίου Τύπου. Πραγματικά διαβάζοντας τα πρακτικά γρήγορα πριν από λίγο δεν βλέπω τέτοια απόφαση.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Γιάννης το πρότεινε και εγώ συμφώνησα.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης μπορεί να το πρότεινε, αλλά τέτοια απόφαση από την Επιτροπή, δεν βγήκε να εκδοθεί δελτίο Τύπου, ούτε το κείμενο του δελτίου Τύπου βγήκε ως απόφαση.

Θεωρώ ότι καλύφθηκε η δημόσια καταδίκη που απαιτούσε ο κ. Τομπούλογλου με τη δημοσίευση των πρακτικών και την ομόφωνη καταδίκη απ’ όλους μας και εκεί θεώρησα ότι έχει τελειώσει το θέμα.

Δεν αντιτίθεμαι στην έκδοση δελτίο Τύπου, συμφωνώ αν αποφασίσει η Επιτροπή να εκδοθεί και σήμερα δεν έχω κανένα πρόβλημα, άλλωστε το έχουμε όλοι ομόφωνα καταδικάσει, αλλά θεωρώ την τακτική του κ. Τομπούλογλου εντελώς παρελκυστική και ασεβή προς όλους μας, προς την Επιτροπή και προς τους υπαλλήλους, προς τους νομικούς συμβούλους του Δήμου, προς τους ομιλητές που καλούμε εδώ γιατί και την προηγούμενη φορά επέλεξε να έρθει στην Επιτροπή να ανακοινώσει την θέλησή του για τη δημόσια καταδίκη των σχολίων η οποία και έγινε και αποχώρησε για να υποβάλλει μήνυση το πρωί.

Πάλι σήμερα, λίγο πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ενώ έχουν περάσει τόσες μέρες και δεν έχει ληφθεί απόφαση για έκδοση δελτίου Τύπου, μας λέει ότι εφ’ εξής, δηλαδή από τα λίγα ελληνικά που ξέρω από εδώ και πέρα πλέον δεν θα έρχεται στην Επιτροπή.

Θεωρώ εντελώς παρελκυστική και ασεβή αυτή την πρακτική του κ. Τομπούλογλου προς εμάς και πραγματικά αισθάνομαι ότι εμπαίζομαι. Θα ήθελα κ. Πρόεδρε να συνεχίσει τη λειτουργία της η Επιτροπή, δηλώνει δημόσια ο κ. Τομπούλογλου ότι εφ’ εξής δεν θα παρίσταται, να συνεχίσει τη λειτουργία της, να κριθεί εδώ να συζητηθεί αν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε μετά στις τοποθετήσεις που θα κάνουμε, να πει ο κάθε επικεφαλής και ο κάθε συμμετέχων την άποψη του, αν έχει διαμορφώσει άποψη ή αν θέλει κάτι επιπλέον να συζητηθεί διεξοδικά και να δούμε αν θα συνεχιστεί η Επιτροπή και πως θα συνεχιστεί.

Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση τώρα, δεν θα εμπαίζομαι από οποιονδήποτε και να έρχομαι το απόγευμα, ή να έρχομαι Δευτέρα ή να έρχομαι την Τρίτη γιατί κάθε φορά μπορεί να υπάρχει μια δικαιολογία που να στηρίζεται σε κάποια επίφαση ευθιξίας και να πηγαίνουμε μια εβδομάδα πίσω. Δεν θα καταντήσουμε αυτή την Επιτροπή εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής, που συνεδριάζει επί έξι μήνες και βγαίνουν τελικά 18 διαφορετικά πορίσματα.

