Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Το μέχρι τώρα κόστος της “Αγιά Σοφιάς” (Βίντεο)

Σύμφωνα με τη “Live Sport”, το κόστος της κατασκευής της “Αγιάς Σοφιάς” τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει φτάσει τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο στο τέλος Ιανουαρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του στεγάστρου, η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό βέβαια είναι δεδομένο πως θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στη συνέχεια.

Σε ό,τι αφορά την ανάλυση των χρημάτων αυτών, όλες οι μελέτες για την κατασκευή του γηπέδου, συν την καθημερινή παρακολούθηση της εξέλιξης του έργου από τη “Dimand”, αγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ. Για την έκδοση όλων των αδειών, τις χωματουργικές εργασίες στο οικόπεδο, τις εκσκαφές και τα μπετά μαζί με τις εξέδρες που έχουν τοποθετηθεί, το ποσό που έχει δαπανηθεί ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ. Το κόστος ολοκλήρωσης του στεγάστρου ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά έχουν ήδη καταβληθεί στην Cimolai κι απομένει η εξόφληση των 5 εκατ. ευρώ που θα γίνει με την αποπεράτωση του έργου.

Σημειώνεται από εκεί και πέρα ότι η ΑΕΚ δεν έχει λάβει ακόμη χρήματα από την επιχορήγηση των 20 εκατ. ευρώ της περιφέρειας. Το μοναδικό κονδύλι που έχει εγκριθεί είναι 500.000 ευρώ ως πίστωση από τη δόση των 3 εκατ. ευρώ που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το 2019, αλλά το υπόλοιπό της μεταφέρθηκε για το 2022.


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!