Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών για θέματα του Δήμου ΝΦ-ΝΧ

Όπως μας ενημέρωσαν από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας:

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη πραγματοποίησε την Πέμπτη 11/03, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γ. Βούρος.

 

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν,

  • Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες επαυξάνονται σημαντικά στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εξαιτίας της μεγάλης απώλειας εσόδων από τη ματαίωση των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ένα τακτικό έσοδο του Δήμου που αγγίζει και πολλές φορές ξεπερνά ακόμη και τις 300.000 ευρώ.
  • Οι ρυθμίσεις που απαιτείται να γίνουν για τους χώρους φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων (μικρά καταφύγια για τα αδέσποτα ζώα), έχοντας ως δεδομένο την έλλειψη κατάλληλων χώρων στους αστικούς Δήμους της χώρας μας.
  • Η ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των Δήμων.
  • Οι προτάσεις που ήδη έχουν υποβληθεί αλλά και πρόκειται να υποβληθούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
  • Οι αλλαγές που επέρχονται στους ΟΤΑ με το νέο εκλογικό νόμο και που θα εφαρμοστούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο. Ο κ. Βούρος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Βορίδη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για τη συνάντηση εργασίας ενώ και οι δύο συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και κατά τους επόμενους μήνες.


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!