Προτείνω να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση, να βγει δελτίο Τύπου ενδεχομένως αν το αποφασίσει όλη η Επιτροπή δεν έχω καμία αντίρρηση και να συνεχίσουμε κανονικά τη συνεδρίαση και να γίνουν τοποθετήσεις επί της ουσίας κατόπιν. Εγώ δεν συμφωνώ σε αναβολή της σημερινής συνεδρίασης. Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Ουσταμπασίδης έχει τον λόγο.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Ό,τι είχα να πω το είπα στο διάλογο με τον Άρη Βασιλόπουλο. Θεωρώ ότι από τη μια έχει δίκιο, αλλά από την άλλη θα μπορούσε να το κάνει νωρίτερα ο κ. Τομπούλογλου αυτό, να σεβαστεί και τον χρόνο όλων αυτών των ανθρώπων που είναι εδώ. Όχι 12 λεπτά πριν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Τάφας έχει τον λόγο.

Η. ΤΑΦΑΣ: Θεωρώ ότι δεν έχει πουθενά δίκιο ο κ. Τομπούλογλου σε ό,τι κι αν λέει. Απλά εν απουσία του δεν θέλω να μιλήσω ούτε για σκοπιμότητες, ούτε για τίποτα. Το πώς συμπεριφέρεται γενικά πολιτικά, είναι γνωστό τοις πάσι. Προτείνω να συνεχιστεί η συνεδρίαση με όσους Συνδυασμούς έχουν παραμείνει. Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Κοπελούσος έχει τον λόγο.

Χ. ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι νομίζω ότι είναι μια μέρα δύσκολη η σημερινή και δύσκολη τη δημιουργούν κάποιοι άνθρωποι. Εδώ  που βρισκόμαστε, βρισκόμαστε για συγκεκριμένο σκοπό και νομίζω ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει αυτή η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το άλσος και να βρεθούμε εδώ να μπορέσουμε επιτέλους, που όλοι νομίζω το γνωρίζουμε και το θέλουμε να τελειώνει το θέμα του άλσους.

Όσον αφορά το θέμα του κ. Τομπούλογλου. Ο κ. Τομπούλογλου έχει μάθει να λειτουργεί όπως εκείνος ξέρει και επειδή πρέπει να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους και να μην βάζουμε κάτω από το τραπέζι, ούτε να λέμε άλλα των άλλων, να λέμε την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα για τον κ. Τομπούλογλου είναι ότι κάνει και πράττει αυτό που τον ίδιο ωφελεί. Αυτή είναι η δική μου γνώμη.

Θα μπορούσε σήμερα από τη στιγμή κατά την οποία στο προηγούμενο Συμβούλιο που κάναμε καταδικάσαμε ομόφωνα τις κατηγορίες και όλα αυτά, και είπαμε βεβαίως να βγάλουμε ένα δελτίο Τύπου, αλλά στο τέλος δεν έγινε εφικτό. Γιατί δεν έγινε εφικτό; Γιατί ο ίδιος είπε ότι θα τα ανακοινώσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο και συμφωνήσαμε ότι θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί θα πάρουμε μια απόφαση και να βγάλουμε το δελτίο Τύπου.

Ο κ. Τομπούλογλου ήρθε στις 9 παρά δέκα σήμερα να μας πει, τι; Ότι εφ’ εξής δεν θα συμμετάσχει στην Επιτροπή. Είναι εκ του πονηρού. Τα λέω εγώ αυτά, ο Κοπελούσος Χρήστος, 35-40 χρόνια μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια και στα δημοτικά πράγματα.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Από τα 40, τα 35 ήσουν φίλος του Χάρη.

Χ. ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ: Κύριε Βασιλόπουλε έχετε απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς έστω και αργά το μετάνιωσα και δεν το μετάνιωσα μόνο εγώ, το μετάνιωσαν πολλοί οι οποίοι ήταν κοντά του όλα τα χρόνια και σήμερα ο κ. Τομπούλογλου βρίσκεται στην αντιπολίτευση και κάνει όλα αυτά που κάνει και αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί του είναι Διοίκηση σήμερα. Δεν μπορεί να το χωνέψει αυτό ο κ. Τομπούλογλου.

