ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ; και η ονοματοδοσία για τον Υποπλοίαρχο Τουλίτση!

0

Μόνο η λέξη “ΝΤΡΟΠΗ” μπορεί να αποτυπώσει την πραγματική διάσταση της αδιαφορίας σε βαθμό “κοροϊδίας” της δημοτικής μας αρχής για ένα τόσο απλό για μια δημοτική αρχή “έργο”, μα τόσο πολύ κοινωνικά ευαίσθητο:

Την μετονομασία της διαδημοτικής οδού Άρτης στη Νέα Φιλαδέλφεια σε «οδό Υποπλοιάρχου Αναστασίου Τουλίτση».

Μετά το τραγικό γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Κίναρος (11.02.2016) και το χαμό Υποπλοίαρχου Αναστάσιου (Τάσου) Τουλίτση, πολλοί δημότες της πόλης μας εξέφρασαν την επιθυμία τους, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να μετονομάσει την οδό Άρτης της Νέας Φιλαδέλφειας σε «ΟΔΟΣ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥΛΙΤΣΗ». Με την συμβολική αυτή κίνηση θα ήθελαν, η πόλη μας να τιμήσει τον άτυχο νέο που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα. Η Εφημερίδα μας Fx-news (έντυπη & ηλεκτρονική), αφουγκραζόμενη την επιθυμία τους, ξεκίνησε καμπάνια για την ονοματοδοσία της οδού, με το όνομα του υποπλοίαρχου Τάσου Τουλίτση, αλλά διενήργησε και ηλεκτρονική ψηφοφορία, δίνοντας έτσι το δικαίωμα και σε όσους δεν συμφωνούν ή δεν το κρίνουν απαραίτητο να επιλέξουν. Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά υπέρ της μετονομασίας όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα:

toylitsis-tasos2 Όπως φάνηκε η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής (93,1%) επιθυμούσε την μετονομασία της οδού. Οι αριθμοί που εκφράζουν την επιθυμία των ατόμων που ψήφισαν κάθε άλλο παρά αμελητέοι μπορούν να θεωρηθούν.

Η κίνηση αυτή δεν έχει στόχο να δραματοποιήσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση ούτε να «ικανοποιήσει» άλλα συμφέροντα χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο. Αντιθέτως αποτελoύσε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο ο οποίος έπεσε για την πατρίδα εν ώρα καθήκοντος. Σ’ έναν άνθρωπο δικό μας.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τα καταθέσαμε εγγράφως στο Δ.Σ της Τετάρτης 16/03/2016 πριν την έναρξη της συνεδρίασης όπου και ζητήσαμε να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως προκειμένου να ξεκινήσουν (αν dimotiko-symvoylio-toyliσυμφωνούν) οι διαδικασίες για την μετονομασία της οδού. Προτείναμε επίσης, η οδός που θα μετονομαστεί να είναι η οδός Άρτης σε συνεννόηση με τον Δήμο Μεταμόρφωσης. Η συγκεκριμένη οδός διασχίζει την οδό Αναγεννήσεως και είναι διαδημοτική. Η επιλογή που προτείνουμε δεν είναι τυχαία. Ο άτυχος νέος πήγαινε σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι δραστηριότητές του ήταν στην πόλη μας, αλλά η πατρική του κατοικία (και σήμερα των γονιών του) είναι στην οδό Άρτης, στην πλευρά που ανήκει στην Μεταμόρφωση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, ήταν και επιθυμία της οικογένειάς του να μετονομαστεί ο συγκεκριμένος δρόμος.

Ωστόσο προς μεγάλη μας έκπληξη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Πάνος δεν έκανε καμία αναφορά κατά την διάρκεια της συζήτησης των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων! Καμία αναφορά ούτε καν να μας ενημερώσει ότι για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν θα συζητηθεί! Ένα θέμα στο οποίο 1.335 δημότες συμμετείχαν ενεργά, όχι μόνο το «ξέχασε» αλλά στην αντίδραση της εφημερίδας μας για το «κόψιμό» του, μας επέπληξε με ύφος «Λοχία«, λέγοντάς μας με ειρωνεία ότι «θα μας κάνει μαθήματα για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούμε»!!! Όταν στα περισσότερα δημοτικά συμβούλια εισάγονται θέματα εκτός ημερησίας διάταξης τελείως άσχετα με τον δήμο μας και η συζήτησή τους κάποιες φορές ξεπερνά σε διάρκεια ακόμα και τις δύο ώρες!

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης ενήργησε ΑΜΕΣΑ

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Υποπλοιάρχου και τα αποκαλυπτήρια μετονομασίας της μισής… οδού Άρτης (που βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Μεταμόρφωσης), μετά την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης. Για να μετονομαστεί η άλλη μισή οδός Άρτης που ανήκει στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας θα έπρεπε να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου ΝΦ-ΝΧ…

Μάλιστα στην τότε εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος ΝΦ-ΝΧ κ. Αρης Βασιλόπουλος που “αποκάλυψε” την οδό -της Μεταμόρφωσης…- μαζί με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης:

Τα αποκαλυπτήρια από τον δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο… στον Δήμο Μεταμόρφωσης…

Τρεις μέρες μετά, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας (ΝΦ-ΝΧ) αποφασίστηκε ομόφωνα η: “Μετονομασία της διαδημοτικής οδού Άρτης, Δημ. Ενότητας Ν.Φιλ/φειας, σε «οδό Υποπλοιάρχου Αναστασίου Τουλίτση», βάσει της αριθ. 6/2017 απόφασης -εισήγησης του Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Ν. Φιλ/φειας“…

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα της ομιλίας του δημάρχου στην συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα:

15.02.2017: “Θεωρούμε χρέος και καθήκον μας και περήφανα να κάνουμε αυτή την ενέργεια, θεωρούμε πως καθυστερήσαμε (…) για λόγους άλλων θεμάτων που έμπαιναν συνεχώς το καθυστερήσαμε. Έφτασε όμως η στιγμή που σε συνδυασμό και με την κίνηση του Δήμου Μεταμόρφωσης να μετονομάσει την οδό που κι εμείς φτάσαμε στο παρά πέντε και έπρεπε να το κάνουμε. Άρα ομόφωνα να το ψηφίσουμε και τις επόμενες μέρες να διοργανώσουμε και τη μετονομασία και στο δικό μας κομμάτι με μια τελετή όπως αρμόζει στο θανόντα ο οποίος φοίτησε σε δικό μας σχολείο, ήταν ένα παιδί της περιοχής μας και πραγματικά να ευχηθούμε τέτοιες περιπτώσεις να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Να είναι ο τελευταίος.”

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019. 748 ημέρες μετά την απόφαση του Δ.Σ.για την μετονομασία και το “…τις επόμενες μέρες να διοργανώσουμε και τη μετονομασία και στο δικό μας κομμάτι με μια τελετή όπως αρμόζει στο θανόντα…” του δημάρχου κυρίου Βασιλόπουλου… καμία μετονομασία δεν έχει γίνει με… καμία τελετή… όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω σημερινό ρεπορτάζ μας:

Τα λόγια είναι περιττά…

Δεν πιστεύουμε να δούμε καμία τελετή μετονομασίας παραμονή εκλογών;;;

Προηγούμενο άρθρο“Χάσκει χρεοκοπία”…
Επόμενο άρθροΠοινικές διώξεις σε Δούρου, Ψινάκη και άλλους 18, για τους νεκρούς στο Μάτι 
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.