ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 1ο Δημοτικό Ν.Χ.: Παραβίαση από τοξικομανείς- έκλεισε το σχολείο!

1ο Δημοτικό Ν.Χ.: Παραβίαση από τοξικομανείς- έκλεισε το σχολείο!
Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!


Το πρωί της Παρασκευής (02/11) που άνοιξε το σχολείο για να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές, βρέθηκαν στον χώρο του σχολείου, σύριγγες και ακαθαρσίες που άφησαν πίσω τους τη νύχτα χρήστες ναρκωτικών! Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν για το γεγονός τους γονείς, οι οποίοι φυσικά δεν θα μπορούσαν με αυτές τις συνθήκες να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο… το οποίο και έκλεισε!

Ήταν η τρίτη τουλάχιστον φορά το τελευταίο διάστημα -σύμφωνα και με τις καταγγελίες των γονέων- που το 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Χαλκηδόνας έγινε τόπος χρήσης σκληρών ναρκωτικών!

Να σημειώσουμε ότι υπεύθυνος για την συντήρηση και φύλαξη των σχολείων είναι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας…

Μετά και το σημερινό περιστατικό και το κλείσιμο του σχολείου ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση… «αποποίησης ευθυνών»:

Άμεση παρέμβαση καθαρισμού και απολύμανσης σχολείου μετά από παραβίαση από τοξικομανείς

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Ν. Χαλκηδόνας, όταν το πρωί διαπίστωσαν ότι το προαύλιο του σχολείου είχε παραβιαστεί από τοξικομανείς που φεύγοντας είχαν αφήσει πίσω τους σύριγγες και ακαθαρσίες.

Επιτόπου έσπευσαν, αμέσως μετά την κλήση της Δ/ντριας του σχολείου, ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Τεχν. Υπηρεσιών Γιάννης Καλαμπόκης και Καθαριότητας Νίκος Ανανιάδης καθώς και ο πρόεδρος της Α’ Σχολικής επιτροπής Παύλος Παπαθεοφάνους. Ταυτόχρονα επιλήφθηκε και η Δ/νση Καθαριότητας, με καθαρισμό και απολύμανση του χώρου.

Σε περιστατικά παραβιάσεων, βανδαλισμών και κλοπών ο Δήμος αποκαθιστά τα προβλήματα και ενημερώνει εγγράφως την Αστυνομία. Δεδομένου ωστόσο ότι αυξάνει η συχνότητα τέτοιων περιστατικών, η Δημοτική Αρχή θα ανοίξει οργανωμένο διάλογο με όλη τη σχολική κοινότητα το επόμενο διάστημα με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ένωση Γονέων ΝΦ-ΝΧ: «Φυλάξτε τα σχολεία μας»


Βίντεο: Διάρρηξη στο 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας (Μίλτος Κουντουράς)Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!