Και μη προσπαθεί τα προσωπικά του προβλήματα που εμάς δεν μας ενδιαφέρουν, να τα φέρει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι θέματα δικά του, δεν ασχολήθηκε κανείς. Αλλά τα κάνει όλα αυτά, γιατί αν δεν τα έκανε δεν θα είχαμε σήμερα όλη τη συζήτηση αυτή, το τι θα πρέπει να κάνουμε για τον κ. Τομπούλογλου που εφ’ εξής δήλωσε ότι δεν θα είναι στην Επιτροπή.

Δεν μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά του. Μας ενδιαφέρει όμως να λειτουργήσει ο Δήμος. Τίποτε άλλο κ. Πρόεδρε, ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Για να συνεχίσουμε τη διαδικασία, θέλει κάποιος άλλος τον λόγο; Όχι. Κύριε Βασιλόπουλε, εγώ θα ήθελα να συνεχίσουμε τη διαδικασία και μάλιστα εάν εσείς εμμένετε στις θέσεις …

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα αποχωρήσουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εάν αποχωρήσετε, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το εξής: μπορείτε να καταθέσετε εγγράφως τις απόψεις σας …

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το κάναμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και τη Δευτέρα το πρωί στις 09:00 να συγκληθεί και πάλι η Επιτροπή έτσι ώστε να βγάλει το πόρισμά της για το Δημοτικό Συμβούλιο και να έχουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της διαχειριστικής του άλσους. Δηλαδή να ολοκληρώσει τις εργασίες της η Διαπαραταξιακή Επιτροπή και να φέρουμε εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συμφωνείτε σε αυτό;

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Συμφωνώ στο εξής: αυτή τη στιγμή εμείς θα αποχωρήσουμε γιατί η Διαπαραταξιακή Επιτροπή πλέον δεν είναι Διαπαραταξιακή Επιτροπή. Αν θα βγει δελτίο Τύπου θεωρώ ότι ο κ. Τομπούλογλου δεν έχει κανένα λόγο στο βαθμό που συμμετείχε στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή να μην ξαναέρθει. Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο ότι θα αναθεωρήσει την άποψή του.

Άρα αυτό το οποίο προτείνω είναι να βγει ένα μικρό δελτίο Τύπου σύντομο, περιεκτικό και τη Δευτέρα –ορίστε εσείς την ημέρα, δεν έχουμε θέμα …

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: Τη Δευτέρα το πρωί.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ δεν ξέρω αν θα μπορώ Δευτέρα πρωί.

Μ. ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ: Ο αναπληρωτής.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάξει, αλλά εγώ δεν ξέρω αν θα μπορώ, δεν θα βάλω εγώ κώλυμα στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Βασιλόπουλε, αν βγει δελτίο τύπου και ο κ. Τομπούλογλου εμμένει στην άποψή του γιατί νομίζω ότι ήταν σαφής …

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ θεωρώ ότι δεν έχει λόγο να εμμείνει σε μια ακόμη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Χ. ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου) Άρα είναι θέμα εκβιασμού, εκβιασμό κάνει …

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα είχατε δίκιο αν έβγαινε δελτίο Τύπου και ο κ. Τομπούλογλου έμενε στη θέση του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ρωτάω λοιπόν και θέλω να είμαι σαφής γιατί βλέπουμε ότι οι όποιες αυτονόητες έννοιες συζητούνται εδώ μέσα, όπως η καταδίκη ήταν ξεκάθαρη και το ότι καταδικάστηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής, τα οποία όπως είπαν και οι προηγούμενοι, ο κ. Τομπούλογλου ζήτησε να έχουμε πρακτικογράφο, είναι αυτομάτως δημόσια καταδίκη.

