Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 - 11:07 πμ

2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας & ERASMUS+

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος συνεργάτης

Το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, με θέμα «Πληροφοριακά Συστήματα για μια Έξυπνη Προσέγγιση της Τέχνης» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη από τις 10 έως τις 16 Νοεμβρίου 2019 στην Isernia και στην Soulmona της Ιταλίας. Η διάρκεια ολοκλήρωσης του προγράμματος είναι δύο χρόνια και εταίροι είναι σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί πέντε Ευρωπαϊκών χωρών και συγκεκριμένα, τρία της Ιταλίας, ένα της Πορτογαλίας, ένα της Τουρκίας, ένα της Βουλγαρίας και δύο της Ελλάδας.

Στο ταξίδι συμμετείχαν δύο εκπαιδευτικοί του 2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας, ο Διευθυντής του σχολείου κος Δημόπουλος Σωτήριος και η συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος κα Δελλαπόρτα Αφροδίτη. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών προκειμένου να υλοποιηθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στην αξιοποίηση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών. Στην συνάντηση εκτός από οργανωτικά θέματα υλοποιήθηκαν σεμινάρια που αφορούσαν την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην προσέγγιση της Τέχνης. Καθορίστηκαν επίσης, τα στάδια εργασίας του προγράμματος, οι αρμοδιότητες του κάθε εταίρου καθώς και προγραμματίστηκαν οι μελλοντικοί προορισμοί σε τόπο και χρόνο. Τέλος, στον ελεύθερο χρόνο έγινε ξενάγηση των εκπαιδευτικών στους ιστορικούς, θρησκευτικούς και παραδοσιακούς τόπους της περιοχής.

Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την έρευνα και καταγραφή των αναγκών της περιοχή μας σε θέματα που αφορούν την προσέγγιση της Τέχνης μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Τα αποτελέσματα των εργασιών θα παρουσιαστούν στο επόμενο ταξίδι, τον Μάρτιο του 2020 στην Βουλγαρία.

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!