ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Απίστευτο! Ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ ήταν χωρίς σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για 4,5 χρόνια!

Απίστευτο! Ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ ήταν χωρίς σχέδιο Πολιτικής Προστασίας για 4,5 χρόνια!Μια απίστευτη παραδοχή και μάλιστα «πανηγυρίζοντας για το κατόρθωμα…» έκανε η δημοτική αρχή του κ. Άρη Βασιλόπουλου σε ανακοίνωση που μας έστειλε σήμερα και αφορά την Πολιτική προστασία του δήμου μας…

Ενώ όλοι «ήμασταν ήσυχοι» ότι ο Δήμος μας έχει –όπως υποχρεωτικά προβλέπεται να έχουν οι Δήμοι– οργανωμένα σχέδια Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση εκδήλωσης φυσικών καταστροφώνγνωρίζαμε ότι υπήρχε αρμόδιος αντιδήμαρχος για την  Πολιτική Προστασία (ο αντιδήμαρχος καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού), γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια εμπειρότατη εκπαιδευμένη ομάδα εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Νέας Φιλαδέλφειας με την οποία «υπολογίζαμε» ότι ο Δήμος θα είναι σε άμεση συνεργασία (δεν είναι…) μέχρι… να λάβουμε την σημερινή ανακοίνωση που μας λέει (3 μήνες πριν τις εκλογές) ότι: «Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας απέκτησε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας«!!!

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο ! ! !

Διαβάστε την ανακοίνωση και τα συμπεράσματα δικά σας:

Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας απέκτησε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Επιχειρησιακό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό τη λήψη μέτρων ετοιμότητας και αποτελεσματικής επέμβασης κατά  την εκδήλωση των φυσικών καταστροφών, που εκπονήθηκε από το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Το Σχέδιο, το οποίο είναι εναρμονισμένο με τις γενικότερες κατευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συμβάλλει  τόσο στην ταχεία και συντονισμένη επέμβαση των υπηρεσιών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων του Δήμου μας, του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, όσο και στην  βελτίωση των μέσων και των μεθόδων πρόβλεψης και ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς, πλημμυρών, χιονοπτώσεων και άλλων φυσικών καταστροφών.

Σύμφωνα με το Σχέδιο πολιτικής Προστασίας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενεργοποιεί το τοπικό κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο συντονίζει τις υπηρεσίες επιφυλακής του δήμου, ώστε να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ προβλέπει την εφαρμογή του σχεδίου «Ξενοκράτης» σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης, προβλέπονται να υπάρχουν Κέντρα Συγκέντρωσης Πληθυσμού, και Κέντρα Καταυλισμού Σεισμόπληκτων, ενώ ειδικές διασωστικές ομάδες θα βρίσκονται στο χώρο της παιδούπολης του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.

Στόχος του προγράμματος είναι και η μείωση των συνεπειών και των υλικών ζημιών από τις καταστροφές, καθώς και η ελαχιστοποίηση του κόστους αντιμετώπισης και αποκατάστασης που αυτές συνεπάγονται.

Παράλληλα, σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές με αποτέλεσμα να απορρυθμίζεται η καθημερινή ζωή του πληθυσμού, προβλέπεται η σύνθεση σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, για τον εντοπισμό των πιθανών αδυναμιών που υπάρχουν στον χωροταξικό και πολεοδομικό ιστό της πόλης μας. Επιπλέον, δίνονται στους πολίτες συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να ενεργήσουν όταν βρεθούν αντιμέτωποι με κάποια φυσική καταστροφή.

Ακόμα, το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας καθορίζει την έκδοση Ημερήσιου Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, με βάση τον οποίο γίνεται εκτίμηση του βαθμού επικινδυνότητας της φωτιάς.

Τέλος, για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών , ο Δήμος ορίζει και τοποθετεί το απαραίτητο προσωπικό για την οργάνωση των υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμαρχος προωθεί τη συνεργασία με φορείς, συλλόγους ή σωματεία και πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν εθελοντικά όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.


Νέα Φιλαδέλφεια – Σεισμός 1999Διαβάστε on line την εφημερίδα Fx-news (Μάιος 2019):

Σε περίπτωση που έχετε ενεργοποιημένο το ad block και δεν εμφανίζεται κάντε ΚΛΙΚ⇒ ΕΔΩ