“ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ Π.Π. η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου”!

0

Χωρίς οργανωμένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας η πόλη μας!

Μια απίστευτη παραδοχή και μάλιστα «πανηγυρίζοντας για το κατόρθωμα…» έκανε η δημοτική αρχή του κ. Άρη Βασιλόπουλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε και αφορά την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας

Ενώ όλοι «ήμασταν ήσυχοι» ότι ο Δήμος μας έχει όπως υποχρεωτικά προβλέπεται να έχουν οι Δήμοι (Νόμος Ν.3013/2002) οργανωμένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση εκδήλωσης φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές -έχουμε και άλσος- κλπ…), γνωρίζαμε ότι υπήρχε αρμόδιος αντιδήμαρχος για την Πολιτική Προστασία (ο αντιδήμαρχος καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού), γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια εμπειρότατη εκπαιδευμένη ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Νέας Φιλαδέλφειας με την οποία «υπολογίζαμε» ότι ο Δήμος θα είναι σε άμεση συνεργασία (δεν είναι…) μέχρι… να λάβουμε στις 20/02/2019 την ανακοίνωση –3 μήνες πριν τις εκλογές– με τίτλο: «Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας απέκτησε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας»! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Η δημοτική αρχή του κυρίου Βασιλόπουλου 4,5 χρόνια τώρα που είναι στην εξουσία ΔΕΝ είχε ασχοληθεί με την πολιτική ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των κατοίκων της πόλης μας!

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη Fx-news Φεβρουαρίου (28.02.2019)

Ευτυχώς, ευτυχώς επαναλαμβάνουμε που μέχρι σήμερα δεν προέκυψε το κακό… Προέκυψε όμως το τελικό συμπέρασμα για τις «ικανότητες» της σημερινής δημοτικής αρχής και το κατά πόσο οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας θα «κοιμόμαστε ήσυχοι» με τον κ. Βασιλόπουλο στην δημαρχία…

Μάλλον θα συνεχίσουμε να «χτυπάμε ξύλο» κάθε μέρα… «μην τυχόν και…»!

Διαβάστε την ανακοίνωση και τα συμπεράσματα δικά σας:

«20.02.2019-’Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας απέκτησε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας’: Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Επιχειρησιακό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό τη λήψη μέτρων ετοιμότητας και αποτελεσματικής επέμβασης κατά  την εκδήλωση των φυσικών καταστροφών, που εκπονήθηκε από το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Το Σχέδιο, το οποίο είναι εναρμονισμένο με τις γενικότερες κατευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συμβάλλει  τόσο στην ταχεία και συντονισμένη επέμβαση των υπηρεσιών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων του Δήμου μας, του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, όσο και στην  βελτίωση των μέσων και των μεθόδων πρόβλεψης και ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς, πλημμυρών, χιονοπτώσεων και άλλων φυσικών καταστροφών. Σύμφωνα με το Σχέδιο πολιτικής Προστασίας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενεργοποιεί το τοπικό κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο συντονίζει τις υπηρεσίες επιφυλακής του δήμου, ώστε να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ προβλέπει την εφαρμογή του σχεδίου «Ξενοκράτης» σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης, προβλέπονται να υπάρχουν Κέντρα Συγκέντρωσης Πληθυσμού, και Κέντρα Καταυλισμού Σεισμόπληκτων, ενώ ειδικές διασωστικές ομάδες θα βρίσκονται στο χώρο της παιδούπολης του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας. Στόχος του προγράμματος είναι και η μείωση των συνεπειών και των υλικών ζημιών από τις καταστροφές, καθώς και η ελαχιστοποίηση του κόστους αντιμετώπισης και αποκατάστασης που αυτές συνεπάγονται. Παράλληλα, σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές με αποτέλεσμα να απορρυθμίζεται η καθημερινή ζωή του πληθυσμού, προβλέπεται η σύνθεση σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, για τον εντοπισμό των πιθανών αδυναμιών που υπάρχουν στον χωροταξικό και πολεοδομικό ιστό της πόλης μας. Επιπλέον, δίνονται στους πολίτες συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς να ενεργήσουν όταν βρεθούν αντιμέτωποι με κάποια φυσική καταστροφή. Ακόμα, το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας καθορίζει την έκδοση Ημερήσιου Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, με βάση τον οποίο γίνεται εκτίμηση του βαθμού επικινδυνότητας της φωτιάς. Τέλος, για την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών, ο Δήμος ορίζει και τοποθετεί το απαραίτητο προσωπικό για την οργάνωση των υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμαρχος προωθεί τη συνεργασία με φορείς, συλλόγους ή σωματεία και πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν εθελοντικά όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.»

Άσκηση σεισμού των Εθελοντών Π.Π.Ν.Φ. σε σχολεία – Ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ… απουσίαζε!

Μια ημέρα πριν ανακοινώσει ο Δήμος την πρόθεσή του να “αποκτήσει” σχέδιο Πολιτικής Προστασίας… οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, έλαβαν μέρος στην Άσκηση Σεισμού με τίτλο «ΤΕΘΡΙΠΠΟΝ ΑΡΜΑ – ΚΤ 2019» που διοργάνωσε η Αυτοτελής Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Κεντρικού Τομέα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, την Τρίτη 19/2/2019, χωρίς την παραμικρή παρουσία του Δήμου ΝΦ-ΝΧ!!!

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΠΝΦ πραγματοποίησαν, ως παράλληλη δράση, Άσκηση Εκκένωσης από μαθητές και Καθηγητές, μετά από σεισμό, στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο ΝΦ, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων κ.κ. Ιω. Μπεγέτη και Ιω. Καλουδιώτη αντίστοιχα. Οι 450 μαθητές και οι Καθηγητές τους είχαν ενημερωθεί εκτενώς, την προηγούμενη ημέρα, από τον επικεφαλής της Άσκησης Δημήτρη Ομουρλόγλου – Αξιωματικό ΠΣ και Μέλος του Συλλόγου – για τις ενδεδειγμένες ενέργειες εκκένωσης του κτιρίου και την ασφαλή  μετάβασή τους στον προκαθορισμένο χώρο καταφυγής.  Στην Άσκηση πήραν μέρος 15 Εθελοντές του Συλλόγου, εκπαιδευμένοι από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας-ΟΑΣΠ. Από τις παρατηρήσεις που κατέγραψαν θα προκύψει το ποσοστό επιτυχίας της Άσκησης Εκκένωσης.




Διαβάστε επίσης:

Ν.Φ.: “Την γειτονιά την έχουν λιώσει!” (Βίντεο)

ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ; και η ονοματοδοσία για τον Υποπλοίαρχο Τουλίτση!

“Χάσκει χρεοκοπία”…

 

 

Προηγούμενο άρθροΕπιβλητική η ΦΕΑ!
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: “Κλέφτες αυτοκινήτων με λάπτοπ!” (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.