“#Lamogio…”

0

*Τι σημαίνει και πώς βγήκε η λέξη λαμόγιο;;;

Λαμόγιο στα παλιά χρόνια ήταν κυρίως ο αβανταδόρος, ο δήθεν παίκτης και συνεργάτης του παπατζή, που υποκρινόταν ότι παίζει για να προσελκύσει ευκολότερα τα θύματα.

Η λέξη χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για να περιγράψει τον διεφθαρμένο πολιτικό, τον απατεώνα και τον υπόγειο τύπο, που μετέρχεται ύπουλα, παράνομα ή ανήθικα μέσα για να αποκτήσει χρήματα, εξουσία ή να εκβιάσει την εξουσία για να “νομιμοποιηθεί” και να “αθωωθεί” από τις “παρανομίες του”…

Συνήθως τα πολιτικά λαμόγια εξαγοράζουν -με κάθε μέσο- υποστηρικτές-χειροκροτητές-οπαδούς, οι οποίοι τους προσδίδουν πολιτική υπόσταση, τους δίνουν “ποσοστά“… με τα οποία “εξαγοράζουν” προς ιδίων όφελος και μετά… τους πετούν -“υποστηρικτές-χειροκροτητές”- στην λάσπη μαζί με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις!!!

“Το τάξιμο δεν βλάπτει, το δόσιμο βλάπτει”…  είναι άλλωστε ο χρυσός κανόνας του “πολιτικού λαμόγιου” που σέβεται τον εαυτό του!

Συμπερασματικά, βλέπουμε ότι τα “πολιτικά λαμόγια” δεν είναι τίποτα άλλο από απλά “λαμόγια” με περιτύλιγμα”!

Απλοί συνεργάτες του παπατζή στα παλιά!

Απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου!!!

https://www.filadelfia-xalkidona.gr/wp-content/uploads/2016/03/65465464.jpg

*Το παραπάνω κείμενο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την… πραγματικότητα…

Προηγούμενο άρθρο“?#Gkaimpeliskoi_entaytha…”
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Ξεκινά η τοποθέτηση του στεγάστρου!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.