ΝΦ-ΝΧ: “Παράταξη” οι ανεξάρτητοι;;;

0

Κοινή πρόταση προς το Δημοτικό συμβούλιο, για την δωρεάν μεταφορά από τον Δήμο των φοιτητών της πόλης προς τα Πανεπιστήμια, κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι (επίσημα και ανεπίσημα) δημοτικοί σύμβουλοι…

Στην ομάδα –που έχουν συνυπογράψει και άλλες ανακοινώσεις– των: Αλέκου Γούλα, Γιάννη Ουσταμπασίδη και Πέτρου Λαζαρίδη, προστέθηκε η Ευτυχία Παπαλουκά που πριν λίγες μέρες ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη “Δύναμη Πολιτών” του τέως δημάρχου.

Διαφαίνεται πλέον μια συγκρότηση “ομάδας” που πιθανότατα ως “ανεπίσημη παράταξη” της αντιπολίτευσης, θα δρα συντονισμένα στο δημοτικό συμβούλιο με απώτερο στόχο την συγκρότηση επίσημης δημοτικής παράταξης στο μέλλον…

Η πρόταση για την μεταφορά των φοιτητών

Νέα Φιλαδέλφεια 9/10/2020

 

Θέμα: Μεταφορά φοιτητών – κατοίκων του Δήμου μας – από και προς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που φοιτούν

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλούμε να φέρετε προς συζήτηση στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρότασή μας για ενεργοποίηση ειδικού δρομολογίου της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας για τη δωρεάν μεταφορά των φοιτητών της πόλης μας από και προς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που φοιτούν.

Θα πρόκειται φυσικά για δωρεάν μεταφορά φοιτητών – κατοίκων στο πλαίσιο μιας κοινωνικής πολιτικής, ιδιαίτερα σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, ώστε να διευκολύνουμε σημαντικά τις απαραίτητες καθημερινές μετακινήσεις των φοιτητών μας και μάλιστα σε καλύτερες συνθήκες ποιότητας και ασφάλειας, αφού δεν θα χρειάζεται να αλλάζουν δύο ή και τρία μεταφορικά μέσα για να φτάσουν στον προορισμό τους. Εννοείται πως η επιβίβαση και η μεταφορά με το λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα πρέπει να γίνει με τους κανόνες ασφαλείας για την προστασία από τον covid-19.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταθέσουμε και αναλυτικές προτάσεις για την πραγματοποίηση της δράσης αυτής. Είναι άλλωστε κάτι που πολλοί Δήμοι υλοποιούν ήδη, ανάμεσά τους και γειτονικοί όπως Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Πεύκης, Λυκόβρυσης, Αχαρνών κ.λπ. Σε περίπτωση που η δράση για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή μέσω της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα μπορούσαμε εναλλακτικά να εξετάσουμε και την ενοικίαση τουριστικού λεωφορείου από το Δήμο προς εξυπηρέτηση των φοιτητών.

Οργανωτικά θα πρέπει να γίνει εκτός των άλλων και μια διερεύνηση για να διαπιστωθεί το ενδιαφέρον των φοιτητών μέσω αίτησής τους που θα αναφέρουν και το πανεπιστημιακό τμήμα που φοιτούν. Έτσι θα διαπιστωθεί ακριβώς το δρομολόγιο που θα ακολουθηθεί για την εξυπηρέτησή τους. Η έναρξη των δρομολογίων μπορεί να γίνει το εαρινό εξάμηνο του (15/2/21 -30/5/21) ώστε να έχει γίνει η σωστή και καλή προετοιμασία. Η επιτυχία ή όχι της δράσης θα καθορίσει και τη συνέχειά της κατά το χειμερινό εξάμηνο (1/10/21- 15/1/22).

 

Με εκτίμηση

 

Αλέκος Γούλας

Γιάννης Ουσταμπασίδης

Ευτυχία Παπαλουκά

Πέτρος Λαζαρίδης

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια-2ο ΕΠΑΛ: Κρούσματα Κορωνοϊού – Αναστολή τμημάτων
Επόμενο άρθρο*1o Γυμνάσιο Ν.Φ.: Τρία κρούσματα κορωνοϊού!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.