Πολιτών Πολιτεία : “Η παιδική ασθένεια της υποκριτικής”

0

Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού “Πολιτών Πολιτεία” του υπ. δημάρχου Γιάννη Βούρου, ανακοινώθηκε το παρακάτω:

Σε πρόσφατη συνέντευξη παρά το γεγονός ότι επανειλημμένως σε δηλώσεις και συνεντεύξεις του ο επικεφαλής του συνδυασμού μας «Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία» Γιάννης Βούρος έχει αναφέρει ότι η πόλη μας είναι ένα από τα πιο όμορφα προάστια της Αττικής που έχει τις προϋποθέσεις να μεταμορφωθεί σε δήμο πρότυπο απομονώθηκε σκόπιμα η αποστροφή του λόγου του «αν έρθεις στην Ν.Φ νομίζεις ότι είσαι στο Ζεφύρι», διογκώθηκε και έγινε αιτία να κατηγορηθεί ακόμα και για… «υφέρποντα ρατσισμό»!!!

Να υπενθυμίσουμε λοιπόν στους «ευαίσθητους» κατήγορους, πολιτευτές και συγκεκριμένο εκπρόσωπο του τοπικού Τύπου τα εξής:

– O κοινωνικός ιστός του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας είναι μια σύνθεση κοινωνικά άνισων περιοχών. Στο χάρτη δεν υπάρχει μόνο η Λεωφόρος Δεκελείας και η πλατεία Πατριάρχου, τα φωτισμένα σημεία της πόλης και τα υπέροχα καταστήματα εστίασης. Στην πόλη ανήκουν και το κάτω και μεσαίο Κουκλάκι, η Αγία Μαρίνα, η συνοικία Ειρήνη, οι Απόμαχοι, η Νησίδα κ.α. Περιοχές όμορφες αλλά εγκαταλελειμμένες (αν εξαιρέσεις ίσως… τις προεκλογικές περιόδους).

παλαιότερο ρεπορτάζ (2018) τηλεοπτικού σταθμού στην περιοχή της Νησίδας

Για να αντιμετωπίσει κάποιος ένα πρόβλημα απαιτεί να κοιτάξει κατάματα την αλήθεια.

Η σκληρή αλήθεια απαιτεί την απαλλαγή από τα γνωστά ταμπού των λέξεων. Ναι, το Ζεφύρι μαστίζεται από την παραβατικότητα των street crimes. Είναι μια διαπίστωση ρεαλιστική και διόλου υποτιμητική για τους εκεί κατοίκους. Το αυτό όμως ισχύει έως ένα βαθμό προφανώς και για τους δημότες των περιοχών που ανέφερα. Τους δημότες αυτούς που κλειδώνονται στα σπίτια τους μόλις πέσει το σκοτάδι, τους δημότες που έχουν βιώσει ληστείες μια και δύο φορές, τους δημότες που βλέπουν στις ρημαγμένες πλατείες διακίνηση παράνομων ουσιών, τους δημότες των οποίων τα αυτοκίνητα έχουν κλαπεί.

Φυσικά αυτά αποσιωπούνται σκοπίμως από τους συντάκτες του κατηγορητηρίου, ή μάλλον τους χαρίζουμε το άλλοθι της άγνοιας καθώς αμφιβάλλουμε εάν έχουν ποτέ επισκεφτεί τα συγκεκριμένα σημεία του Δήμου.

Τους προτείνουμε λοιπόν, το ερωτηματολόγιο που τύπωσαν για το κατά πόσο οι κάτοικοι της πόλης ενοχλήθηκαν από την συνέντευξη του επικεφαλής της παράταξής μας, να το διανείμουν και στις ξεχασμένες περιοχές του Δήμου μας.

Δεν θα το κάνουν. Γιατί θα διαψευστούν. Και όπως γράφει και ο Σοπενχάουερ, όταν κάποιος βλέπει ότι χάνει τη μάχη της επιχειρηματολογίας προσφεύγει στην προσωπική επίθεση.

Το τέχνασμα παμπάλαιο αλλά στην περίπτωσή μας αναποτελεσματικό.

Εμείς δυστυχώς για αυτούς δεν αρκούμαστε στο λίγο. Βασική μας επιδίωξη είναι να ξαναγίνει η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα μία πόλη πράσινη με περιποιημένους και καθαρούς χώρους, μία πόλη λειτουργική, προσβάσιμη σε όλους, μία πόλη ασφαλής που θα χαίρεσαι να ζεις.

Γι’ αυτό καταπιαστήκαμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για εμάς τα αξιώματα δεν αποτελούν τρόπους αυτοεπιβεβαίωσης, ούτε βιοπορισμού. Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαίνει διάθεση προσφοράς, γνώσεις, σχέδιο.


Δείτε επίσης:

Ν.Φ.: “Την γειτονιά την έχουν λιώσει!” (Βίντεο)

Νέα Φιλαδέλφεια: “Κλέφτες αυτοκινήτων με λάπτοπ!” (Βίντεο)

“Ληστρικές ενέδρες σε οδηγούς”

Νέα Φιλαδέλφεια: Σύλληψη μέλους σπείρας διαρρηκτών

Νέα Φιλαδέλφεια: “Τσαντάκηδες” λήστεψαν & χτύπησαν ηλικιωμένη

Νέα Φιλαδέλφεια: Ληστεία σε βενζινάδικο! Βίντεο – ντοκουμέντο

Προηγούμενο άρθροΠόλης Ενότητα: “Αμεση ανάγκη βελτίωσης των υποδομών της πόλης”
Επόμενο άρθρο“ΝΤΡΟΠΗ” κύριε Δήμαρχε!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.