Το αυτονόητο φτάσαμε 10 λεπτά πριν τη συνεδρίαση σήμερα να καταστρατηγηθεί. Το ότι ο κ. Τομπούλογλου αν βγει δελτίο Τύπου θα ξανάρθει, δεν είναι καθόλου αυτονόητο πλέον. Και θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: εάν βγει δελτίο Τύπου και ο κ. Τομπούλογλου εξακολουθήσει και εμμένει σε αυτή την τακτική που έχει μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένα, θα συνεχιστεί η διαδικασία ή όχι;

Γιατί εγώ θα ήθελα να ολοκληρώσει τις εργασίες της η συγκεκριμένη Επιτροπή, να βγάλει πόρισμα εισηγητικό προς το Δημοτικό Συμβούλιο και να έρθει το θέμα της διαχειριστικής του άλσους, ένα τόσο μεγάλο θέμα για την πόλη, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω σας απάντησα. Αν βγει δελτίο Τύπου ο κ. Τομπούλογλου με βάση τα όσα έχει δηλώσει, δεν έχει λόγο να μην συμμετάσχει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα η δήλωσή του είναι συγκεκριμένη, λέει «εφ’ εξής».

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε κάνετε ένα λάθος, δεν τηρείτε τη διαδικασία. Ο κ. Ανεμογιάννης μας έλεγε για διαδικασία Διαπαραταξιακής σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουμε απαρτία τώρα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχουμε.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Θα έχουμε τη Δευτέρα που κανονίζετε δεύτερο ραντεβού; Αν έχουμε, θα συζητηθεί να τελειώνουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μιλάω πάντα στη λογική που λέει ο κ. Βασιλόπουλος. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε και σήμερα …

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Βεβαίως.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Απλά λέει ο κ. Βασιλόπουλος ότι η Διαπαραταξιακή δεν είναι Διαπαραταξιακή.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Υπάρχουν πλειοψηφίες στη Διαπαραταξιακή.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θέλω τον λόγο κ. Πρόεδρε με συγχωρείτε. Κύριε Βασιλόπουλε προτού αποχωρήστε να ακούσετε κι εμένα, δεν θα μιλήσω επί της ουσίας επί των διαδικαστικών οπότε δεν χρειάζεται να αποχωρήσετε πριν μιλήσω.

Συμφωνώ με την πρόταση κ. Πρόεδρε, καταλαβαίνω τι λέει ο κ. Ουσταμπασίδης και τι λέει ο κ. Βασιλόπουλος, να εκδώσουμε ένα δελτίο Τύπου στο οποίο θα αναφερθεί ότι τη Δευτέρα θα συνεχίσει η Επιτροπή, μην εκδίδουμε 15 δελτία Τύπου, στο δελτίο Τύπο που θα εκδώσουμε και θα καταδικάσουμε κατόπιν της δημόσιας επίσης καταδίκης στα πρακτικά, να ξανακαταδικάσουμε, για τη σύνταξη του κειμένου θα  μιλήσουμε, δεν είναι κάτι που θα μαλώσουμε πιστεύω γι’ αυτό.

Κατόπιν αυτού θα αναφερθεί στο δελτίο Τύπου τη Δευτέρα, συμφωνώ δηλαδή κι εγώ με την πρότασή σας να έχουμε τη λήξη της Επιτροπής. Να μιλήσω επ’ αυτού και να πω ότι εγώ έχω καλυφθεί ως συμμετέχων από τη μέχρι τώρα διαδικασία, δεν έχω κάποιες απορίες δηλαδή που δεν μου έχουν λυθεί, θα ήθελα ανεξάρτητα από το γεγονός αν θα έρθει ή όχι ο κ. Τομπούλογλου, συμφωνώ με τον κ. Ουσταμπασίδη, εφόσον υπάρχει απαρτία της Επιτροπής τη Δευτέρα να περατώσει το έργο της η Επιτροπή.

