Δράσεις των Εθελοντών Π.Π. Νέας Φιλαδέλφειας

0

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, παρακολούθησαν,  στο
διάστημα 8-10.03.2019, το Διεθνές Συνέδριο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2019 – Σεισμός: Πρόληψη, Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών & Έργα Υποδομής»  που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών – ΙΔΑΦΚ.  Το Συνέδριο περιλάμβανε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από ειδικευμένους επιστήμονες, σε θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΠΝΦ.

Επίσης οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ συμμετείχαν, στο διάστημα  15-17.03.2019, στο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο με τίτλο «Μαθαίνουμε για τις δασικές πυρκαγιές» που συνδιοργάνωσαν το WWF Ελλάς και το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος – Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Βύρωνα. Το Εργαστήριο τελούσε υπό την αιγίδα της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής   και παρουσίασε βασικές θεματικές ενότητες σχετικές με την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών, την αναγνώριση των κινδύνων και την ασφάλεια των δασοπυροσβεστών.

Για 8η συνεχή χρονιά οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ, με δυναμικό 13 Μελών τους, προσέφεραν υπηρεσίες στον ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ της ΑΘΗΝΑΣ 2019, την Κυριακή 17 Μαρτίου. Στην  Πλατεία Συντάγματος, η ομάδα εξασφάλισε την απρόσκοπτη διέλευση των χιλιάδων, μικρών και μεγάλων, αθλητών από το σημείο τερματισμού του Αγώνα.

Τέλος, το ΔΣ των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΠΝΦ παρακολούθησε στις 29.03.2019, μετά από πρόσκληση της Προϊσταμένης του Τμήματος Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης του ΟΑΣΠ κας Ασημίνας Κούρου, το Σεμινάριο με  θέμα «Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων» που διοργάνωσε η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας για τους Διευθυντές των Σχολείων της εμβέλειάς της. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν στους Εκπαιδευτικούς, από ειδικούς Επιστήμονες, ήσαν:Α) Σεισμοί και Αγωγή Υγείας, Β) Θωρακίζοντας τους μαθητές των σχολικών μας μονάδων απέναντι στους σεισμούς, Γ) Συμπεριφορά Κτιριακών Κατασκευών σε Σεισμική Δράση, Δ) Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση Σεισμού, και Ε)  Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες.


Απίστευτο! Ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ ήταν χωρίς σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για 4,5 χρόνια!

“ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ Π.Π. η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου”!

Προηγούμενο άρθρο#kordeles προεκλογικές… ?
Επόμενο άρθρο“2 σε 1” Δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.