Δήμος ΝΦ-ΝΧ: Ενημέρωση για την έξαρση της γρίπης στα σχολεία

0

Από το τμήμα Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Κατόπιν επικοινωνίας του τμήματος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ προς τον σκοπό της αξιόπιστης πληροφόρησης της ενδεδειγμένης αντιμετώπισης της έξαρσης της εποχικής γρίπης και για τυχόν οδηγίες για προσωρινή διακοπή λειτουργίας σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών όπου παρουσιάζεται το φαινόμενο πολλών απουσιών μαθητών (πολλοί από τους οποίους βέβαια δεν έρχονται για προληπτικούς λόγους), επιβεβαιώθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι δεν υπάρχει γενική οδηγία της υπηρεσίας ή ανάγκη για κλείσιμο σχολείων ή παιδικών σταθμών.

Για την καλύτερη προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών και την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του υιού, επαναλήφθηκε η ανάγκη επιμελούς εφαρμογής των μέτρων πρόληψης που έχουν ήδη κοινοποιηθεί με σχετικές εγκυκλίους από τα αρμόδια Υπουργεία στα σχολεία (καλό πλύσιμο των χεριών, χρήση χαρτομάντιλων, καλός αερισμός των αιθουσών στα διαλείμματα, επιμελής καθαρισμός των κτιρίων, θρανίων, πόμολων κ.λπ., παραμονή των εμπύρετων παιδιών στις οικίες τους για τουλάχιστον μία ημέρα μετά την παύση των συμπτωμάτων κ.λπ.).

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι δεν υπάρχει, τουλάχιστον έως σήμερα, λόγος προσωρινής διακοπής λειτουργίας σχολείων ή παιδικών σταθμών του Δήμου μας ελλείψει μάλιστα οιασδήποτε σχετικής οδηγίας είτε από τα αρμόδια Υπουργεία είτε από την Περιφέρεια Αττικής.

Η κατάσταση θα επανεξεταστεί την προσεχή Δευτέρα, μετά από σχετική επικοινωνία μας με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Ως επιπρόσθετο μέτρο ασφαλείας, προτρέπουμε όσους από τους κ.κ. Διευθυντές των σχολείων και τις κ.κ. Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών της πόλης μας δεν το έχουν ήδη πράξει, να προμηθευτούν μέσω των αρμοδίων Σχολικών Επιτροπών και της Δ/νσης Προσχολικής Αγωγής ικανή ποσότητα αντισηπτικού υγρού για τις αίθουσες και τις τουαλέτες των οικείων κτιρίων.

Θα είμαστε σε συνεχή επαφή προς τον σκοπό της συνεχούς ενημέρωσης όλων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

 

Προηγούμενο άρθροΠροσφυγή Βασιλόπουλου για τα (μειωμένα) Δημοτικά τέλη!
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Προβλήματα στον δημοτικό φωτισμό περιοχών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.