Να έχουμε τις εισηγήσεις της κάθε Παράταξης και να συνεχίσουμε. Μακάρι να έρθει ο κ. Τομπούλογλου για την εμπέδωση της δημοκρατίας να είναι εδώ παρών αν αλλάξει γνώμη και το «εφ’ εξής» αυτό δεν γίνει εφ’ εξής και γίνει «θα έρθω»…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Κωνσταντινίδη μου επιτρέπετε ένα λεπτό; Για να καταλήξουμε κάπου: εμείς βγάζουμε δελτίο Τύπου τώρα, ορίζουμε νέο ραντεβού. Θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: εάν ο κ. Τομπούλογλου έρθει τη Δευτέρα και θελήσει να κολλήσει τη διαδικασία της Επιτροπής επειδή ο ίδιος με δική του ευθύνη και την Τρίτη που έγινε η 2η συνεδρίαση δεν έφερε τον αναπληρωματικό του και σήμερα δεν ήρθε και θέλει να ξεκινήσει τις διαδικασίες της η Επιτροπή εξ αρχής για να την τραβήξει πιο πίσω, συμφωνούμε σήμερα εδώ ότι αυτό δεν θα γίνει. Τη Δευτέρα καταθέτουμε προτάσεις και βγάζουμε πόρισμα. Συμφωνείτε κ. Βασιλόπουλε;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Μα ο κ. Βασιλόπουλος και να μη συμφωνήσει, λέει ο κ. Ουσταμπασίδης και έχει δίκιο, ότι η Επιτροπή έχει μια πλειοψηφία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τα λέω, για να κλείνουμε τα πάντα.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Κύριε Κοσκολέτο υπάρχει Κανονισμός. Κάναμε μια νόμιμη διαδικασία βάσει του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου να τηρηθεί αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λέω, μην επικαλεστεί ο κ. Τομπούλογλου τη Δευτέρα ότι δεν ήταν στις συνεδριάσεις.

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Δεν μας ενδιαφέρει, δεν έχει καλεστεί ένα μέλος. Έχουμε καλέσει τους πάντες.  Διυλίζουμε τον κώνωπα!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ένα λεπτό να αποφασίσουμε το δελτίο Τύπου να εκδοθεί το δελτίο Τύπου.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου) Πάρτε αυτό που βγάλαμε εμείς που είναι 2 σειρές και αναδιατυπώστε το.

Χ. ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ: Διαφωνώ εγώ για σήμερα μιλάω. Ας έρθει τη Δευτέρα, αν θέλει να έρθει τη Δευτέρα και επανερχόμαστε για να βγάλουμε το δελτίο Τύπου

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε εγώ θα πρότεινα το δελτίο Τύπου να έχει …

(Διαλογικές συζητήσεις – Κλειστά Πρακτικά)

Χ. ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ: Αυτό θέλει κ. Πρόεδρε. Αυτό θέλει. Καταλάβετέ το, αυτό θέλει!! Να έχει ένα στοιχείο, ένα δελτίο Τύπου …

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Συμβιβαστικά κ. Πρόεδρε «καταδικάζουμε τα σχόλια και τις απειλές κατά του κ. Τομπούλογλου».

(Διαλογικές συζητήσεις – Κλειστά Πρακτικά)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συνεχίζεται η διακοπείσα συνεδρίαση –ο Θεός να την κάνει συνεδρίαση!- και αναγιγνώσκω το δελτίο Τύπου το οποίο είναι το εξής:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης της Διαπαραταξιακής Επιτροπής κατά την οποία τα μέλη της ομόφωνα καταδίκασαν τα υβριστικά σχόλια και τις απειλές που δέχτηκε ο κ. Τομπούλογλου, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή εκδίδει δημόσια ανακοίνωση και καταδικάζει τέτοια γεγονότα, που τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια δημοκρατικού διαλόγου»

Η απόφαση για το συγκεκριμένο Διαπαραταξιακή είναι ομόφωνη;

Χ. ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ: Όχι κ. Πρόεδρε εγώ καταψηφίζω. Αλλά θέλω να αιτιολογήσω όμως: επειδή το θεωρώ ως εκβιασμό αυτό, γιατί ο κ. Τομπούλογλου θέλει να έχει το δελτίο Τύπου σαν εναλλακτική λύση για τα προβλήματά του περαιτέρω, θέλει να έχει μια επίσημη απόφαση, την οποία είπαμε και στο προηγούμενο Συμβούλιο της Επιτροπής ότι θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και τότε θα αναρτήσουμε και το δελτίο Τύπου.

