Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 - 9:24 μμ

Ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος για την Αγιά Σοφιά

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος συνεργάτης

Το σχόλιο του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου, για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, από το καθεστώς του Ερντογάν :

Ως Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, αυτής της μεγάλης, πονεμένης προσφυγομάνας γειτονιάς που έγινε μια μεγάλη αγκαλιά για τους ξεριζωμένους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, καταδικάζω απερίφραστα την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας, αυτού του μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτού του διαχρονικού συμβόλου της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, σε τζαμί.

Δυστυχώς τέτοιες πολιτικές ενέργειες και στόχοι δεν εξυπηρετούν κανέναν, τοποθετούν απέναντι όλον τον πολιτισμένο κόσμο και στρέφουν την Τουρκία αιώνες πίσω, σε ένα σκοτεινό παρελθόν.

Η αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας είναι επιβεβλημένη και πρέπει να είναι άμεση.

Η ιστορική μνήμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν επιτρέπεται να μην έχουν συνέχεια και να ακυρώνονται από μια τέτοια βέβηλη, απερίσκεπτη απόφαση.

Υγ. Η Δημοτική μας Αρχή σε ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόκειται να εισηγηθεί την έκδοση ψηφίσματος, ώστε και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να στείλει του δικό του μήνυμα.

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!