Σχολεία ΝΦ-ΝΧ: Ενημέρωση για κρούσματα Covid-19 από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας

0

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Τάσος Κωνσταντινίδης -με δήλωσή του- ενημέρωσε επίσημα για κρούσματα Covid-19 -μέχρι και σήμερα- σε σχολικές μονάδες της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας:

Προς ενημέρωση των γονέων και των μαθητών και για να μην υπάρχει πανικός και διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα κρούσματα covid στα σχολεία της πόλης, σας γνωρίζω ότι αυτήν την εβδομάδα είχαμε ένα (1) επιβεβαιωμένο κρούσμα στο 8ο Δημοτικό Ν. Φιλαδέλφειας και ένα (1) μόλις εχθές επιβεβαιωμένο κρούσμα στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Φιλ/φειας.

Επίσης έχουμε ένα (1) πολύ πιθανό κρούσμα στο 3ο Δημοτικό Ν. Φιλαδέλφειας, για το οποίο περιμένουμε επιβεβαίωση σύντομα.

 

Σε όλες τις περιπτώσεις ο Δήμος στέλνει άμεσα συνεργείο απολύμανσης στους χώρους των σχολείων, ενώ, υπενθυμίζω, συνεχίζεται να παρέχεται από το Δήμο η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν γρήγορων τεστ σε εκπαιδευτικούς και στενές επαφές κρουσμάτων των σχολείων που το επιθυμούν σε τοπικό διαγνωστικό κέντρο, σύμφωνα με αναλυτικές οδηγίες που έχουν προ πολλού αποσταλεί στα σχολεία.

 

Ήδη σήμερα το μεσημέρι διενεργούνται μαζικά τεστ στο διαγνωστικό κέντρο για το τμήμα του Β΄ Γυμνασίου που είναι σε αναστολή. Όσον αφορά τη διαδικασία ορισμού των στενών επαφών με κρούσμα και την ιχνηλάτησή τους, όπως και για την αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολείων, αρμόδια είναι, όπως νομίζω πως να είναι ήδη γνωστό, η Διεύθυνση του σχολείου, η αντίστοιχη Διεύθυνση Α’θμιας ή Β΄θμιας Εκπαίδευσης και ο ΕΟΔΥ.

 

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Τα αποτελέσματα των τεστ στη Νέα Χαλκηδόνα
Επόμενο άρθροΗ οικογένεια του Κωνσταντίνου Παπαδουκάκη ευχαριστεί
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.