Επειδή όμως επαναλαμβάνω είναι εκβιασμός από τον κ. Τομπούλογλου για να τα χρησιμοποιεί αυτά τα έγγραφα στα προσωπικά του προβλήματα που εμάς δεν μας ενδιαφέρουν. Αυτός είναι ο λόγος, γι’ αυτό και καταψηφίζω. Θέλει να έχει ένα έγγραφο στα χέρια του, θέλει να έχει ένα στοιχείο. Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία, καταγράφηκε στα πρακτικά ότι περνάει κατά πλειοψηφία το δελτίο Τύπου. Στο σημείο αυτό διακόπτουμε για ένα λεπτό.

(Κλειστά Πρακτικά)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συνεχίζουμε τη συνεδρίαση, κ. Βασιλόπουλε καθίστε γιατί λέω το εξής: μετά και την πλειοψηφούσα απόφαση γιατί ο κ. Κοπελούσος καταψήφισε του δελτίου Τύπου το οποίο θα εκδοθεί με ευθύνη δική μου ει δυνατό και σήμερα, ορίζουμε νέο ραντεβού τη Δευτέρα στις 9 η ώρα το πρωί, όπου θα έρθει η κάθε Παράταξη με γραπτές τις εισηγήσεις της προς την Επιτροπή έτσι ώστε να συναποφασίσουμε το πόρισμα το οποίο θα είναι η εισηγητική έκθεση για το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της διαχειριστικής του άλσους. Τη Δευτέρα θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: (Τοποθέτηση εκτός μικροφώνου) Αυτό είναι δική σας πρόταση της Δευτέρας.

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: 9 η ώρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι. Εσείς συμφωνείτε κ. Βασιλόπουλε με αυτό ή διαφωνείτε;

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σε τι;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο γεγονός ότι τη Δευτέρα η Επιτροπή θα ολοκληρώσει τις εργασίες της.

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το ξέρω, αυτό είναι δική σας πρόταση και απόφαση. Εσείς το προτείνετε και εσείς μπορείτε να το αποφασίσετε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ενημερώνεστε όμως ότι τη Δευτέρα θα έρθετε με ένα έγγραφο…

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα είμαστε εδώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με ένα έγγραφο το οποίο θα έχει τις προτάσεις ας απέναντι στα 12 σημεία για να βγάλουμε ένα εισηγητικό πόρισμα, ωραία.

Στο σημείο αυτό αποχώρησε ο κ. Βασιλόπουλος Αριστείδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Ουσταμπασίδη συμφωνείτε σε αυτό;

Ι. ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ: Συμφωνώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Κωνσταντινίδη συμφωνείτε σε αυτό;

Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Συμφωνώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ωραία. Μετά και την ομόφωνη συμφωνία της Διαπαραταξιακής Επιτροπής και εμείς ως Παράταξη αφού το εισηγούμαστε είναι δεδομένο ότι συμφωνούμε, λήγει η συνεδρίαση και ξανασυνεδριάζουμε τη Δευτέρα στις 09:00 για να βγάλουμε το εισηγητικό πόρισμα που είναι και η απόφαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το Δημοτικό Συμβούλιο. Σας ευχαριστώ πολύ.

ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΣΚΟΛΕΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΤΑΦΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΟΠΕΛΟΥΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ – ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

 

Προηγούμενο άρθροΗ Διαδραστική συνεργασία Δήμου ΝΦ-ΝΧ – Δημότη
Επόμενο άρθροΠρακτικά 4ης συνεδρίασης (08/03): “Ναρκοθέτηση”…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.